a mólos töltés már megy.(meghajlós) Az asszony letöltötte az aplikációt 2 gombnyomás a megfelelő kábel kiválasztása után oszt jó az idő. 40 perc alatt feltölt. Arra jöttem rá, hogy az utolsó 5 %-ot hagyni kell a picsába mert ott belassul a töltés(kezeit széttáró)
A mólos azért is jó, mert ha véletlenül én mennék laposteló nélkül akkor is tudom tölteni csak akkor a kutas indítja, meg úgy drágább mert 3500 péz. Egyébként nincs 2000
Dehogynem jött be. Bohóc autót vehetsz olcsón. Pipi meg is tette.
Vagy vehetsz olyan képességet 15millióért mint 10 éve a 80milliós EV tudott.
Persze, drága, még! Volt Covid, chiphiány, ellátási lánc összeomlás, gazdasági válság, Ukrán háború, de úgy gondolod ezzel vége a fejlődésnek?
Nincs már fapad fábia újonnan, márciusban ugye mászkáltam és benéztem egy skoda kerbe is, vazz vagy 8 guriga volt a kiállított modell, de nézett is úgy ki, már nem is tudom mi nevezhető ma még olcsónak, a dácia is ha nem elég a tekerős ablak előre is 5 milla fölött van bármelyik. 😯
Amugy egyszeru,mivel nem jott be a "ha tomegtermeles lesz majd olcsobb lesz" bullshit igy egyszeruen a kamu hianyokra új hivatkozva meg az eroltetett agyrem kornyezetvedelmi normak miatt a gyarto siman atallt arra a modellre hogy ja,nem tudok sok autot eladni olcson,igy inkabb gyartok kevesebbet bazidragan nagyobb profitert.
De ez azt eredmenyezi hogy nem lesz termeszetes csere az elhasznalodas miatt ami kiporgeti a regi szennyezoeket,hanem ugyanazt a regi keszletet fogjuk tunkolni amig mozog,es sose erjuk el a CO semlegesseget.
Persze a gazdagek meno vellannyal mozognak,a tomegek meg mint a roncsderbi parade.Vagy ha eroltetik az sem.Kocsi nelkul maradnak.
Hiába nem akarod észre venni, de azért elég jó fejlődés.
A mostani drágulást meg ne nézd már. A benzinesek árai pont ugyan úgy elszálltak.
Átlag józsi a Fapad Fábiát sem tudja megvenni.
Hat amikor atnezek a fouton 70 el poroszkalo nyanyakra meg fiatal homartaskas ugyanugy 70 el jarokra senkit nem erdekel a kezifekes kanyar,de meg a 90 es sebesseghatar megkozelitese sem.
Terjednek afaszt,az 5 evvel ezelotti profecia az volt hogy az ilyen 7-8 millas nyomi emiev meg az i3 bohockocsik utan majd jonneka nagy sorozatok es lemegy az aruk.Ehhez kepest most mar nem bohockocsik de 12-16 millios aru jarganyok vannak.
Meg a tenyleg nyomi kinai cuccok fullfapad,es az is 10 milla felett.
Ebbol nem lesz atlagjozsinak elektromos energiawende.Csak szerez egy lelakott 1,9 tádét meg sutőolajat a kebabostol.
Azért milyen fura, hogy a Trump mindenkivel képes volt kibékülni (jó a kínaiakkal ő is keménykedett, de csak gazdasági téren), amint a Demokraták hatalomra kerültek, pedig a 3. VH közelébe sodródott a világ.
Libsikkel mindig csak a baj van 😆
A lítium annyira nem kritikus, az mindenhol van csak a kínai olcsón adta ezért nem bányászták.
Nikkel már problémásabb, de már terjednek a nikkel mentes akkuk is.
Szerintem a COVID lezárások miatti ellátási lánc összeomlás elég erősen globalizáció ellenessé tette a világot. Ha nem is gyorsan, de mindenki igyekszik alternatív forrásokat keresni és kiépíteni... lehet ezért is idegesek a sárgák.
Azért ha önellátó vagy, az elég sok problémát megold akkor is ha lassan térül meg. Ennyi az értelme ezeknek.
Igen. Hőszigetelés az első, főleg ha valaki gondolkodik, akkor rájön hogy napelem mennyiséggel kompenzálni a hőszigetelés hiányát, fűtésnél nem éri meg.
Viszont ha már fenn van a napelem, akkor nyilván bátran elhasználja az ember a rendelkezésre álló energiát.
Apropó, nem tudom mi a f. van. 2,2kW napelem van a teraszom felett. Eddig ez le is jött, sőt a csúcsteljesítmény 2.8kW volt ebben az évben. Viszont mostanában csak ilyen 1,5-1,6kW a napi csúcs teljesítmény, és csak 9kWh-t termel be egy nap alatt. Nincs hibás tábla, szétszedtem lemértem mindet. Most vagy ezt a meleget nem bírja, vagy tényleg a környéken a túltermelés, túlfeszültség miatt korlátoz vissza az inverterem.
Szóval tényleg jó lesz ez az akkus megoldás, hogy ne függjek a hálózattól.
A baj hogy a ven szikkad nyanya a novemberi idokozire gyurva ment oda hogy jatszak a kemeny machot a 3 hordozo harccsoporttal.
Ez egy PR akcio hogy meg tudjak csinalni.
Hat,ahogy nezem a litium forrasokra komolyan ratette a kezet a muszka meg a kinaiak,az ukran keszlet tuti,a delamerikai meg eselyes hogy meglesz neki,a kinai evidens,ok meg meg a gyartas es technologia is kezben van.
Aztan meg ket usakos politikus megjelenik taiwanban es belehuznak a komcsik egy blokadba.Onnantol nemhogy akkus masinak nem lesznek,de abs es szervo nelkuli ruszki ladakat urjarmuveknek fogjuk nezni annyira nem lesz csipp sehol.
Mar most is egy evet varhatsz a merkurban az uj kocsira.Pedig a tsmc meg gyart,es engedik idejonni az arut. 😂
Ezeknél mindig az a gond hogy drága, és a megtérülés is hosszú
A hosszú megtérülési idő alatt meg rengeteg minden meg tud változni
Egy fasza szigetelés is drága meg annak is sok év kell mire megtérül de ott sok változás nem lesz
Szóval én első körben a szigetelést tartanám fontosnak utána jöjjön a fűtés korszerűsítés
A napelemek azért sokkal előbb késztetnek pazarlásra mint spórolásra
Bejön mellé még Koszovó, meg Tajvan, egy kis Irán, meg újabb Afganisztán....
Szóval lehet nem is napelemet kell telepíteni hanem atombunkert. 😆
Hogy tud ennyire meghülyülni az egész világ egyszerre? Még a kínaiak is pedig ők eddig elég értelmesen cselekedtek.
Ilyenkor azért felmerül bennem néhány konteo.
Ezt az irányt is jónak tartom, de nem hinném hogy kizárólagos lenne a jövőben, és egy nagy tábla Tibicsokit tennék rá hogy soha nem lesz olcsóbb mint az akkuk. 😁
Egyetértek, de a teljes ország gázfűtését nem lehet kiváltani felelős gazdálkodás mellett.
Viszont nem is kell. Ez egy rövid ideig tartó probléma lesz, amire lesznek megoldások, csak nem gyorsan. Ezt az időt kell áthidalni pillanatnyilag.
Tehát a kormány reakcióját én jónak tartom....hellyel közzel....de az biztos hogy karigeri egy fasz.
Plusz a meglevo infrastruktura fokozatos leepitese is koltseghatekonyabb lenne a CO megkotese altal termelt szintetikus uzemanyagokkal.
Ami ha no a volumen olcsobb lesz,mint az akkuk.......ja azok nem....... 😆
A mólos azért is jó, mert ha véletlenül én mennék laposteló nélkül akkor is tudom tölteni csak akkor a kutas indítja, meg úgy drágább mert 3500 péz. Egyébként nincs 2000