Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Jah,és bármiféle jármű használata szigorúan tilos,kivétel ha szakadtabb és trébb a verda a munkás verdájánál,nyaralni max a közeli halastóig gyalog mehet,lakás vagy ház sem lehet jobb a legutolsó munkásénál.
Ezek mind rosszérzést szülnek a melósnál és csökken a termelékenysége.Így csak két háromhetente jár be pár órára.
Inkább minimum alatt,és valahogy úgy kéne megoldanod hogy a munkásnak csak a fizetésért kelljen bejönnie.Meg esetleg néha ha jókedve van besegít pár órát hetente neked.De szigorúan max pár választott órában,időjárás függvényében.
na ez úgy van, hogy alapvetően a vállalkozó mindig geci(kezeit széttáró)
Szóval a kérdésedre az a válasz, hogy akkor vagy jó vállalkozó, ha a megtermelt hasznod szétosztod a melósok között. Magadnak legfeljebb annyit tartasz meg ami a minimum megélhetéshez szükséges(kezeit széttáró)
Valaki mondja már meg mennyi lehet a haszon egy vállalkozonál, bármennyivel dolgozik többet egy lógos melosnál, vagy bármennyit tesz kockára és hol kell elkezdeni ingyen dolgoznia hogy ne érje atrocitás attol akik erre nem hajlandoak vagy képesek?
most nem az a lényeg hogy a vállakozó geci-e mert az
hanem az hogy amíg volt pénz inkább szétszórták a pénzt a fejlesztés helyett, azt hitték a bőség örökké tart
aztán amikor mégsem a dolgozó is megszopja mert nem lesz munkája
Ki szerel má motort ebben világban?:-))))
Szerintem csak lecsuszott jo melyre
Hova tűnt a motorszerelős topik?
Harcol a tököm már, elengedtem rég mint a fingot. :)
Az soha nem lesz lerágott csont amíg van tulaj/főnök és alkalmazott mert más az érdekük, ez az osztályharc ami jó esetben békésen rosszban békétlenül folyik.
Vállalkozó vs melós ez is már csak egy lerágott csont.
én nem a vállalkozót sajnálom, ha eltapsolták a hasznot fejlesztés helyett az az ő bajuk
a dolgozók szopnak be....pedig ők erről nem tehetnek
A francokat a nagyfogyasztók fele áron kapták mint a lakosság úgyhogy tizen huszon évig amit megtakarítottak most ne sírjanak hogy hú drágább lett addig nem sírtak míg fele áron kapták 😡
hát a nagyüzemek úgy tudom 20 Ft- körül kapták az áramot amiíg a lakosság 38-ért. Ez állítólag régen így volt(kezeit széttáró)
Ezt mondom en is.
drágábbért is kapják mostanában
csak sokkal drágábban fogják
aztán vagy ki tudja gazdálkodni vagy nem
En arra gondoltam, hogy dragabbert kapjak eleve.
itt 80 a közép, én 76ért vettem kint párat, kellet az esti sörre
nem mind
egyik nap beszéltem egy emberrel, kisüzemi fröccsöntő pár emberrel, nem kap "üzleti olcsó" áramot mert nem iparterületen van
és nem is lakossági áron kapja mert eddig 50ft volt neki, de most 200 körül jár az előzetes ár
úgy néz ki fel is fogja adni mert nem tudja kitermelni
és sok ilyen cég lesz, sok munkavállaló lesz pluszban, a maradék meg elkezdi nyesni a béreket hiszen ismét sok ember lesz ahonnét tud válogatni
80-81
mennyi most a lej?
Az üzletek most sem lakossági áron kapják. A kormány/állami intézményeknek helyet adó ingatlanokon sem lakossági áron forognak a ventik.
igazság szerint én nem abban látom a problémát hogy mi mennyiért kapjuk az áramot, én azt mondom kb mindegy hogy egy ember 12 vagy 22 ezer villanyszámlát fizet
én ott látom a legnagyobb gondot hogy amikor 50 forint helyett 200 ért kapja valamelyik kisüzem az áramot, na annak kb vége is lesz hiszen nem tud versenyben maradni a "nagyokkal" akiknek olyan szerződéseik vannak amit nem is gondolna senki sem
Nem az elvétel szerepel benne hanem az, hogy havi illetve napi eklszámolás lesz a jelleggörbe alapján és ez az ami nehezen értelmezhető.
Kifizetem a legjobbat bárhonnan rendeled is. 😉