Pont a múltkor hallottam valami agrár nagy koponyát,az mondta hogy lehet harcolni a műtrágya ellen,de az egy szükséges rossz,anélkül nem lehetne ellátni az emberiséget elegendő élelmiszerrel.Egyszerűen az emberek éhen halnának nélküle
te meg azt nem tudod, hogy a termeléshez már nem szükséges a termőföld se. Mindig azon agyalsz, hogy nem lesz valami jó, meg, hogy vége az emberiségnek. Ez koránt nem így van(ujjával nemet mutató) évezredeken keresztül vagy hozzáigazodtunk és alkalmazkodtunk a változáshoz, vagy hozzá igazítottuk a saját környezetünket(kezeit széttáró) eddig még mindig minden problémára lett megoldás. Ez már így megy 100 ezer éve és még legalább addig így is fog menni(kezeit széttáró)
nekem az a bajom hogy túl sokat gondolkozom, és mindig rájövök mit miért nem érdemes megcsinálni 😁
amúgy rajtam kívül nem sokan fogják fel ténylegesen milyen nagy bajban van az emberiség, és erre nincs is még megoldás, vagy egy kézi fegyverrel végrehajtott világháború, vagy egy egyéb gyors népesség csökkentés ami járható út lenne, kiegészítve egy jelentős fogyasztás csökkentéssel
pl sokan nem tudják hogy a termőföldjeink egy jó nagy százaléka már annyira el lett baszva hogy már nem is lehet termelésre használni
én a személyautózásban nem látom lehetőségként a hidrogént
ellenben mozdony kamion meg egyéb gépekben ami egyszerre sokat megy teljesen jó lehet
nekem pl sokszor hetekig áll vagy csak pár km távot megy, így szerintem 2/3 része elmenne a hőtágulás miatt
de aki még ingázik is naponta 1-2 órát annál is áll a többi 22-23 órában és engedi el szépen a hidrogént
nagynyomású tartályok meg alapból kilőve a személyautóknál, hacsak nem gyártáskor erre tervezik és a tartály egyben a kocsi tartó eleme is
ellenben ha lenne rá olcsón lehetőség hogy ilyen 50-100 km távokra itthoni körülmények között meg lehetne oldani a hidrogén töltést akkor az nekem pont elég lenne, egy hétvégi peca elfér 100km távba
Nocsak. Ezt nem gondoltam volna.
Pillanatnyilag a zöld hidrogén (megújuló energiával, elektrolízissel előállított, ami amúgy a legdrágább mód volt eddig) mint a földgáz.
Ini! Lehet lesz még hidrogénes F Astrád 😁 https://villanyautosok.hu/2022...
ha túl tudja magát tenni az ember a kábel hurcolgatáson akkor közeli használatra jó alternatíva a villanyfűrész(meghajlós) Simán tud annyit mint egy 40 vezetős 50 ccm benzines fűrész(meghajlós)
nézegettem többet is jellemzően 1600-1800w a többsége, ez 2400
ha egész nap kellene használni nem kellene mert nehéz
de arra remek hogy levágsz pár égat elteszed és egy év múlva előveszed és nem kell vele baszakodni mint a bezinessel
van egy régi 021es fűrészünk még a gyári láncvezetője van rajta(igaz kb kukás állapot) de rá lett költve annyi mint a gép ára 2x, legutóbb már hiába rendeltem a karbi felújító szettet avval se ment rendesen, szerintem a főtengely szimmering van elöregedve(20+éves a gép) mert ha kipörög utána maxigázon jól megy de alapjárat nincs alig indul be még melegen is
aztán inkább lett egy villanyos, lakástól 100 méteren belül van használva aztán azóta teli vagyunk boldogsággal
rendelek egy pót láncot hozzá aztán lassan kivágom az erdőm nagyját, eladok 10 mázsa fát már ingyen van a fűrész......
van ilyenünk stilh-be egyszer édesapám vette és ki tudja miért de megdöbbentő teljesítményre képes(meghajlós) Egész elképedtem amikor kipróbáltam annó. Bár vagy 10 éve volt 60 ezer egy villanyos fűrész(gondolkodós)
a népet sok éve kondícionálják arra hogy ne legyen semmid se még vidéken is
szóval legyen szép fű, meg térkő meg sosem használt kerti sütögető stb
de semmi amivel termelni tudsz, vagy amivel a közüzemi hálózatoktól függetlenedni tudsz
a fű az egyik legtutibb pénzlehúzás a világon
a ritkán használt benzines helyett
ez remek alternatíva https://aqua.hu/kerti-gepek/or...
igaz nagy is meg nehéz is és még hangos is de minimum úgy vág mint a stihl kisebb benzines gépe
persze ha 300+ méterre van a konnektor már veszít az erejéből 😀
egy hibáját találtam eddig ha kicsit laza a lánc és szúrni akar az ember akkor hajlamos ledobálni
a lánc élezője is fasza, igaz 12ezer egy lánc+kő ellenben láncot élezni nem sokan tudnak
nekem 2 szabadkezes reszelés és már kezd ferdén vágni 3 után el kell vinni köszörűshöz
Túl igényes vagy, jó akkor ne a szép kertbe hisz ott a terasz, nappali, hálók és szerintem a konyhátok is túl nagy különben is lehet rendelni is és a non plusz ultra: a garázs! Ki a bömösökkel a azabadba. 😄
Egy szép kis falu központjában lakom 15 éve, 3ezer négyzetméter telken, aminek a hátuljában senkit nem zavar az óriási fakupac. El bírjuk viselni a látványt azzal a tudattal, h még vagy hat-nyolc évig nem kapunk gázszámlát.
20 centis tujat 2 helyen atvagtuk akkus dewalttal, 1 akku le is merült ...
2x annyi idő alatt reszelte át, mint a villanyos
Ja, meg 5x annyiba került a gep 😁
De még kéri orra alá oda tudod dörgölni hagy mérgelődjön(fetrengős)
amúgy rajtam kívül nem sokan fogják fel ténylegesen milyen nagy bajban van az emberiség, és erre nincs is még megoldás, vagy egy kézi fegyverrel végrehajtott világháború, vagy egy egyéb gyors népesség csökkentés ami járható út lenne, kiegészítve egy jelentős fogyasztás csökkentéssel
pl sokan nem tudják hogy a termőföldjeink egy jó nagy százaléka már annyira el lett baszva hogy már nem is lehet termelésre használni
ellenben mozdony kamion meg egyéb gépekben ami egyszerre sokat megy teljesen jó lehet
nekem pl sokszor hetekig áll vagy csak pár km távot megy, így szerintem 2/3 része elmenne a hőtágulás miatt
de aki még ingázik is naponta 1-2 órát annál is áll a többi 22-23 órában és engedi el szépen a hidrogént
nagynyomású tartályok meg alapból kilőve a személyautóknál, hacsak nem gyártáskor erre tervezik és a tartály egyben a kocsi tartó eleme is
ellenben ha lenne rá olcsón lehetőség hogy ilyen 50-100 km távokra itthoni körülmények között meg lehetne oldani a hidrogén töltést akkor az nekem pont elég lenne, egy hétvégi peca elfér 100km távba
Pillanatnyilag a zöld hidrogén (megújuló energiával, elektrolízissel előállított, ami amúgy a legdrágább mód volt eddig) mint a földgáz.
Ini! Lehet lesz még hidrogénes F Astrád 😁
https://villanyautosok.hu/2022...
ha egész nap kellene használni nem kellene mert nehéz
de arra remek hogy levágsz pár égat elteszed és egy év múlva előveszed és nem kell vele baszakodni mint a bezinessel
van egy régi 021es fűrészünk még a gyári láncvezetője van rajta(igaz kb kukás állapot) de rá lett költve annyi mint a gép ára 2x, legutóbb már hiába rendeltem a karbi felújító szettet avval se ment rendesen, szerintem a főtengely szimmering van elöregedve(20+éves a gép) mert ha kipörög utána maxigázon jól megy de alapjárat nincs alig indul be még melegen is
aztán inkább lett egy villanyos, lakástól 100 méteren belül van használva aztán azóta teli vagyunk boldogsággal
rendelek egy pót láncot hozzá aztán lassan kivágom az erdőm nagyját, eladok 10 mázsa fát már ingyen van a fűrész......
szóval legyen szép fű, meg térkő meg sosem használt kerti sütögető stb
de semmi amivel termelni tudsz, vagy amivel a közüzemi hálózatoktól függetlenedni tudsz
a fű az egyik legtutibb pénzlehúzás a világon
ez remek alternatíva
https://aqua.hu/kerti-gepek/or...
igaz nagy is meg nehéz is és még hangos is de minimum úgy vág mint a stihl kisebb benzines gépe
persze ha 300+ méterre van a konnektor már veszít az erejéből 😀
egy hibáját találtam eddig ha kicsit laza a lánc és szúrni akar az ember akkor hajlamos ledobálni
a lánc élezője is fasza, igaz 12ezer egy lánc+kő ellenben láncot élezni nem sokan tudnak
nekem 2 szabadkezes reszelés és már kezd ferdén vágni 3 után el kell vinni köszörűshöz
2x annyi idő alatt reszelte át, mint a villanyos
Ja, meg 5x annyiba került a gep 😁