Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

inikém csak a kedvedért ránéztem az mvm fiókomba az okosórára. Eskü soha nem néztem még(fetrengős) Tulajdonképen azt sem tudtam, hogy van ilyen 😂 Nos ezek alapján azt látom jelen pillanatban szépen termel vissza a napelem.
Egy éves ciklust mutat 2021 augusztustól. 2022 júliusig(kezeit széttáró) Nos az első táblázat a visszatáplálási adatok a második táblázat a vételezési adatok. A táblázatok tanúsága szerint 7269 kw visszatáplált áramra van 5871 kw fogyasztásom(gondolkodós) Elméletileg lenni kellene egy év alatt 1398 kw megtakarításomnak. Ennek függvényében májustól májusig fizettem rá plusszot 1684Ft-ot ezt mindenkép megreklamálom(gondolkodós)
A 2 gombnyomáshoz képest egy szezonban azért egy mindennapos elfoglaltság szerintem szopóág (gondolkodós)
megkérdezem a havert hogy kell csinálni(meghajlós) Egy kérdőívet ki kell tölteni elbírálják kijönnek felmérnek aztán gyün a napelem(meghajlós)
ezzel szerintem sincs semmi baj(meghajlós) sőt jót is teszel neki nem neki kell vagyonokért elvitetni a fát. Ezek azok a tranzakciók amivel tulajdonképen mindenki jól jár(meghajlós)
Majd rájössz hogy nem szopóág ez.nincs benne semmi extra.
én nem áldozok be senkit, aki akar rámhagy ezt-azt, aki meg nem az nem
de ha tudsz olyan embert aki nekem feltesz ingyen 5kw akkus rendszert ingyen(semmilyen egyéb fejlesztésre sem adok pénzt), akkor az érdekel, ha elintézed adok neked kézbe 500 ezret, akár szerződésbe is foglalhatjuk bármennyi tanúval
jöhetnek akár még ma is de ha egy év múlva nekem úgy is jó
szóval ha fent van a napelem és működik a rendszer lesz 500 ezered tőlem a hasitasiban áfa és egyéb adó mentesen
Én nem így csinálom,de egyébként ez miért is lenne lopás?Tulajdonos szól hogy megdőlt a fa a hülye tűzoltó kivágja és megkérdezi a tulajt kell-e neki.ha nem akkor megy érte a tűzoltó és elszállítja.Mindenki boldog.
basszus ini gázról írok napelemről beszélsz(fejét fogó)
majd amikor 1000 kwh termelsz be egy évben és kiveszel 3000kwh, és amit betermelsz 6 forinttért veszik és amit elfogyasztasz 200 ért akkor számolgass......
ha lesz ilyen
mert ez nem biztos, de a kormányt ismerve ha a számok nem is helytállóak de az elv ez lesz
Kínlódnak ezekkel az akkus szarokkal, nem fogják fel, hogy van, amire nem való
egyébként pont erre gondolok én is(meghajlós) Az itteni tűzoltóknak sincsenek fa gondjai ép múltkor beszéltem az egyikkel azt mondta most jelen pillanatban neki legalább 6 évre való fája el van tárolva én nem firtattam honnan van nyilván egy átlag ember nem tárol be előre ekkora mennyiséget szerintem(gondolkodós)
Magyarul: lopja 😁
Csak tippelek de neki sem,valszeg a tűzoltók által kicseszett veszélyes fa van felhasználva.Egy év alatt tuti összejön az örsön legalább 5-6 fával fűtő téli tüzelője.
mert nem volt feltöltve meg egyébként is 10 éves készüléktől mit vársz?
Hát... Makita akkussal vágtam a Balcsin a nádat a stég mellett, annyira nem menő, hamar merül.
(De, de, fel volt töltve, meg szinte vatta újak voltak.)
Azt a műkörmével, hogy a faxba szögteleníti a telepen a raklap lábakat?
Egyébként meg a szürke nyár nem a legjobb tűzifa féle de asszem eljött az az idő, hogy mind1 mivel is fűt az ember csak hőt adjon le(gondolkodós)
akiit én ismerek annak egy Ft-ába nem került az ingyen napelem 5 kw-os rendszer. Még akkumlátort is kaptak hozzá 1,2 millió ft-os tételben néztem az árajánlatot amit egyébként az állam térít(hüledezős)
De itt nem ez a kérdés inikém(ujjával nemet mutató) Hanem az, hogy te hány rokonodat vagy hajlandó még beáldozni a soha meg nem térülő perverz vágyaid kielégítése érdekében 😂
milyen árakra jövök rá? 1729 m3 102 Ft felette 747 tudom az árakat ezért is veszem majd magam szopóágra a vegyessel, hogy nekem is olyan kényelmetlen legyen fűteni mint eddig nektek de az legalább nem kerül pénzembe(gondolkodós)
cégeknél már marakodnak a nők a fáért
ilyen kitört raklapláb meg hasonló ipari mennyiségekről van szó
de műköröm meg babámfasza mindegyiken van arra van pénz 😂
Felszentelni a fát?
Úgy látszik nem csak nekem jutott eszembe hogy lopni is lehet a fát 😝
Nagyon el vagy tévedve,nem baj,most hogy rákényszerűlsz a fa tüzelésremajd rájössz az árakra .Arról nem beszélve hogy kurvára nem mindegy hány fokot akar az ember,ugye?
a ktm motor árából lett a napelem java vásárolva
motor hobbi abbahagyva napelem hobbi elkezdve
a te felfogásodal élve "ingyen" pénz volt, szóval megérte
amúgy én még várnék egy kicsit annak megállapjtásval hogy ki a hülye
mert 5 új csoporttagból 3 azért csatlakozott mert nem termel befelé a napelem és mit lehet tenni.......
szóval én úgy gondolom ha az összes 100% projekt a tetőre kerül lesznek bajok mindenhol
persze az ingyen még akkor is jó mert el lehet fogyasztani amit nappal termel, pl egy légkondival, vagy az egyre több okosabb wifis háztartási eszközzel
egy ismerősnek kapcsoló óráról mennek a fagyasztóládák, nappal üzemel éjjel nem
Akkus láncfűrész lesz a lidlben mik vannak. :)
Amúgy van több hiba is a számításodba
Jelenleg csak 2,5 kw- is rendszert tesznek fel egy fázisára, nekem nincs 3 fázis
Ennek kiépítése 7-800 ezer+ amit a szolgáltatónak fizetsz
Nekem egy ismerősnek van 100%támogatású projekt
Tőle levettek 160 ezret a tervezés- pályázat írásért
BIZTOS vagyok benne(ő is) hogy levették zsetonnal de ha nem fizet le sem szarják
Csomó embert hívott mind kb úgy állt a dologhoz mint a sanyihoz a villanyszerelők....
Persze 160 ezer lófasz egy 2,5 kw rendszerhez, de akkor sincs ingyen....
Plusz szerintem még leveszik ha valaha kész lesz mert már akkor mondogatta hogy ha sokat drágul nem fog beleférni, és mostanában drágult rendesen
És a 2,5 kw rendszer kb annyit tesz hogy a 12 ezres villanyszámla lesz 7-9