szóval ha a napelem neked még mindig nem éri meg akkor mija a faszér vetted meg ráadásul fél ár vagy az ingyen helyett jó drágán? Hány rokonodat kell még beáldozni, hogy az örökségből kielégítsd a vágyaid és olyan dolgokra költsd ami nem éri meg és meg sem térül(gondolkodós) Komolyan mondom olyan vagy mint az amerikaiak akik harcolnak oroszországgal szemben az utolsó ukrán vérig(fetrengős) Te is hajlandó vagy beáldozni az összes rokonod a rongyrázásért(fetrengős)
A napelem még mindig nem éri meg
6-8 kwh megy el nálunk naponta, ha sokat locsolok vagy és az asszony süt valamit akkor néha 10
Ki lehet számolni mennyi idő alatt térül meg...
Kb semmi értelme még most sem amikor egy része drágább
De
Ha a 8 havi spórolt árammal fűtök a légkondival akkor számításaim szerint beleférnek a 144m3 havi gázba, így a jelenlegi 180as (valójában 200) számlához képest 30+ ezret spórolok
Szóval nem ideológia hanem másképp számolom hogy megnyugtassam magam nem kidobott pénz a napelem
És a tàmogazott most sem kell, mert csak olyan van amit tetőre tesznek, ehhez nekem ki kellene vágni az udvaron lévő fáim, és nem vágom ki a napelem miatt még ha ingyen is van
Pont idén ültettem még egyet hogy minél több árnyék legyen
Amúgy szerintem a házba is elfértünk volna ha a rokon baba miatt nem pazaroljuk hétvégente a gázt a 25-26 fokos fűtésre
Mert havi 200m3 akkor se fogyott amikor nem volt a ház szigetelve
Ini biztos nagyon jó a hőszivattyú bár hozzá értők szerint a klíma melegedésével párhuzamosan egyre kevésbé hatékonyak. Nos meg akar győzni engem a hőszivattyú mindenhatóságáról egy olyan ember aki évekig fikázta a napelemet, majd amikor én még hozzávetőleg a mostani árakhoz képest olcsón és állami támogatással az olcsó feléért felrakattam még hülye is voltam akinek sosem térül majd meg(kezeit széttáró) Aztán ez az ember egész ideológiákat talált ki arról, hogy a napelem miért nem jó és miért nem fog soha megtérülni, miután megvárta, hogy jó drága lett feltörte a malacperselyt és elköltötte rá minden fillérjét(kezeit széttáró) Úgy, hogy belefért volna a 3+3-as családi támogatásba, vagy a sokatok által fikázott 100%-os állami támogatásba. Arról is ideológiák születtek, hogy mitől nem jó ingyen sem, mert, hogy a kivitelező a felméréskor elkér x összeget de hát ez sem így lett(kezeit széttáró) 4 ismerősömnél telepítik a 100%-os támogatású napelemet 1 ft-ot nem kellett fizetni senkinek sem(kezeit széttáró) Igaz, hogy 5 kw.ig bár az egy átlagos háztartást elvisz aki mondjuk nem villannyal fűt. Ehhez is hülye voltál, hogy kihasználd(kezeit széttáró) kb. annyi volt a támogatás feltétele, hogy az egy háztartásban élők jövedelme nem haladhadta meg a 400 E ft-ot azt gondolom ezt a feltételt ti maximálisan teljesítitek 😂
nekünk csak jó autójaink vannak.Ettől függetlenül sosem volt értékmérő eszköz egy autó 😆 Nálam kevés szempontot kell megvalósítania, de azt bátran állíthatom, hogy a polgárpukkasztás nincs közte(kezeit széttáró)
te hüje vagy baxmeg a gáz ára 12 éve nem változott a fa ára meg meredeken emelkedett a 12 év alatt már eleve az élőmunka igénye miatt. Az első időszakban biztos még "megérte" fával fűteni aki a pici különbség miatt szeretett szopni vagy akinek nem volt pénze átállni a gázra mint akár neked(gondolkodós) Csak az 1000 ft-os fa 3-4,5 ezer lett azóta a gáz ára változatlan maradt. Még a leghülyébbek is ki tudták számolni, hogy adott évben hány mázsa fa megy el és az menyibe kerül a szomszéd meg mennyit fizet ugyan arra a kádárkockára gázból. Nem beszélve arról ha elmegy sielni egy hétre nem fagy le a rendszer 😂 DE mondom ezt felfogni és kiszámolni a leghülyébbek , te még nem ütötted meg ezt a szintet (fetrengős)
nem egészen
a drága gáz és a villany ára kb azonos(kwh átszámolva)
de a legszarabb hőszivattyú is 3x hatékonysággal dolgozik
szóval 1kwh áramból csinál 3x annyi meleget mint egy olaj radiátor ugyancsak 1 kwh áramból
6-8 kwh megy el nálunk naponta, ha sokat locsolok vagy és az asszony süt valamit akkor néha 10
Ki lehet számolni mennyi idő alatt térül meg...
Kb semmi értelme még most sem amikor egy része drágább
De
Ha a 8 havi spórolt árammal fűtök a légkondival akkor számításaim szerint beleférnek a 144m3 havi gázba, így a jelenlegi 180as (valójában 200) számlához képest 30+ ezret spórolok
Szóval nem ideológia hanem másképp számolom hogy megnyugtassam magam nem kidobott pénz a napelem
És a tàmogazott most sem kell, mert csak olyan van amit tetőre tesznek, ehhez nekem ki kellene vágni az udvaron lévő fáim, és nem vágom ki a napelem miatt még ha ingyen is van
Pont idén ültettem még egyet hogy minél több árnyék legyen
Amúgy szerintem a házba is elfértünk volna ha a rokon baba miatt nem pazaroljuk hétvégente a gázt a 25-26 fokos fűtésre
Mert havi 200m3 akkor se fogyott amikor nem volt a ház szigetelve
a levegős meg 8-10 fokig
a vizesek akár 4 felett is
a drága gáz és a villany ára kb azonos(kwh átszámolva)
de a legszarabb hőszivattyú is 3x hatékonysággal dolgozik
szóval 1kwh áramból csinál 3x annyi meleget mint egy olaj radiátor ugyancsak 1 kwh áramból
Te a bmw-vel szopsz. 😂