Az ablakban dísznek tartott, mindennap öntözött-gondozott-tápolt muskátli is szebb, mint ami a kert végében kisarjadt... ezt nem vitatom.
Kutyában dettó. Csak az immunrendszere, szervezete elsorvad, mert mindent készen kap, kimérve. Ha a te példádban szereplő 2 kutyát kicsapnák egy elhagyott erdőbe, kíváncsi vagyok, melyik élne tovább... de sejtem a választ 😁
A "gyengébbik" családnak is volt annyi jövedelme, hogy ne moslékkal etessék a sajátjukat, de ők egyszerűen ugyanígy gondolták, hogy ami nekik jó, az a kutyának is. Legalábbis nagyrészt. Arra nem merek megesküdni, hogy táppal etetett mintha tovább is élt volna, de mintha...
ha a házikosztos kutya csak az első fél évben kapott volna rendes tápot már nem lett volna ekkora különbség, ha egy évig akkor meg szinte semmi
ellenben ha sportoltatják akkor ismét előjönne a különbség, de az udvarban szaladgálós kutyaként majdnem mindegy max a súly lesz kicsit eltérő
Kényszerrel? Amikor valami jó vaskos termékdíjat állapítanék meg a NEM feldolgozottból készült csomagolásra, akkor más lenne a helyzet.
A kutyákkal kapcsolatban sajnos egyet kell értenem veled, de ez nem jó így.
Én nem értek különösebben az állatokhoz, de egyet soha nem felejtek el. Egy alaszkai malamut alomból két kölyök pont ismerősökhöz került, Az egyik - amúgy nem bántva őket - de hagyományos módon etette a sajátját, a másik meg egy elég tehetős család, és mert nekik ez volt az első- és utolsó kutyájuk, mindig a szakkereskedésben vették meg, amit a doki meg a boltos mondott. Kölyökkorában valami indító táp (tudom, csirkéknél van ilyen), utána a fiatal kutyáknak valót, aztán meg a kifejlett nagytestűeknek valót.
A két kutyát hetente-havonta láttam, a szomszédét szinte naponta, a különbség még az én, hozzá nem értő szememnek is feltűnő volt. Erre szoktam azt mondani, én mindent elhiszek, csak lássam. Ezt láttam.
régen öreganyámnál mindenféle maradékot evett a kutya, meg a disznóknak a vödrét kinyalogatta
ha épp nem volt kaja akkor egy kicsivel több kukoricadara lett keverve és azt ette
amúgy nálunk szinte semmi kaja maradék nincs, egy csivava éhen halna ha csak azt enné
Nem dolgozTATnád fel te sem, mert nem találnál olyat, aki elvégzi. Többszörösen kerül tübbe, mint az új nyersanyag - és ez nyomós érv, akkor is, ha gréta minden nap magához nyúl emiatt 😅
A qtya már rég nem vadállat, inkább csak rabszolga. Gyerek koromban még nem volt "kutyatáp" - azt ették, amit meghagytunk, meg amit kaptak 😁 mégis eléltek 10-15 évig - ja, és állatorvoshoz se kellett őket vinni félévente 😄
Nem dolgoznak fel semmit - a legtöbb ilyen duma kamu. Csak a fémeket nyerik vissza. Az "újrahasznosított" papír mennyiseége is marginális...
Tökfőzeléket? Igen, megeszi, főleg ha a tányérodból kaparod oda neki, és egy kis csont és mócsing is van benne. Persze a túltenyésztett, macska méretű puncinyalók, ami eddig csak Prémium Super Junior Pástétomot ettek, azok az első napokban fanyalogni fognak 😅
még 50éve is egy tanyán nem keletkezett hulladék, pedig generációk felnőttek - ma egy panel lakó is 100 liternyit termel hetente.
A hulladék égetése miért jó? Mert a hulladék manapság a legritkább esetben festetlen fa, meg festetlen papír. Én inkább feldolgoztatnám.
Amúgy meg kerttel nem rendelkező lakásban nem is engednék állatot, mondjuk aranyhal meg papagáj az egy dolog.
És a tökfőzeléket kutyának?
Ez nagyon EU-san hangzik 😠
Ne tüzeljük el a hulladékot, hanem vigyük ki Pusztazámorba (autóval persze) ahol hegynyi kupacokat dózerolnak belőle, bedrénezik, és pöfög 50évig, míg bomlik - közben égessük a hajón hozott usák gázt inkább.
Mint a kaja - az ételmaradékodat ne add a háziállatnak, mert az ugye veszélyes hulladék, azt is inkább dózeroljuk el, és a kutyuskát etesd a Mars Corp. kutyaeledelével 🙁
120-150ben gondolkozok, utóbbi jobb lenne
a mostani gázbojler is 120 literes aztán nem mindig elég 3 fürdésre, igaz ez a gáz csak valami 55 fokra vagy hogy tudja felfűteni, anyáméknál a villany sokkal forróbb vizet csinál
a 120 literesnek 3 órát ír felfűtésre 2000w fűtőszállal, ezt ki akarom cserélni 1000-1200w-ra hogy tudjon mellette más is menni, aztán 9-15 ig lazán felfűti amikor meg nincs nap este beizzítom a gázbojlert az kb másél óra alatt fellfűt
Szeretem, amikor forumvirologus, mondjuk egy geprongy kereskedo oktatja a szakembereket.
(Már láttam, sírdogáló anyámasszonykatonáját, aki egy pillanatban feladta a korábbi elveit.)
Egy 80l-em van, itt gurgulászik az udvaron és előbb utóbb vastelepen végzi, odaadom nyilván ingyé ha kell bár gondolom nagyobb kéne, kecsóig elviszem bár igazából házhoz is.
nem értehtő nem vagy , hanem egy beszari fasz vagy(kezeit széttáró) Ki a geci tudja velem elhitetni, hogy a vírus milyen veszélyes? 3 után bazdmeg leírom betűvel is "három után"
A rémhír terjesztéseidet hagyd meg légyszi 3 hét múlva amikor már államilag úgy is kötelező lesz(meghajlós)
Milyen szakemberekről beszélsz??? Fizetett hirdetésekről és reklám szakemberekről? Abból megint lesz dögivel. Ki akar engem meggyőzni arról akin átment eddig minden mutáns, hogy az nekem milyen rossz volt 😆 Oltás nélkül bele is haltam 3*(fetrengős)
Pedzegetik már, hogy nagyon terjed szerintem az lenne a leg jobb a TE fajtádnak, ha karanténba helyeznétek magatokat akár mától a következő néhány évre(óranézegetős) Nem lesztek már sokan(gondolkodós) Mivel az emberek 100 %-a nagyjából átesett rajta ebből 99,5% nem volt nagyobb baja tőle mint nekem a maradék fél %-k idősebb esetleg szarabbul viselte. (kezeit széttáró)
Kutyában dettó. Csak az immunrendszere, szervezete elsorvad, mert mindent készen kap, kimérve. Ha a te példádban szereplő 2 kutyát kicsapnák egy elhagyott erdőbe, kíváncsi vagyok, melyik élne tovább... de sejtem a választ 😁