A hálózatnak nincs akkora kapacitása mint a fogyasztók névleges teljesítményének az összessége.
Van egy egyidejűségi szám, ami tapasztalati úton jött ki, de mostanában a klímák, elektromos fűtés, villanyautók, napelemek terjedésével az eredeti egyidejűség már nem elég. Nagyobb a hálózat kihasználtsága, de ugye a bővítés pénzbe kerül nekik is.
Ja nem a saját trafóra, hanem a környéket ellátó trafóra mondtam. Az a gyenge, a vezetékekkel együtt.
Ismerős mondja hogy mostanában rendszeresen füstölnek el ezek a trafók mert jelentősen megnövekedett a terhelés rajtuk, szóval még csak nem is lenne feltűnő. Aztán ha már cserélik akkor már nem lehet akkorát berakni mint a 60-as években.
nem pont az inverterre hanem egy adott hardver kiépítésre
ha ez változik akkor a szerződésnek annyi
eddig nem volt érdekes mert ha bővítettél-javítottál stb újból meg lehetett kötni változatlan tartalommal, csak most szarakodnakna bruttó elszámolással
ami ugye egy faszság mert a sziget üzem felé terelik a népet
Nem termel,mert a hálózat feszültség eléri a 250voltot.Azokon a helyeken,ahol kicsi a napközbeni fogyasztás,cumi lesz a napelem,a háztartási gépek is max 252 voltig működnek,fölötte leves!
Az áramszolgáltatóval az iverterre szerződsz.Ha az inverted beszarik,új szerződés,és ugrik a szaldós elszámolás .
pont ezért kell az ingyen pénzből csinálni
amilyen idióta banda kormányoz mostanában ki tudja mennyi energia lesz a népnek
aztán ha csak x mennyiség lesz elérhető a hőszivattyú jobb megoldás bármitől
aztán ha egy évben csak 3 hét lesz ami -10 feletti már sokan fognak nagyon fázni
A hőszivattyú a melegedő időjárás miatt egyre kevéssé éri meg, azt csak egy dologra tudod használni.
Napelemmel tudsz közlekedni, melegedni, diót darálni.
Szvsz.
most kellene az extra profitból olyan 20+ éves megtérülésű dolgokat csinálni amit alapesetben nem tenne meg az ember
akár még az albérletekben is napelem, hőszivattyú stb
mondjuk én az ingyen pénzből vennék bitcoint is
Pipi, addig vágd ki az erdőd és add el fürgén míg megteheted, hamar államosítani fogják először a kereskedést utána az erdőket is holdingokba szervezik és elveszik........ 😁
nem csak télen már este is fizetős pl a fejés
egy gazdaságban nem mindent lehet megoldani akkor ha süt a nap
nekem mindegy hogy kedden vagy csütörtökön mos a gép....
az a legnagyobb gond hogy ha hozzányúl akkor kifizettetik vele a támogatott összeget
mert csak annyi lenne vele a teendő hogy lebassza az invertert szigetest feltesz és vesz egy nagyobb akkut
de még a tetőn lévő kábelcsatorna is le van plombálva
erre akarnak valami megoldást találni higy ne kelljen még 3 évig várni a semmiért
szerintem ott lehet a baj hogy kb 60 éve nem korszerűsítették a hálózatot ez okozhatja, hogy hiába termel a napelem ezerrel nem engedi felküldeni a hálózatba. és ami nem megy be azt télen ingyen nem adják vissza ezért lehet az, hogy "többet kérsz" de ez nem a te hibád és nem a te vadonat új eszközeid hibája(gondolkodós)
Van egy egyidejűségi szám, ami tapasztalati úton jött ki, de mostanában a klímák, elektromos fűtés, villanyautók, napelemek terjedésével az eredeti egyidejűség már nem elég. Nagyobb a hálózat kihasználtsága, de ugye a bővítés pénzbe kerül nekik is.
Ismerős mondja hogy mostanában rendszeresen füstölnek el ezek a trafók mert jelentősen megnövekedett a terhelés rajtuk, szóval még csak nem is lenne feltűnő. Aztán ha már cserélik akkor már nem lehet akkorát berakni mint a 60-as években.
pipinek biztos van neki nem régi a napcucc
ha ez változik akkor a szerződésnek annyi
eddig nem volt érdekes mert ha bővítettél-javítottál stb újból meg lehetett kötni változatlan tartalommal, csak most szarakodnakna bruttó elszámolással
ami ugye egy faszság mert a sziget üzem felé terelik a népet
Tudsz erre mutatni valami hitelt erdemlot? En eddig azt hittem, hogy fogyasztasi helyre vannak szerzodesek.
Az áramszolgáltatóval az iverterre szerződsz.Ha az inverted beszarik,új szerződés,és ugrik a szaldós elszámolás .
amilyen idióta banda kormányoz mostanában ki tudja mennyi energia lesz a népnek
aztán ha csak x mennyiség lesz elérhető a hőszivattyú jobb megoldás bármitől
aztán ha egy évben csak 3 hét lesz ami -10 feletti már sokan fognak nagyon fázni
Napelemmel tudsz közlekedni, melegedni, diót darálni.
Szvsz.
akár még az albérletekben is napelem, hőszivattyú stb
mondjuk én az ingyen pénzből vennék bitcoint is
egy gazdaságban nem mindent lehet megoldani akkor ha süt a nap
nekem mindegy hogy kedden vagy csütörtökön mos a gép....
mert csak annyi lenne vele a teendő hogy lebassza az invertert szigetest feltesz és vesz egy nagyobb akkut
de még a tetőn lévő kábelcsatorna is le van plombálva
erre akarnak valami megoldást találni higy ne kelljen még 3 évig várni a semmiért