Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Így van.
A hálózatnak nincs akkora kapacitása mint a fogyasztók névleges teljesítményének az összessége.
Van egy egyidejűségi szám, ami tapasztalati úton jött ki, de mostanában a klímák, elektromos fűtés, villanyautók, napelemek terjedésével az eredeti egyidejűség már nem elég. Nagyobb a hálózat kihasználtsága, de ugye a bővítés pénzbe kerül nekik is.
Ja nem a saját trafóra, hanem a környéket ellátó trafóra mondtam. Az a gyenge, a vezetékekkel együtt.
Ismerős mondja hogy mostanában rendszeresen füstölnek el ezek a trafók mert jelentősen megnövekedett a terhelés rajtuk, szóval még csak nem is lenne feltűnő. Aztán ha már cserélik akkor már nem lehet akkorát berakni mint a 60-as években.
Ne aggódj, ez biztosan nem így van. A sziget üzemből semmi hasznuk, ennél fogva nem érdekük...
Altalanos szerzodesi feltetelek.
50+ %támogatott rendszer?
En megkerestem az eon solar szerzodeset. Semmi ilyent nem olvastam benne, egyedul a kivitelezes kozbeni modositasra van valami megjegyzes.
nekem nincs de ismerős olvasta a keresztfaterja papírjait
pipinek biztos van neki nem régi a napcucc
Mutasson mar valaki egy szerzodest, mert igy elbeszelunk egymas mellett.
nem pont az inverterre hanem egy adott hardver kiépítésre
ha ez változik akkor a szerződésnek annyi
eddig nem volt érdekes mert ha bővítettél-javítottál stb újból meg lehetett kötni változatlan tartalommal, csak most szarakodnakna bruttó elszámolással
ami ugye egy faszság mert a sziget üzem felé terelik a népet
Inverterre szol a szerzodes???
Tudsz erre mutatni valami hitelt erdemlot? En eddig azt hittem, hogy fogyasztasi helyre vannak szerzodesek.
én most azt hallottam ezt a szaladós elszámolást 2024-ig egyébként is ki akarják vezetni(gondolkodós)
Nem termel,mert a hálózat feszültség eléri a 250voltot.Azokon a helyeken,ahol kicsi a napközbeni fogyasztás,cumi lesz a napelem,a háztartási gépek is max 252 voltig működnek,fölötte leves!
Az áramszolgáltatóval az iverterre szerződsz.Ha az inverted beszarik,új szerződés,és ugrik a szaldós elszámolás .
Füt hüt, melegvizet csinál...elég az!
pont ezért kell az ingyen pénzből csinálni
amilyen idióta banda kormányoz mostanában ki tudja mennyi energia lesz a népnek
aztán ha csak x mennyiség lesz elérhető a hőszivattyú jobb megoldás bármitől
aztán ha egy évben csak 3 hét lesz ami -10 feletti már sokan fognak nagyon fázni
A hőszivattyú a melegedő időjárás miatt egyre kevéssé éri meg, azt csak egy dologra tudod használni.
Napelemmel tudsz közlekedni, melegedni, diót darálni.
Szvsz.
most kellene az extra profitból olyan 20+ éves megtérülésű dolgokat csinálni amit alapesetben nem tenne meg az ember
akár még az albérletekben is napelem, hőszivattyú stb
mondjuk én az ingyen pénzből vennék bitcoint is
sanszos(gondolkodós)
Ilyet tudott a KTM is az elsö években a 390-es kis indiai csodával...
Pipi, addig vágd ki az erdőd és add el fürgén míg megteheted, hamar államosítani fogják először a kereskedést utána az erdőket is holdingokba szervezik és elveszik........ 😁
nem csak télen már este is fizetős pl a fejés
egy gazdaságban nem mindent lehet megoldani akkor ha süt a nap
nekem mindegy hogy kedden vagy csütörtökön mos a gép....
az a legnagyobb gond hogy ha hozzányúl akkor kifizettetik vele a támogatott összeget
mert csak annyi lenne vele a teendő hogy lebassza az invertert szigetest feltesz és vesz egy nagyobb akkut
de még a tetőn lévő kábelcsatorna is le van plombálva
erre akarnak valami megoldást találni higy ne kelljen még 3 évig várni a semmiért
szerintem ott lehet a baj hogy kb 60 éve nem korszerűsítették a hálózatot ez okozhatja, hogy hiába termel a napelem ezerrel nem engedi felküldeni a hálózatba. és ami nem megy be azt télen ingyen nem adják vissza ezért lehet az, hogy "többet kérsz" de ez nem a te hibád és nem a te vadonat új eszközeid hibája(gondolkodós)
De hogyan? Az ingatlanodnak van egy szerzodese a teljesitmenyre is, ha tobbet kersz fizetsz, meg szerintem nem is fogja azonnal megcsinalni.
A vedelem azert csak elmukodik ilyenkor a trafonal.