Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én félbevágnám, egymásra hegeszteném. Bármit szét lehetne verni rajta… nem lenne olyan baj hogy nincs húzása az asztalnak 😂
Zoli bútorlaphoz szokott 😂
Nekem is van pár ilyen, úgy 300kg összsúlyban, mert marógépet akartam építeni.
Ez is valami gépalkatrész lehetett.
Ott a 4 görgős kocsinak a rögzítési pontja, bár így hogy flexxel megcsiszolták már nem sík, csak a vas méhtelepi árát éri.
Három lépcsős tengely, 800 kg a 2 db egyben munkáltuk meg a végén vágtuk ketté. Timföld gyártáshoz rendelték hengeres törő volt a neve.
Azt minek lett a tengelye?
Ez súly? 😊
A 40x40cm kvadrát szálanyagból 98cm 1 tonna. 6 m hosszúval (BC3) dolgoztunk anno aminek a fele 1250 fokra volt hevítve azt vittük 15t daruval a légkalapács alá tengelyt kovácsolni.
Vasdarab,8e. 😁

32 kilo.
jó a tonna lehet túlzás de 500+ kiló biztos lesz rajta
én csak a csavart viszem meg kifúrom aztán azt csinál vele amit akar
Ez siman megoldhato igazibol is.Elviszlek kijevbe es radirom hogy i love russia. 😂
Ez azt hiszem rólam szól..... 🤐
Ha egy tonnát akasztasz rá, akkor a fal és a dübelek lesznek a gyenge láncszem - nem csak nyírás, hanem egyidejű kihúzás is lesz. Jó esetben összedöntöd a falat....
Mi lenne ha a teherbíró betonon állna az egész, vaze?
igazándiból egy tárló rész lenne, olyan dolgoknak ami kb soha az életben nem fog kelleni
nem nekem egy ismerősnek, aztán nem akar hegeszteni mert ha mégsem kell a polc akkor szétszedi
zártszelvény keret fél tábla osb aztán jónapot, 2 láb a falhoz dűbelezve, a többi meg lóg a levegőben 😆
Nagy alatet, onzaro anya, 25-30Nm oszt jo lesz az.
Ezt az egész xart a falra akarod feltenni?
2falú zártszelvényt távtartó nélkül nem kell nagyon huzigálni
Az előbb vezettük le, hogy 4 tonna húzóerő kell, hogy EGY olyan csavar elszakadjon... a 250 kilót talán bírni fogja.
Abban Bogyónak igaza van, hogy ne húzd meg folyáshatárig 1 méteres krova szárral 😅 elég csak finoman, mintha lovat baxná! 😂
mostanában nem haverkodunk a guglival, egy ideje nem barátom
tehát ha van egy polc és egyenletesen van terhelve és 4db 10es csavar fogja nem szakad szét a csavar 4x250kilótól
Amíg nem rozsdásodik, amíg nem rángatják (elfárad), amíg biztosított hogy az összes csavaron egyenlően oszlik meg a terhelés....
Na meg mekkora nyomatékkal húzza meg a csavart, mert ha szakadás előtt negyed fordulatig, akkor már semmi egyéb igénybevételt nem fog tudni elviselni. Ez olyan mint a természetgyógyászat: ha valami nem jön össze, akkor majd "igazi" orvoshoz fordulsz. 😍
Nem szamoltam, ahhoz nem ertek. Tablazatbol puskazom. :D
Ja, ha magmérettel számolom, nekem is 40 kN 😁
Na hát erről van szó: a pontos (vagy a szabványokban előírt módon vizsgálandó!) terhelések ismerete nélkül semmit NEM lehet méretezni. Felelőtlenség volna.

(Úgy látatlanban nem tennék egy tonnát 4 db M10-es csavarra, főleg ha a menetes része van nyírva, ami egyébként is tilos - tövigmenetes csavart ilyen célra nem használunk, csak olyat, ahol a nyíró igénybevételt a menet nélküli, hengeres rész veszi fel).
Ha tudná ezeket, nem Renyót vett volna részletre, hanem BMW-t kp-re! 😁
de hogy segítsek is, EGY csavarod szakító szilárdsága 62800 N vagyis több, mint 6 tonna (valamivel kevesebb, mert én 10 mm-el számoltam, de a menet miatt csak kb. 8 mm.)
Egyébként lejárt a Gugli előfizetésed? 😁
M10 8.8 menet nelkuli nyakanal 39kN.
Ritka/alap menetes szakaszon 26, finom menetes csavar menetes szakaszan 30 kN ugyanez.
ha te nem tudod én honnan a pöcsből tudnám?
egy csavar nyíró erő mennyi?
A PONTOS igénybevételeket (az előfordulHATÓ legnagyobbat) kell meghatározni - statikus és dinamikus egyaránt. Valamint azt, hogy a terhelést hogyan bírod egyenletesen szétosztani az egyes csavarok között. Nézz utána a vonatkozó szabványoknak, hogy hogyan kell csinálni - polcrendszerek méretezése. (Mivel a szerkezet kialakításáról SEMMIT nem tudok, így érdemben nem tudok segíteni).

Egyébként marad a kísérletezés, a "gyakorlati tapasztalat". Vagy teherpróba legalább kétszeres túlterheléssel. 😆