Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha már ilyen komoly otthoni rendszert akarsz, akkor miért nem hálózatra kötve, állami támogatásból teszed?

Klímát sem akarsz felszerelni, nyáron, nap közben mit csinálsz a megtermelt rengeteg árammal? Akksi qurva drága....
?
Mennyiből jön ki egy ilyen rendszer?
ha a töltésvezérlőn lévő usb használod kb harmada élettartama elszáll miatta
Stabil 12 v egy autos szivargyujto toltovel siman lehet 5v ot csinalni,de speciel az olcso toltesvezerlokon minimum 2db USB szokott lenni.
Hat,hajszaritot,botmixert es laptopot nem biztos hogy tudsz mukodtetni egy ilyen kisfesz rendszerrel,de lampa,telefon menni fog.
Alapbol egy ilyen motoros trip nem egy nap.
A lakoauto a flexibilitas miatt kell.
Ha komolyan gondolja az ember akkor tobb honap,ev.
Gyakorlatilag kinezel egy kb 150 km-es sugaru teruletet ami durvan hegyi szerpentines,annak a kozepebe letamasztod a pecot,jelkemzoen ingyenes lakoauto parkolokban es terulettol fuggone 3-4 nap egy het alatt korbejarsz mindent,majd arrebb mesz egy 100km-t.Ott is korbejarsz es tovabb.
Se idohoz,se foglalashoz nem vagy kotve,nem kell keresgelni szallast folyamatosan,lepakolni,vissza minden nap.
Sokkal szabadabb mint a klasszik lecsulledunk szaladgalunk hazamegyunk vagy a mindennap madhol szallasolunk egy hetig tiznapig majd haza.
De ehhez minimum felev egybefoglalt szabadido kell.
horvátoknál a lakóautós kemping drágább(volt a vírus előtt) mint az apartman
szóval kb semmi értelme
akkor lenne ha pár naponta máshol alszik az ember
telefont lehet 12 voltról is tölteni kb 70 cent volt az alin anno

de nem adom fel a projektet, veszek otthonra 8 lapot meg egy 5kw invertert tesztnek mit tud hozni
előzetes számítások szerint télen 3kw tavasztól őszig 12 körüli kw várható
az éves átlagom 6 kw kb 7-8 hónapot fedezni fog az a 8 lap
ha fasza lesz meggondolom a bővítést
túl sokat agyaltam ezen a nap cuccon hogy feladjam 😃
Begyömöszölöm a lakóautóba a motort,a maradék 4 millából meg kijön 5 év motorozás spanyol hegyektől végig az alpok mentén mindenhol,meg szardínia.Ha megunom még egy endúróval mehetne líbia végig egyiptomig.
Esetleg a kaukázus.
A rubel tuti kurvaolcsó lesz pár évig.Benzinjuk most sem drága.És van dögivel. 😂
100% igazad van 😅
Lakóautó nem igazán hoz tűzbe engem. Főleg hogy van pénzem rendes szállásra 😘
Esetleg ha lenne ilyen elektromos hajtással, úgy hogy azelő tető napelemből legyen, ami tölti az akkut, végtelen hatótávot eredményezve....de ez is jóval több lenne már mint egy Tesla.
akinek van 20 milliója jűárműre. 😂
Ha lenne akkor tuti nem villanyteszlát vennék hanem egy lakóaautót,a maradék 4-et meg elmotoroznám. 😆
Ilyen nagy értékcsökkenése van az e-tronnak? Akkor nem kell, szar 😂
Amúgy állítólag döglik ezeknek az akkuja, mert a németek túl akartak tenni a Teslán gyorstöltésben, csak azt meg nem bírja az akkujuk.
Darabig a Teszlánál is valai 80kW-al számoltak régebben, de ez csak ilyen ügyeskedés volt. Szabály szerint csúcsteljesítményt kell.
Nekem mondjuk tetszik ha ez a valódi csúcsteljesítmény 😁
A kötelező nekem sem drága, csak a CASCO...bár feleségem ZOE-jához képest autó értékéhez arányosan olcsóbb.
Persze mindkettől A0-ban van. El kéne adni a Leaf-et meg a Priust akkor jönne át a bónusz.
Szóval nem bízol a jólétben? Nem bízol a kormányban? 😆
Mert nem jársz az Üllői úton 😂 Az szétver mindent.
👍️
Ez jól hangzik indulásra.
Esetleg egy olcsó pár száz wattos invertert lehetne még telefon töltésre, meg ilyesmikre.
Fűtés, klíma napelemről tényleg nagy beruházás.
Bár 100W-ost hol kapsz olcsón? Szerintem érdemesebb lenne venni egy rendes táblát, szerintem az olcsóbbra jön ki.
utángyártott legolcsóbb szett
a gyári 400 feletti km is bírt felül, hangja nem volt de nagy pajszerral lehetett mozgatni
Próbálj átúszni hátha sikerül.................. 😂
bogyó most van lezsibbadva. 😂
Tetszik,de újult erővel ugyanazt tolja ami már a 4. királyi regnáláshoz vezetett. 😂
Nyomja tovább,lesz ebből 5. is. 😂
A mederben még szinte semmi nem látszik a hídból: ergo pont úgy néz ki, mint amit Putyin lebombázott... ...annyit is ér.
Bogyó is jól nézett volna ki, ha leállítják a jó kis hídját 😅 ami már félkész... akkor hogy menne át Paksra? 😆
Legalább azt nem állítja le zajos 2 évre,mire kiszaszerolják ki legyen lörinc helyett az uj saját pénztáros, már megérte. 😂
Eleve 50 km-re lakom a legközelebbi pályától 😅 de persze, nyilván azon megyek, ha lehet... Egyébként teljesen átlagos használat, nem németbejárós ingázással ment bele a km...
Anyóshoz járkálunk legtöbbet, az egy 7végén kb. 500-550 km, ebből 40 km a pálya. Viszont Kmét-Dföldvár kettőt ér 😅 bár most elkezdték kaparászni 3 helyen is, tegnapelőtt láttam.
Jobbara autopalya hasznat van,vagy legalabb gyorsforgalmi nem?