Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

De értem én hogy miért tetszik neked, de engem továbbra sem hoz tűzbe.
18-30 évesen még biztos jó lett volna, de már nem vágyok ilyenre.
Fiatalon pedig megoldottam máshogy, jóval olcsóbban.

Simán működik, hogy ott helyben keresek egy Cimmer Ferit, ahol rám esteledett.
De manapság ezekkel a netes szálláskeresőkkel még csak nem is kell a táblákat figyelni.
Ezt mondjuk én sem értem. Régen a kempingezés volt a legolcsóbb szállás forma, kempingben is. A vizesblokk használatáért sem kellett soha fizetni régebben, az a kemping lényege, mert amúgy bárhol leverem a sátrat ha az nincs

Sátor, matrac, hálózsák amúgy nem túl nagy, csak jót kell venni. Én ezért szerettem a gumimatracot, azt a klasszikus Taurus gyártmányú retro fajtát, mert nagyon kicsi helyen elfért, talaj egyenetlenség, sátor alján átfolyó víz meg semennyire sem zavart azon fekve, és kb. a legkényelmesebb mobil fekhely. Hátránya hogy hőszigetelése zéró, tehát a hálózsáknak kellett jónak lennie.
Sikerült megragadnod a hozzászólásom lényegét... 😅
Háborúznak ma is, a vitatott Cipruson megy a balhé. Bár mostanában csendben vannak.
Horvátország az talán az?És a mondat így hangzott amire én reagáltam:"80-as évek vadkempingezései már nem működnek sehol"
Erdekes hogy ez a ket nato tag meg haboruzott is,es most se tulsagosan szeretik egymast.
a törököknek elég régóta az
Görögország mióta nyugat?
Ez hülyeség, Görögországba simán működik.
Fuggonyozn kell.A zuhanyzo kiepites is megoldott.Egesz faja alakitasok vannak neten sok.
így már esély van arra hogy nem basztatnak, csak ne legyen körablakos aztán nem látják hogy épp a tökeid mosogatod benne 😁
Ezt erdemes hasznalni.
https://park4night.com/
Ezert jobbak a jeltelen feher furgonok.Siman lerakod es a kutya se figyel ra.
ahogy mi csináltuk anno erdélyben
ahol elért az este ott vertünk tanyát
sokszor volt kijelölt terv is, aztán vagy összejött vagy nem, délután az utolsó faluban kaja vásárlás, aztán este ment a sütögetés
igazándiból ez hiányzik a legjobban az erdélyi menetekből

amúgy magyarországon simán kempingezhetsz bárhol ahol nincs tiltva
pl akár a házatok előtt is lebaszhatnak egy sátort ha nem akadályozza a forgalmat, annyi a megkötés hogy nem életvitelszerűen lakhat ott, szóval ha reggel csomagol és elhúz a gecibe akkor az teljesen rendben van
romániában ez tiltott cselekedet, ellenben szarik rá mindenki, aztán fél ország kempingezik hétvégén
persze oda is betört már a nyugat, pár éve elkezdték tiltani egyes részeket(pl pádison napi szinten basztatták a népet)
Motorral szinte mindenhol teljes ráfizetés a kemping sátorral és kifejezett önszopatás. Csak akkor éri meg ha ezt szereti az ember vagy ha a balkánra megy és bevállalja a vadkempinget.
Szerintem neki kellene állni olvasgatni mit szabad és mit nem 😉
Vagy olyan 5 éve az Adriára akartunk lemenni pár napra, haver erőltette a sátrat. Na úgy nézett ki, vinni kellett volna a sátrat, matracot (motoron ugye) és akkor fizetni a sátorhelyet, a tusolás külön péz, a 2 motor után külön péz, meg van még személyi díj meg IFA is - összeségében drágább lett volna, mint egy alap apartman (ahol ugye van víz meg parkoló eleve, meg nincs külön belépődíj)
Szóval dobtuk 😁
Van rengeteg ingyenes kiepitett kifejezetten lakoautos parkolo.Altalaban egy placc,egy szervizhely ahol leengeded a budit,szurkevizet,es frissvizet vehetsz fel,a parkolas ingyenes a szervizert par eurot fizetsz az automataba.
De frissvizet trukkokkel lehet szerezni,a szennyviz urites nagyobb megkotes.De az is konnyen megoldhato.
Aram van napelemrol vagy generatorrol.Mosas automata mosodakban.
Ha ilyen lakóbusszal megállsz héderelni arra nem kijelölt helyen, nyugaton megbaxnak azonnal, de sztem már horvátban is. Persze ettől még lehecc okos 😁 Sajna a 80-as évek vadkempingezései már nem működnek sehol.
ez igaz de az emberek jelentős többsége nem ilyen
10+ éve a kemping sokkal olcsóbb volt 20+éve meg nagyjából gombok, bár ekkor a színvonal sem volt még az igazi, ha volt meleg víz egész nap az már extrának számított
egy ismerős volt ilyen lakókocsi-lakóbusz fanatikus, de már megvált tőle mert teljesen felesleges volt a szokásaihoz

amúgy a libsi nyugaton ahol geci nagy a szabadság ott még véletlen se tudsz ilyet csinálni, a sok fasz már hívja is a rendőrt rá
havert a németeknél azért basztatták mert napok óta ott áll a kocsija az út szélén és koszos volt, pedig a rendszámot direkt lemosta mert tudta hogy buzik
egy másik német ismerőst örökké basztatták hogy a motorja az utcán áll, kellett venni egy ponyvás futót és abban tárolja
neki ilyen ideiglenes rendszáma volt nyárra, aztán ment a cirkusz
szóval a sztárolt nyugaton nincs ám az a szabadság mint felénk vagy tőlünk keletebbre......
Pont ez az értelme, ott állsz meg ahol akarsz 🤷🏼‍♂️ Persze nem szabad, de a kutya nem foglalkozik veled ha okos vagy.
Kigurítanám belőle a crf300-ast, bejárnám a környéket, csak ebédre mennék vissza a kocsihoz egy zacskóslevesre és estére
ha kész majd megírom de olyan 1,2 milla körül gagyi akkuval
nem kell hálózatra töltős
egyrészt ki kellene vágni a fáim, másrészt meg ha nincs áram akkor ott sincs áram
a hibrid inverter meg irreálisan drága
Egy cölöphíd egy nyomon meg jo is lenne bogyonak. 😆
...de az a lóvé, amit már eddig bele pattintottak, elég lenne életünk végéig itt mindannyiunknak