Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Majd kiderül ha itthon forgalmazzák mennyi lesz. Ha aránytalan, akkor 765R gyorsváltóval. 😉
Te tudod.
En assze megtartom a szurket.
4 eves mult de meg mindig fasza. 😁
Mondjuk a 32700 as lifepo cellakbol nem lenne annyira draga osszedobni egy 160-200Ah koruli pakkot.
határon van de kelet-északkeleti a tájolás, délután 4 körül éri a nap
első körben terveztem hogy dupla keret és lehet állítani, na de a jelenlegi zártszelvény árak mellett ezt kihagyom
kb 60 ezer plusz lenne az állítható keret, ennyit nem hoz pluszba télen, nyáron meg nem kell több mert egy átlagos napon többet termel mint amennyit elhasználunk 5,5-6,5 kwh megy el naponta ettől többet termel ha süt a nap 3 órát
Lehet bakker, de szépen szól. Nézegettem folytatlan 660s azok is szépen lépnek a 95 lóval.
Ja,de valszeg ez meg a regebbi S 113 lóval.
Ez ilyen fajta, úgyis jönnek a megszorítások... 😆
Szépen emeli az elejét, hasonlóan pörög mint a 675.
Hú bazz! Ez húzza nei rendesen. Ja és dönti is, indexig. 😆
Szépen tolja. De mintha kihagyna egy henger? 😜
Telekhatáron van a szomszéd házfala? Akkor tedd fel arra 😁
Függőleges déli irány sem rossz főleg télen.
hoztam papírt egy cégtől megcsinálom a napelem táblák pontos méretét és kitalálom hova érdemes tenni
van egy 16x20 méteres rész a kert hátulján ahová tervezem tenni
a szomszédtól ki kell hagyni vagy 6-8 métert mert örökké átlocsoll aztán a kút víz cefet vasas és befogná az üveget
Dehogy. A nukleáris tél csak olyan mint egy vulkánkitörés. 1év.
A gond inkább a neutronsugárzás, mert az tönkreteszi a félvezetőket. Szóval ha a tetőn hagyja és nem viszi le az atombunkerbe, akkor baszhatja 😆 Mondjuk egy atomháború esetén amúgy is mindegy.
Én is egy picit körül jártam a dolgot, és hát egyelőre elnapoltam a kis teljesítményű, kísérleti projektet is: nagyon rossz a házam tájolása, ezen kívül csak nyáron termelne áramot, mert a szomszédos házak mind magasabbak az enyémnél, és túl közel vannak. Kb. csak nyáron lenne értékelhető áramtermelés, ősszel-tavasszal legfeljebb 2-3 óra / nap. Ennyiért meg a 200 ezer forintos, minimál akkus rendszerbe sem érdemes pénzt feccölnöm, úgy gondolom. Aztán ha nagyon unatkozom, lehet mégis csak megcsinálom egyszer.
http://youtu.be/XMbFFMGNVlo nem rossz a 660s 😊
3 évhez nagyon durván kellene az áraknak nőni, 5-6x annyi úgy sem lesz
mondjuk a vasat se gondolta volna senki sem hogy így emelkedik az ár

tényleg,
tegnap még kaptam vissza némi aprót a 15 ezeresből, ma már 250 forinttal több volt a 40x40x2 mint tegnap, azt hittem lehidalok, majd 61 ezer volt a 4 szál vas
azt mondja az ember napi árak vannak a rendszerükben és avval kell szorozni a súlyát, nem is követi mikor mennyi mert már nem érdekli
Eddig nem úgy volt hogy orbán a fasorban sincs és bukik? 🤔
Túlzottan bízol szeretett kormányunk rezsicsökkentésében. Lehet hogy 3 év alatt megtérül a beruházásod.... 😆
lehet arra is jó lesz, egyszer tölt jó sokat 😂

amúgy gazdaságilag tényleg semmi értelme, ha fel tudok mindent használni amit ad( amit nyáron biztos nem fogok) akkor is legalább 15 év mire nullán lesz a projekt
namármost a napelem jó eséllyel bírni fogja, (állítólag 25 év a gari de ebben nem hiszek) az inverter tuti nem fogja bírni, az ha 10 évet elmegy az már maga lesz a csoda
az akkuk meg jó ha 5 évet bírnak, olvasgattam mindenféle életbentartó dolgokról akku ügyben, egy 3 éves üzemidőt ki lehet tolni 5 évig kb 70% kapacitással( ez kb azt jelenti fele annyit tud az akku mint ami rá van írva)
de
ha ebből a pénzből az udvar lett volna térkövezve mint amit a nej akart volna akkor abból 1 forint haszon nem lett volna, se most se 10 év múlva se 25 év múlva
amúgy ha tényleg 3x annyi lesz az energia ár mint rebesgetik akkor szerintem egy 25 éve ciklus alatt simán még gazdaságos is lehet
bár 50 évesen 25 évre előre agyalni teljesen felesleges, lehet az akku tovább bírja majd mint én 😂
B+, ha atomháború lesz, akkor 50 évig nem lesz napsütés, kidobott pénz... 😅
amúgymeg napelem panel szállítást vállalok
bárhonnan bárhová bármikor
csak feketén, de annyira feketén hogy négertől fogadom el csak a pénzt 😆
én ha jól emlékszem 4500ért vettem pár éve
akkor is sokallottam mert előtte a 60x40 volt ennyi
Kb 1,5-2 éve még a 40x40x2-est vettem 3900-ér 😭
A hulladekvasat most 120 Ft -ért veszik át, nemrég 30 Ft volt
Nem is vontam kétségbe, amit Ini mond 😂