Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

szerintem is veled van a baj mert nagyon keversz valamit

pl a házaknál lefúrt kút x mélységig bejelentés köteles de nem kell utána adót fizetni, erre megvan a jogszabály
a sziget üzemű napenergia termelésről eddig semmi jogi dolgot nem találtam még
tervben van
de 200 alatt nincs klíma felszerelve, olaj radiátor meg van ingyen
kiderül a matek, ha idén nem akkor jövőre
most egyenlőre a betonozás szervezésével szenvedünk mert a mixer nem jön be azon a szar úton még plusz pénzért sem
szerintem első körben nálunk rakom össze a nap cuccot mert nem lesz a ház generál olyan gördülékeny mint gondoltuk
ha nekem kézzel kell megkeverni 5 köbméter betont kb sosem végzek vele
Mi a fasz köze van az áramszolgáltatónak hozzá, ha az ő hálózatához semmi köze?!
- Az általad említett "kazettás magnó" helyett egy teljesen önálló PC-t vagy éppen egy klímát vinne?
""...de ha mar családi házba kötöd be a tanyán, ahol nincs szolgáltató, ott igen… """

Muti a hivatalos tiltást.
Vazze, mintha a fallal beszélnék 😂 biztos velem van a baj 😂
Jah… fogalmam sincs miért… 😂
De nem is akarod hálózatra kötni, csak a saját vackaidat hajtanád vele.
De igen…. Amelyik akkumulátorba termeli az áramot, az szigetuzem. Azt nem lehet nálunk a hálózatba kötni, az a szabálytalan aramvetelezes. Ezt írtam.
Onnan indultunk el még mindig, hogy miért nincs promotalva… kint az udvarodon egy napelemrol+akksirol hajtod meg kazettás magnót, arra persze, hogy nem kell engedély 😂 de ha mar családi házba kötöd be a tanyán, ahol nincs szolgáltató, ott igen…
Napelemről hűtő-fűtő klímát kéne hajtani.....
nézegettem a villany bojlereket 15-50 ezer forint a használt
de ki kellene baszni belőle a fűtőszálat és egy max 1000w beletenni mert a 2.5 kw körülit nem bírna el a rendszer télen
túl sok macera
az 1000+1200w olaj radiátor pont elég lesz az ingyen energiához
Mindent elolvastam.
A szigetüzeműhöz SEMMILYEN engedély nem kell.
HA a közcélúra kötöd, vagy a hálózatra, akkor meg már nem szigetüzem.
Ingatlanhatár a lényeg és a saját, belső hálózat.
Csinálhatsz indiai receptre bojlert. Izzítógyertya vizeshordóba azt hagy' szóljon :D
szerintem simán hazahozom, októbertól áprilisig dolgozzon itthon
pár méter vezeték kell csak mert azt kár volna felszedni
szerintem az első télen visszahozná a tartószerkezet árát
rákötöm egy olaj radiátorra aztán ha süt a nap melegít
Nem olvastál el mindent amit írtam…
Közcélú hálózattal vagy annak részével.

A lakásod, telked, horgásztanyád, tanyád belső hálózata közcélú lenne?
:-)
Én hitelt érdemlőt kértem.
A szigetüzemű - benne van a nevében is - nem engedélyköteles. A szabálytalanság nem is állapítható meg, fogalmilag kizárt.

""....oda adnak engedélyt sziget üzemre""

Engedélyt?????????????????????????
Ki? Mire? Miért?

De mindezt elhiszem, ha linkelsz az én és a többiek okulására valami jogszabályt erről.
Nem biztos, hogy megéri azzal vacakolni, főleg ha novembertől februárig nem lenne használva. Termelés szempontjából december, január és február a legvékonyabb. Mondjuk ha zártszelvény kereten lesz és mindenképp ki akarod facsarni a laposan járó napot is, egy két pozíciós beállítás bőven elég neki szerintem.
Decemberben ~19 fok a beesési szög a vízszinteshez képest, ha akkor a panel meredekebben áll (mondjuk 60 fokosan), akkor növelhető kb. maximálisra a hozama. Nyáron pont fordul a kocka, júliusban 66 fokos a beesési szög, a panel tizenpár fokos szögben elfektetendő. Ha a kettő között kialakítasz egy ésszerű és egyszerűen kivitelezhető kétállású tartót, ami mondjuk 45 és 20 fok közt működik, azzal a kecskét is megeszed és a káposztát is.
Árnyékoló objektum ne legyen az útban, az a fontosabb.
Vigyázz, "minimális vásárlási mennyiség: 4db".
mármint a napelem legyen polikristályos
akkuból én egyenlőre munka akkut veszek, az a kisütést jobban bírja mint a kocsi akku, ha meglesz mekkora kell utána lehet agyalni a továbbiakon, erre lesz 2-3 évem addig bírni fogja

a napelempanel 100 alatti, töltésvezérlő 50 körül, egy 100+ah munkaakku ismét 50 alatti, simán megvan 200ból ha jó a szünetmentes erre rá tudod kötni az akkut
Kurva drágák a szolár akksik 150-200Ah környezetében...

Az egész projektre mindenestől 200 rongyot volnék hajlandó elbaxni, nem többet. Maga a szuper szünetmentes az adott, minden mást venni kell.
neked inkább a polikristáyos lenne a jó gondolom valami háztetőn lenne és fixen
a poli télen jobban adja az áramot mint a mono
én már a napkövetési rendszereken agyalok pedig még napelemet se láttam még sosem közelről 😁
a terv megvan, havi szinten kell emelni-csökkenteni a dőlészögön a nap állását meg egy beépített szögmérővel lehet mérni
igazándiból egy skálázott lemez meg egy árnyékot adó vékony tárgy az egész, délben a nullához(merőleges fény) kell illeszteni
majd körbenézek csillagászati oldalakon hány fokos szög változásra kell felkészülni, saccra 30 fokba belefér majd
Egyetlen darab 450W csúcsteljesítményű panellel: https://www.lampak.hu/fotovolt...
persze. nem elég, h a sületlen ágicával akarod políroztatni a bohócot, most még degeszre akarod keresni magad a be nem fizetett villanyszámlával is. hiába na, telhetetlen vagy
Ha a közösített halozatra fel lehetne (engedélyeznek) csatlakoztatni a szigetuzemet, mar tele lenne a padlás akksival 😂 ezért is szüntetik meg a szaldos elszámolást is 2024-tol, mert abban sincs üzlet… így olcsón veszik drágán adják majd
Lehet pedig én is kedvet kapok egy kis szigetüzemű, "kísérleti" cucc építéséhez tőletek! 😆

Itthon a teljes villanyfogyasztásom legalább egynegyede a napi 15 órát bekapcsolva lévő dolgozós PC-m és környezete. Ehhez lehetne építeni egy kis teljesen önálló, szigetüzemű cuccost: a mostani szünetmentes tápom akksiját kellene kicserélni egy 12V / 200 Ah körülire, és csak azt kellene töltögetnem a napelemmel. A cucc kompletten - átlagban - kb. 120 W-ot fogyaszt mindenestől (látom a fogyimérőn), napi 2 kWh vellanyt kellene megtermelnem. Ha nincs elég napsütés, akkor meg simán átdugni a fali aljzatba.