Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A szigetuzem nem promotalasa volt a mondás, amihez írtam… a te eseted az, ahol nincs közösítve az otthoni hálózattal… az más eset, ahogy én is írtam
én most arról beszélek hogy napelem->inverter->hálózattól független dugalj-> villanybojler
erre tuti nincs szaknció, nem is lehet teljesen mindegy falu vagy tanya
Akkor ez nem az, majd kawa kisegít téged… nem vagyok villamos szakember… vagy hívd fel a közmű szolgáltatót és elmondják
tipikusan a devizahitel esete
nem beszélnek róla, és ha mégis van kérdés igazándiból csak a devizahitel felé megy a terelés válaszadáskor
a lényegét nem érted 😂
amiről itt írnak azt jelenti hogy az inverternek olyan kialakításúnak kell lennie hogy amikor a hálózati feszültség megszűnik a saját termelésű áram nem juthat a hálózatba
Ezt írtam vazze 😂
De Kawa biztos jobban tudja, nekem elég csak amit az elmusok mondanak, nem akarok okosabb lenni náluk, úgyis ok büntetnek 😂 a csekkre csak ra van írva miért kell befizetni 😂
2020 elején tettek fel a napelemet akkor beszélgettem az ELMŰ-sokkal a szigetuzemu rendszerről is
Na de ő pont hogy nem fog "csatlakozni" a "közcélú elektromos hálózathoz", mivel hogy ott olyan nincs is.
Pl
https://www.mvmhalozat.hu/aram...
“HMKE a közcélú hálózattal vagy annak bármely leválasztott részével együtt szigetüzemben nem működhet.”
én erről a szabálytalan vételezésről nem hallottam-olvastam-láttam semmit
amiket nézegettem a villany óra szekrényben van az átkapcsoló a hálózati/akkus rendszerről
2 körös relé rendszer első körben lekapcsolja a hálózati feszültséget, és ezután időzítve kapcsolja be a sziget üzemű rendszert
és csak azután tud kapcsolni ha a hálózat meg van szakítva
ha ez szabálysértő lenne akkor ilyen nem lenne nyilvános helyen......
de ez hol van leírva?
Én is tőled…. Nem jött be…
A szigetuzemu rendszer nálunk, ha bekotod az otthonodban a rendszerbe és arról megy a tv, mosógép stb. úgy hogy bent van a közmű is, az szabálytalan aramvetelezes. Ahol nincs bent a közmű és nem is lehet bevinni, mert nincs, oda adnak engedélyt sziget üzemre… mit nem értesz?
Nekem amikor mar fent volt a napelem, de még nem volt fent az oda-vissza mérő, kifejezetten felszólítottak, hogy nehogy felkapcsoljam a napelemet, mert az is szabálytalan 😂 mondom még azt is fizetem, amit betaplalok…. Akkor is 😂 ezért nincs a szigetuzemu rendszer támogatva, mert nincs benne az államnak biznisz 😂
Hát ettől valami többre számítottam tőled.
(Nem jött be.)
?????
ELMŰ,MVM…. Tessék utánajárni 😂
ezt honnan veszed hogy szabálytalan áram vételezés?
van ilyen jogszabály valahol?
mert eddig ilyet nem találtam, leginkább annyival el van intézve hogy nem is engedély köteles

gondolom egy társasházban egy sziget üzemű rendszer kiépítése nem olyan mint vidéken, itt azért engedélyt kell kérni hogy feltegyél a tetőre bármit is vagy épp a falakat megfurkálni
de vidéken azért mert a ganédomb mellett van 3 napelem tábla nem tudom elképzelni hogy bármi szankció lenne a jutalma
Hat ez az 😂 mégis szabálytalan aramvetelezesnek számít ha be van kötve otthon a rendszerbe a szigetuzemu megoldás 😂
Erről mutatnál valami hitelt érdemlőt?
Ha nem "vételezel" senkitől áramot, akkor hogyan vételezhecc szabálytalanul? 😅 Ez az O1G megadóztatná még a napsütést is - monnyonle! 😂
Csak pár olyan helyen van engedélyezve, ahol nincs áram közmű…(tanya világ stb) nehogy “ingyen” juss energiához, abban hol van az államnak a biznisz? a szigetuzemu rendszerek alapból szabálytalan aramvetelezesnek számítanak 😂
igazándiból még csak ott tartok hogy elkezdtem videókat nézni erről a témáról
jövő héten ha ismerős is ráér akkor elkocogunk a napelemekért, utána már legalább látom hogy néz ki
de ahogy írták nekem össze kell kötni néhányat sorba( amit az inverter szeret) aztán ezeket a sorokat párhuzamosan összekötni majd bekötni az inverterbe, aztán az inverter csinálja a 230 voltot, ha van napfény akkor abból ha nincs akkor az akkuból, gondolom ha süt a nap és ezt nem használom el éppen akkor az akkuba megy a plusz áram

ami érdekes számomra hogy ezek a sziget üzemű energia termelő rendszerek nagyon nincsenek favorizálva, kb azt érzem mint amikor a devizahiteleket(ez lenne a betáplálós rendszer) tolták ezerrel és a forintos hitelek(ez a sziget üzem) meg teljesen nélkülözve lettek
nincs napelem, terv van
de ez a terv: http://irsasolar.addel.hu/-nap...
inverteren agyalunk, első körben ez volt a terv: http://irsasolar.addel.hu/4537...
de lehet ezt kellene hogy lehessen fejleszteni: http://irsasolar.addel.hu/4537...
a második hátránya a 48voltos akku, mert 4db 12v akkut kell venni kezdéskor
a héten akartak rámsózni 110W-os napelemeket, darabját 25be, de csak két vezeték meg csipesz lógott róla.
össze lehetne azt úgy hozni , h néhány tábla napelem, töltésvezérlő, 4db 6v munkaakksi, majd onnan venném ki egy 24v-220v inverterrel az áramot?
milyen napelemed van?
az miért lehet hogy a tetőhöz képest kisebb szöggel telepítik a földre?
pl: http://youtu.be/oW2Fz3ivq-Y
tavaszi-őszi nap így elég laposan fogja érni
mondjuk én azt tervezem hogy az alsó rész forgópontos, a felső meg állíthatós aztán faszán lehet állítani, biztos hogy pár százalékot hoz pluszba, legjobb lenne ha oldalra is tudna mozogni
mivel a földön van és csak egy soros a szél miatt, egész könnyű az ilyen módosítás