Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ne gányolj már, csak a szopást hozod magadra, és plusz munkád van vele hogy spórolj pár ezrest. Így is dolgozhatsz még eleget.
az y meg vagy 5ezer, 20m szigszalag meg 300 forint
most azon agyalunk hogy lehet kikerülni okosba az alu sínt, lenne kb 60 ezer az a fura alakú sín meg a leszorítók hozzá
facsavar meg akácoszlop sokkal autentikusabb egy peca tanyán 😁
Ne spúroskodj,egy ezres egy pár csati,darabra meg 500 körül van,Elég buzi megoldás,csak bedugod és ráharap. 😂

https://www.metroman.hu/termek...
Pedig nem kene sok. Nem tudom, a panelen van-e alapbol. Ha igen, akkor a soros kapcsolashoz nem kell egy darab sem.
A ket sztring parhuzamos osszekotesenel kell egy-egy MC4 Y vagy T osszekoto, no meg az inverter bekotesnel, ha MC4-es aljzat van azon.

Nyilvan a te dontesed, de szerintem eleg jo idojarasbiztos, tartos csatik ezek.
gumiban nem csináltam jó sok éve
nem is akarom, inkább hozzá se kezdek
most nézem hogy ezek ilyen hülyebiztos dugós megoldások
de le lesznek vagdosva hiszem a költséghatékonyság a cél, nem veszünk mindenféle extra dugókat nagy pénzekért 😉
Majd elfelejtettem... a csatik erintkezoi kezzel-ujjal elerhetetlenek.
Amikor osszedugod a hatukon a vezeteket mindig csak egy-egy panelnyi feszultseglepcso lesz a kezedben. A vegen, amikor a komplett sztringet kotod be, akkor lesz csak 100V feletti, de az is csak ha hetagra sut a nap. Ha a lemeno nap fenyenel csinalod, lofasz bajod nem lesz.
Plusz a sorosan kotott tablak kozul barmelyiket letakarva drasztikusan lecsokken a sztring feszultsege.
Legyél kettősszigetelésű! Használj gumikesztyűt ÉS gumicsizmát! 😂
amúgy ezeket a napelemeket vajon éjjel kell bekötnöm, vagy fessem le fekete festékkel mert ugye ha beindulnak akkor ráznak, aztán hármasával sorba kell kötni az meg 100 volt feletti feszültség
aztán kicsit biztos feszült leszek és izzadni fog a tenyerem, mégjobban belesül a csavarhúzó
én se értem
párszor kaptam már ízelítőt belőle, többnyire megúsztam annyival hogy karikákat láttam egy ideig, pedig többnyire óvatos vagyok, de nem tévedhetetlen 😁
legvadabb élmény egy villanypásztor volt, az baszott olyat hogy a tarkóm is elzsibbadt, az nagyon durva flash volt
Franc se tuggya. Az emberek nem igazán szeretik az áramütést. Vajon miért?
kellett a pénz a saru gyártónak, nem a lőrinc csinálja? 😄
Az alu idojarasallo, a zoldsarga rez vezetekre krimpelt horganyzott szemes saru meg megoldja a problemat, bar mivel a zoldsargan uzemszeruen nem folyik aram igy a galvanikus korrozionak sincs olyan jelentosege.
Nalam speciel ket sin fut az egymas mellett levo tablak alatt.
Mindennek oka van........
nézegetem a napelem szerelést, hát nem egy agysebészet, szerintem menni fog
azért vannak fura dolgok, pl le kell földelni minden egyes táblát egy réz vezetékkel, amikor alu minden egyéb elem, ráadásul 4 helyen ugyanahhoz a sínhez van lefogatva
Mekkora hülye vagy. 😆 😂 😆
asszonyba lenne még érdemes fektetni, 2 bazi nagy műcsöcs formájában
de igazándiból nem rajongok a nagy kannákért, pedig annak lenne a legtöbb értelme mert napi szintem lehetne vele játszadozni 😁
Ahogy apám szoktam mondani. Elbaszni sok, értelmes dologra kevés.
a közös ló annyiban van hogy ha befuccsolt a buli szedem össze és hozom haza a naperőművet
igazándiból egy vizesblokk elkészítése ami bukó, nekem az bevesz legalább 15 munkanapot
na de felesleges napom is van sok 😀

1 millió az apró pénz kb semmit se lehet kezdeni vele, kb egy jobb laptop meg egy telefon ára ami 5 év múlva kb szart se ér majd
ha egy 15 éves egyterűt veszek belőle az is csak a gond mert ilyen idősen ilyen árban mind szar
szóval vagy bejön vagy nem.....
Igazából büszke vagyok rád, hogy nem kanapé, malájkurva, pecakocsin gondolkodsz, mert kb. így lehet előre jutni.
Viszont azért bejött a te félelmed. Ahogy van egy kis pénzed, csak a probléma van vele 😆
Na de hajrá én drukkolok! 👍️
Viszont arra azért felhívnám a figyelmed, hogy a teljes vagyont beruházni, elég kockázatos. Én minden ilyen hülyeségre maximum a felét kockáztatom, azt ha bukom, akkor sincs nagy tragédia. Plusz azért van itt a közös ló szindróma, szóval csak okosan!

Akku kérdés. Én lítiumost vennék, mert élettartamra vetítve sokkal olcsóbb. Viszont ha szűk a keret, és nagy a kockázat, akkor az ólomakku mégis jobb választás lehet, mert pár évet talán az is kibír, és ha bejön az üzlet, akkor úgy is lesz miből fejleszteni.
Legtöbb mai akkunak van szellőző csöve. Azt kell csak kilógatni, jobb szereti az akku is azt a hőfokot amit az ember, illetve nem lopják el olyan könnyen.
egyenlőre jó sok kiadás, a bevétel még sehol sincs.
Ahogy végig gondolom a dolgot, itt csak kiadás lenne.
😁De ha már nem áll fel a cerkája, akkor elkurvázni sem tudja a pénzt.
Ahol bevétel van, ott kiadás is 😉
Akkor még maszek voltam na meg itt vannak fiatalkori haverjaim és még lényeges, hohy indokolatlanul olcsók voltak itt a házak, mára ez már elkezdett változni.