Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez volna az igazi, de pöttyet drága: http://irsasolar.addel.hu/4667...
Mert nem lehet mindenkinek olyan fantasztikusan jó autója mint neked, amin csak ujjnyi vastagságúak az oszlopok 😂
Én is döntöttem már ki táblát a céges Fábiával tolatásnál. Abban mondjuk nem volt semmi kütyü még. A következőbe már vettek. 😁
De amúgy baszhatom a tolatókamerát, és a radart is, mert álltam ki a kertemből erre hallom a nagy csattanást és kis lökést.
Nézem mi a fasz van? Látom felborult a kuka. De hát nem is oda raktam. Szállok ki hogy felállítsam. Erre látom hogy az árokban fetreng a bringás aki a járdán ment ezerrel és elakadt a lökhárítómban. Gyereket, gyalogost, ilyesmit simán látok a kamerával, meg a tükörben, meg eleve nem megyek gyorsan ők is meg szoktak állni, de ez gyorsabban jött mint a képfrissítési frekvencia. Az érthetetlen az, hogy nálunk az utcán sokkal kényelmesebb bringázni mert lakóövezet. Még a nyuszimotoros ovisok is ott mennek az anyuval, miért a járdán ment. Persze aztán engem basztak meg 20 ezerre az elsőbbségadás elmulasztása miatt, csak az maradt ki a jegyzőkönyvből hogy a járdán jött és gyorsan, és nem én ütöttem el, hanem ő jött nekem, összebaszva a lökhárítót a pedállal.
Nagyjából jól gondolkozol sztem.
Efféle inverter kell neked. MPPT töltésszabályozó és szinuszos 230VAC inverter egyben.
http://irsasolar.addel.hu/4537...
Értelemszerűen ha a jövőben bővítés is játszik, akkor nem ezt a 1500W-nyi napelemre méretezett verizót kell választani.
A másik amivel számolni kell, hogy borult idő esetén kb. 1/4 annyit fog termelni, mint napos időben.
Emez pl. 2x annyi panellel is elbír, mint amire most számoltál.
Ráadásul nem is olcsó kategória. Ezt egy Lidl sisak is simán tudja, töredékéért. Nem panaszkodom, inkább mérges vagyok. De amikor felpróbáltam kis idő alatt nem érződik, azt mégsem mondhatom, hogy hadd menjek egy órát motorozni benne.
Nekem most giwi van, de soha többet! A fejtető része kemény egy idő után már az agyamat nyomja, a plexi pont ott nem áll meg ahol igazán kellene,és a zaj is elég meghatározó.
azt elfelejtette hozzátenni, hogy
"...és soha többet nem megy" 😂
Faja sisakok a nejlonok. 😊
Ha egyszer cserélem én is maradok ennél a márkánál.
ezeket a napelem-akku dolgokat hogy kell méretezni?
adott egy horgász kisház
eddig akku+ valami strand mini aggregát volt az áramforrás
haladunk a korral és légkondi kell
3,5kw midea van bontottan ezt kellene megtámogatni napelemmel meg akkuval hogy este/éjjel tudjon addig hűteni amíg hőség van
plusz ki lenne baszva a 12v világítás és 230v lenne
szóval ha 10 órát akarják működtetni akkuról a legkondit ésca 3,5 kw cuccnak 6 a seer akkor az kb 600w óránként?
szóval 10 óra 6kw
kicsi plusszal legyen 8 kw ami kell egy esti működtetéshez
12v 100ah akkuban van elméletileg 1,2 kw ami jó ha 1kw mire 230v lesz szóval kellene minimum 8 akku
pl egy ilyen 445w cellából amit ér a nap kb 6 órát kell 4 db?
https://www.energom.hu/Sharp-N...

ha nem jól számolok mert fingom nincs az egészhez, akkor hogy kell méretezni?
plusz milyen inverter kell ami tud akkut tölteni meg utána 230v csinálni
csak a költségek miatt

plusz legyen benne egy kis bővîtési lehetőség is, mert ugye most csak az esti energia fogyasztásra van meg az áram ha nappal is menne a hűtés akkor már duplája is lehet a fogyasztás, de ez most nem lényeges

vezetékes áram nincs és nem is lesz kb sosem, legalább 10 km a lakott terület
😅
Gyömrői úton tudok.
Köszi! Most mertem venni csak mert ugye megjósolták az oltatlanok eddigre mind meghalnak, de talán már megmaradok.
Simán lefújom, ha eladod úgy sem fog zavarni
Nem is fog sokkal kevesebbet érni mint fújás előtt 😁
18. ker, Vecsés környékén nem tudtok autófényezőt?
Két lökhárítót, sárvédőt, ajtót kénye fényezni eladásra.
fasza sapka
igen, láttam hogy van olyan is, de ezektől meg a súlypont lesz szar
pl amit vettem végül a 2ah akkuval teljesen fasza, a 4ah akkuval meg full béna, sajnos a nagyobb csavarokhoz meg igényelné a 4 ah mert ha félig van a 2ah akku akkor mindig kikapcsol mert nincs elég amper neki
Lehet erősebb akksit is ehhez és az talpas, nem borul fel.
csomó mindent kint csinálok a ganéban, aztán kurvára nem tesz neki jót ha a homokban hempergetem
A zűd all,az akku fasza,a fekete is.
Bar franc se erti minek a talpara allitos spec.
ilyet akartam első körben de full béna az akku, nem lehet letenni a talpára csak oldalra
meg az a 35nm nem tűnik soknak
Motor és erő tekintetében igen,szerintem a tokmányig ugyanaz.
Én annyira nem csípem ezt a levehető formát.
Van egy olyan a kefés ződben.Olyan fura orradőlős az egyensúlya felrakott tokmánnyal,levéve meg kicsuszhat a bittartó.
Jobban szeretem a fix tokmányt.
Zoli! Ez is olyan mint a tied csak levehető a tokmány ? Stabil lehet az a levehető tokmány ? https://www.lidl.hu/p/barkacs-...
✌️
Kösz az euromotoros tippet, ez lett, úgy néz ki jó lesz.
audi ajtócsíkot elküldte a lengyel
csak más futárral
ups vagy mi a fene hozta pár százzal drágábban