én 2008 körül vettem a bukóm és még mindig fasza
igaz kb 5 plexit már vetten hozzá mert összebaszódik mindig
szerencsére folyamatosan dagadok és alig lötyög a fejemen 😂
az a cél hogy ki lehessen adni
ilyen napi 5 ezrekért már kivennék ha van rendes budi meg nincs 1000 fok
ha ugyanannyi az idő mint a sátorban akkor semmi értelme házat bérelni
a motor árát belefektetném aztán részvényes lennék énnis az ingatlan üzletben
budit tudunk csinálni pipi szinten bármikor burkolok, még ittasan is akár fél kézzel.... ez a pecásoknak bőven jó
napközben max egy hűtő menne
de
ha beindul a buli lehet fsaláddal jönnének akkor meg nappal is kell áram ezért kellene a bővíthetőség
pár napelem panelt mem sokból tart feltenni, akkut is lehet egyszerűen bővíteni
az inverter a gyenge pont a bővítés során mert az cserés ha kicsi
No igen. Túl sok az ismeretlen a használati szokásokban. Ha tudjuk az adatokat, akkor meg már papír ceruzával könnyű kiszámolni mi kell neki.
Az az inverter amit linkeltél jónak tűnik. 2 tábla meg egy kis akkuval indulnék, aztán pakolni fel többet napelemből meg akkuból ha valamelyik kevés. De ha egy héten egyszer kimegy, akkor lehet ez is elég lenne neki.
Nyilván, azért egy időszakosan használt, nem szigetelt épület más szalámi.
Nekem nincs ilyen adatom. Amíg tavaly H tarifáról ment a hűtés és mérve volt, az egész "nyarat" (ápr. 15 - okt .15) 810kWh-nyi energiával dolgozta végig a két légkondi. Ez napi 4.4kWh-s átlagra jön ki, javarészt temperálás.
Végülis mindegy, ha olyan inverter kerül fel, amit utólag tud bővíteni az igényeknek megfelelően, akkor rendben lesz.
Nekem tavasszal indul, és ősszel áll le a klímám, de amikor ilyen borult idő van minimális energiával ketyeg.
~800W-ot csak akkor használ amikor felmelegedett a lakás és be kell hűteni.
Bár még nem csináltam róla grafikont. Lehet teszek rá egy fogyasztásmérőt, csak kíváncsiságból.
Igaz én házamnak jó az energetikája, de valószínűleg nagyobb is mint egy horgászház.
Hát, ezt nem láthatom előre. Igény és hőháztartás-függő. :)
Ha július derekán 40 fokos száraz hőséget csinál a napos idő és másnap egy borult, fülledt ~29 fokos nap jön, lehet akkor is bedurrantaná a klímát a polgár.
Csak szóltam, mire számítson :)
Mert ez hálózatra visszatermelős.
Ha sziget üzem lesz csak, akkor az a jó amit Blackiex ír és mögé tenni kínából rendelt LiFePO4 akkut, úgy jóval olcsóbban jön ki.
De minimum egy Priust vennék abból a korosztályból. (enyém eladó 😁 ) Én is azért vettem, mert ebben volt egyedül normális 1.8 szívó motor, szívótorok befecskendezéssel, és a fogyasztása is baromi jó, főleg az említett távo, plusz elnyűhetetlen mint egy régi diesel, miközben nem az.
igaz kb 5 plexit már vetten hozzá mert összebaszódik mindig
szerencsére folyamatosan dagadok és alig lötyög a fejemen 😂
ilyen napi 5 ezrekért már kivennék ha van rendes budi meg nincs 1000 fok
ha ugyanannyi az idő mint a sátorban akkor semmi értelme házat bérelni
a motor árát belefektetném aztán részvényes lennék énnis az ingatlan üzletben
budit tudunk csinálni pipi szinten bármikor burkolok, még ittasan is akár fél kézzel.... ez a pecásoknak bőven jó
napközben max egy hűtő menne
de
ha beindul a buli lehet fsaláddal jönnének akkor meg nappal is kell áram ezért kellene a bővíthetőség
pár napelem panelt mem sokból tart feltenni, akkut is lehet egyszerűen bővíteni
az inverter a gyenge pont a bővítés során mert az cserés ha kicsi
Az az inverter amit linkeltél jónak tűnik. 2 tábla meg egy kis akkuval indulnék, aztán pakolni fel többet napelemből meg akkuból ha valamelyik kevés. De ha egy héten egyszer kimegy, akkor lehet ez is elég lenne neki.
Előző Midea klímának volt 800.
Nekem nincs ilyen adatom. Amíg tavaly H tarifáról ment a hűtés és mérve volt, az egész "nyarat" (ápr. 15 - okt .15) 810kWh-nyi energiával dolgozta végig a két légkondi. Ez napi 4.4kWh-s átlagra jön ki, javarészt temperálás.
Végülis mindegy, ha olyan inverter kerül fel, amit utólag tud bővíteni az igényeknek megfelelően, akkor rendben lesz.
~800W-ot csak akkor használ amikor felmelegedett a lakás és be kell hűteni.
Bár még nem csináltam róla grafikont. Lehet teszek rá egy fogyasztásmérőt, csak kíváncsiságból.
Igaz én házamnak jó az energetikája, de valószínűleg nagyobb is mint egy horgászház.
Ha július derekán 40 fokos száraz hőséget csinál a napos idő és másnap egy borult, fülledt ~29 fokos nap jön, lehet akkor is bedurrantaná a klímát a polgár.
Csak szóltam, mire számítson :)
Ha sziget üzem lesz csak, akkor az a jó amit Blackiex ír és mögé tenni kínából rendelt LiFePO4 akkut, úgy jóval olcsóbban jön ki.
De minimum egy Priust vennék abból a korosztályból. (enyém eladó 😁 ) Én is azért vettem, mert ebben volt egyedül normális 1.8 szívó motor, szívótorok befecskendezéssel, és a fogyasztása is baromi jó, főleg az említett távo, plusz elnyűhetetlen mint egy régi diesel, miközben nem az.