Attól függ, mit nevezel "90-es éveknek"... mert 91-ben talán, de 99-ben biztos nem 😁 Tudom, ebben az évtizedben (főleg az elején) még autóhifit (is) árultam. Blaupunkt CD-s rádió volt a király 😁
Sosem éljük fel ,ert újrahasznosul amire szükség van, ha elfogyna az olaj csinálnak szintetikust mint anno a fritzek szénből vagy ma már bármi másból amit kitalálnak, de ez csak egy példa amúgy meg mindenre is a válasz: kirajzás! 🤘
Csak 4 km a melóhely? és ennek csináltál ekkora felhajtást? (robogót venni erre) Ez biciklivel 10 perc lenne... mennyivel olcsóbb lenne, és biztos nem ártana az egészségednek se.
Ennek az a hátránya lenne, hogy a fizetős utakat kerülné mindenki ahogy csak tudja a falusiak a földutakon meg mindenki bárhol így erősen lecsökkenne az útdíj és az utak fejlesztése, javítása leállhat illetve jelentősen csökkenne így nem sok értelme lenne elég csak arra gondolni ha a fizetős utakon km díj lenne a kisautókra is akkor senki nem menne rajtuk hanem visszamennénk a fő és mellékutakra, nem volt olyan régen a kapus rendszer és emlékszem a tök üres autópályákra amin csak akkor mentem tgk-val ha véletlenül egy megrendelő kifizette ami igen ritkán volt, a mai megye matricás történet az ingyenen kívül a lehető legjobb.
ez sem rossz ötlet, éljük fel minden erőforrásunkat minél gyorsabban, ne halogassuk az emberi faj kihalását még századokig, simán össze lehet hozni még ebben az évtizedben
szerintem egy csomó 2000 utáni alsó- közép kategóriás kocsiban is kazetta volt az alap hang cucc
persze utána már egész olcsón lehetett venni cd-s rádiót
Én sem, én azt preferálnám, hogy aki minél kevesebbet fogyaszt bármiből az vagy fizessen fogyasztástalansági adót vagy a termékek ára lenne úgy kitalálva, hogy adott hónapban az első vásárlásnál nagyon drága lenne és ahogy többet vásárol belőle egyre olcsóbb lenne. Ugyanis aki nem fogyaszt az nem járul hozzá a társadalmi költségekhez így megérdemli, hogy fizessen azért, hogy a társadalom és fejlődése vívmányait élvezhesse.
Én Aiwa deckért kiosontam Bécsbe. Aztán kicsit lazább lett a gyeplő és a jelenlegi 626-os Technics már itthon lett vásárolva.
Boldog békeidők, egynémely okból visszasírom. Ha másért nem, a korom miatt. (Életkorom.)
96os a cucc, akkoriban 2 havi munkabérem volt, de úgy hogy a báv forgalmazta és várni kellett rá több hónapot
erősítőt vettem meg először az volt egy boltban, a cd-t meg tudta a bolt is hozatni, a többivel nem szarakodott
a papírja megvan, doboza már nincs, amikor költöztünk akkor ott maradt anyáméknál és eltüzelték
mondjuk az enyém deck ettől sokkal jobb, akkoriban egész jónak számított, cd-ről jobb felvételeket csináltam kazettára mint a gyári műsoros kazetta, olyan faszák voltak hogy még garanciát is vállaltam rájuk
egyszerre másolt 2 kazettára
sajnos ez már egy letűnt korszak, előbb a deck lett kiszedve a sorból, utána a rádió majd végül a cd, most csak a eq meg az erősítő van használatban
Nem is kell. Ezeket jó eséllyel mondhatjuk tényeknek. Csak gondolj bele milyen adóbevétele van az államnak az üzemanyagból, szerinted erről lemondanak a nagy zöldülésért? Nem, nem fognak.
...és képzeld, amikor minimálbéres vagy, vagy négy órára bejelentett, vagy jelképes összegért háztartásbeli, és mégis milliós műtéteket vársz el az államtól, lehetőleg azonnal.
Hiába no, drága államban élünk.
(Nem érdekel a stadion, csak szólok.)
gps alapú útdíj és minden fizetős, egyedül a magánút nem
a földutak jó része is közút nem nyernél vele semmit
persze utána már egész olcsón lehetett venni cd-s rádiót
Ez az, te vagy az én emberem.
Boldog békeidők, egynémely okból visszasírom. Ha másért nem, a korom miatt. (Életkorom.)
(Autórádió esetében a kezdetek-kezdetén még értem, de amúgy...?)
erősítőt vettem meg először az volt egy boltban, a cd-t meg tudta a bolt is hozatni, a többivel nem szarakodott
mondjuk az enyém deck ettől sokkal jobb, akkoriban egész jónak számított, cd-ről jobb felvételeket csináltam kazettára mint a gyári műsoros kazetta, olyan faszák voltak hogy még garanciát is vállaltam rájuk
egyszerre másolt 2 kazettára
sajnos ez már egy letűnt korszak, előbb a deck lett kiszedve a sorból, utána a rádió majd végül a cd, most csak a eq meg az erősítő van használatban
És a fejlesztés, az új utak?
Hiába no, drága államban élünk.
(Nem érdekel a stadion, csak szólok.)