Hagymából lesz a szaft inikém én ettől sokkal több hagymát teszek alá arányaiban. Hát hagyma el még nem rontott pörköltet (fetrengős)
Én meg szoktam. Kifehérítésnek hívom(kezeit széttáró) Addig forgatom a húskockákat a forró dinsztelt hagymán amíg hófehér nem lesz az egész. Aztán rakom rá a pirospaprikát a borsot meg a sót jól átkeverem még majd nyakon öntöm vízzel(kezeit széttáró)
valószínű (kezeit széttáró) De ez már 35 éve volt(óranézegetős) Meg emléxem egy horgász akkor akasztott egy halat azt fél óra alatt sem bírta kivenni. Az egyik túrataggal ment be egy kenuval(fejét fogó) Cucc nélkül a 3 személyes kenu pedig igen borulékony fajta(fejét fogó) valami isteni szerencsének köszönhették, hogy nem borultak bele a vízbe pedig vagy 3 alkalomnal nem sok híja volt(fejét fogó) Aztán nagy nehezen meg lett. Nem is volt nagy hal csak egy farokúszóba akadt busa (kezeit széttáró)
hát a japán abban az időben nem sokat törődött a formaságokkal (ujjával nemet mutató) qvázi 1996-tól ugyanaz a kasztni volt és ez 3 generációt takart 2010-ig 😂 Főleg ezért is szerettem, mert nem nagyon szeretem a változásokat nos hát itt nem volt(fetrengős) Nokiám is azért van 12 éve a 3-ik c2-őm mert én már nem lennék képes egy új menürendszert megtanulni(nevetős)
Az a kajak-kenu sportszövetség most is meg van, nem sokat változott. Az Erőmű lakótelepen van, jelenleg is nagy élet van a kajakosok körül. Szerintem strandon is ott voltatok, az már rég megszünt, a medencéket is beturták. A termálvíz megjelenésével a strand beköltözött a városba......
tuti a románc volt az egyik legolcsóbb cigi mert iskolából hazafelé /általános/ azt vettük, mert arra volt pénzünk. Én 6 ft-ra emlékeszem lehettem vagy 5-dikes az úgy 85-86 tájékán lehetett(óranézegetős)
Hát nálunk a divatja az volt, hogy ezekből a tejes zacskókból a nagymamák lábtörlőt meg ilyesmiket kötöttek.(kezeit széttáró)
rég nem voltam már leninvárosba 84-85-86-87-ben gyerekként és akkor jártam utoljára ott. Egyik állomás volt a tiszatúrán. Tiszatúrás bilétával ingyen lehetett a strandra bemenni(meghajlós) emlékszem még volt a parton egy sport szövetség, ki voltak rakva a verseny kenuk. Akkor mentem ilyennel először és utoljára(gondolkodós) Édesapám meg ott csúszott meg a kövezésen aztán úgy sikerült esnie, hogy eltört 3 bordája(fejét fogó) A túra további részében nem szabadott nevettetni mert nagyon fájt neki a nevetés(fetrengős)
Mert az összes hajeszomba így volt így szoktam meg(kezeit széttáró) Így tudom, hogy az alsó gombot kell nyomni, hogy nyíljon a kapu. 😁
A távirányító és a megszokás nem változott csak az autók az elmúlt 15 év alatt 😂
Majdnem....mellette. De odajártam suliba, meg életem nagyrészét töltöttem, töltöm ott. De a TVK-hoz közelebb vagyok mint a városiak :) Ami annyira nem szerencsés, pláne most hogy a sziomszédba épitik a poliolt.
Anno rengeteg szatyrot, zacskót, nyomott fóliát hordtak szét az emberek, aztán jutott mindenkinek belőle. Nagy sláger volt, ha egy új nyomás lett egy szatyron.....
én ittam ilyen kakaót ezt szerintem elég sokáig csinálták(óranézegetős) Nekünk volt ilyen zacskóstej tartó is hozzá, sárga(kezeit széttáró) Ebben lehetett tárolni meg a hűtőbe tartani. Az egyik oldala az 1 literes zacsinak a másik oldala meg a féliteres zacsinak volt tervezve (gondolkodós) Az iskolában volt iskola tej meg kakaó. A tejet mindig is utáltam és ez azóta sem változott a kakaót viszont nagyon szerettem (meghajlós) Úgy rémlik olyan 84-85 környékén volt a suliban az a dobozos kakaó 2,80-van(gondolkodós) Mintha(kezeit széttáró) A kifli az tutkó 60 fillér volt(szemeit körbeforgató) Ha 77 ben 3,20 volt akkor minden bizonnyal előtte épült a pecó(gondolkodós) Sajnos senki nem tudta megmondani mikor akivel eddig találkoztam. Csak mindig inkább basztatnak, ahogy meglátnak összefestékezett munkás ruhába, hogy menjek villanyt szerelni, bojlert felrakni, festeni, tapétázni, vakolni stb. Akár hány lépcsőházba csinálom a szarjaimat mindig megtalálnak, mint ha nekem nem lenne épen saját dolgom. De azt,hogy melyik épület mikor épült azt meg senki nem tudja. (kezeit széttáró) Na mind1 ezeket mindig lepattintom tisztába vagyok vele ha egynek segítek akkor mindenkinek IS kell(fejét fogó) A múltkor az egyiknél meg tudtam állapítani mikor épült találtam őslakót. (meghajlós) A legfiatalabb lakótelepünk 82-ben kezdődött 85 ben fejeződött be és 280 ezer ft volt egy lakás ára( dollárjeles) És állítólag úgy kellett sorsot húzni kié melyik lesz(kezeit széttáró) Aztán mentek a csereberék egymás között jó sok pénzért. Nem mind1 ha valaki a fsz-et húzza vagy a 4 emeletet ezt már én is megtapasztaltam(fetrengős)
basszus ártatlan kérdés volt nem gondoltam volna, hogy ezen így összekaptok (fejét fogó) na majd csak amnesztiát hirdetsz mamlasnak valamikor(meghajlós)
Én meg szoktam. Kifehérítésnek hívom(kezeit széttáró) Addig forgatom a húskockákat a forró dinsztelt hagymán amíg hófehér nem lesz az egész. Aztán rakom rá a pirospaprikát a borsot meg a sót jól átkeverem még majd nyakon öntöm vízzel(kezeit széttáró)