Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nyálazd meg a bal herémet, motoros tezsvírem! 😆 Mind a HÁRMAT! 😍
Ini, te lassan elkezdhetnél fekete párducra vadászni!! Mondjuk Bogyó lehetne a csali 😃
Te halat akarsz fogni, neki az csak nyüg. örül neki ha nyugton hagyják a halak, nem lesz nyálkás a keze, nem kell hemperegni a matracon, stb...
Gondoltam, hogy lusta vagy még arrébb dobni is ha 3-4 napig semmi sem jön...
nekem is volt egy ilyen haverom, egész éjszaka pecázott úgy a balatoni nádas elött csónakból, hogy a nádon fenn voltak a horgai, csak az ólom csobbant a vízbe...
Eleve a ponty és a nagyon fasza nem tudom hogy fér el egy mondatban...A balatoni fogas, na az inkább, vagy ha még van benn angolna...
Nincs igényem a megfogásukra...Erre energiát szerintem értelmes ember nem pazarol...A lehetö legfeleslegesebb dolog, pontyra horgászni...
Mert nem az a lényeg...ahogy a bojlis ivászatnak sem a hal a lényege...
Szerinted...amúgy meg a legnemesebb módja a horgászatnak...Többnyire nem a legegyszerűbbek szokták üzni...
Nem seprűnyéllel kell pecázni, hanem egy könnyű kis legyezőbottal, aztán megvan az élmény...
Ha meg az erökifejtés a lényeg, akkor vegyél magadnak otthonra egy evezögépet aztán hagyd békén a szumós halakat,...
Nem irigykedem. Szimplán csak lenézem az ilyen rettenetesen sok idöt és pénzt felemésztő csoportos, ottalvós ivászatot...Én az ilyet haverokkal valami szaunaestével kötöm össze, vagy egy hosszúhétvégés kirándulással...Nem kell hozzá parton, halakkal matracon fetrengés, szúnyoginvázió, meg hasonló szarságok...
Egyszerü, akkor más hobbit kell kitalálni...A parton fetrengés is lehet az, de költsd a pecabotok árát akkor egy jó kempingágyra, vagy egy szebb bográcsra...
Ezért nem kellene részegen horgászni...a mülegyesek már ezer éve szakáll nélküli horgokkal horgásznak, sok vizen kötelezö is azt használni...
Mert így élvezi?
Igen, mivel 99,9%-ban tájképeket szoktam itt megosztani, bizony azok úgy készülnek, hogy csak ott bámészkodok. nem faragok hegyeket, nem ások folyókat, tavakat, nem irányítok távirányítós halakat a vizekben...
Ha 1 bojlis vizen 4 nap ázik a cucc az merő hiba(kezeit széttáró)
Ha lerakod és véletlen az első pillanattól kezdve összegubancolódott lerakás közben a készség akkor inaktív a bot. 4 napig a semmiért ázik. És eleve az a hely nem ad halat ahol 4 napig nincs kapás. akkor helyet kell változtatni. Én naponta 2x frissítek reggel és a sötét beállta előtt. Már akkor ideges vagyok ha valami oknál fogva/kishalak lezabálták a csalim vagy össze volt gubancolódva a végszerelék/ fél napig inaktív a bot.
6 botra 4 bóját teszünk ki. Általában ha minden smakkol akkor különböző intenzitással ugyan de minden bója ad halat napi rendszerességgel. Ha valamelyik 1 napig nem működik akkor azon változtatok. Van, hogy elég 2 méterrel arrébb tenni és már is jön a hal. El lehet ám könnyen baszni 1 hetes pecát is így ahogy ti csináljátok. Nem mindig a hal fog megtalálni benneteket. Én napi 2-3 órát a vizen vagyok mindig nézem, keresem ,kutatom, radarozom ,nem a tököm vakargatom egész nap színes üvegcserepekkel(kezeit széttáró)
Én is ezért sejtem érteni, hogy miért kell a hempergös matrac :-)
erre van a trükköm mert nem tekerek ki követ
sehonnan
én vagy hallal veszem ki vagy amikor megyek haza
bojlis tavakban 1-2 naponta van frissítés
volt olyan amire a 4. nap jött a hal addig ázott a cucc
hát értelek, hogy a dvcs-n nem kell az ilyennel szarozni de én 200-250 méterről teker ki a követ nem 5 méterről baszki(kezeit széttáró)
ruhafesték jó a mészkőre
csak rá kell önteni meg kicsit mozgatni
én nem szarozok evvel nekem a vasúti kő is jó
olcsó gyors, úgy is elbontják a pályát jövőre, előtte szedek 3-4 vödörrel avval akár 10 évig is elvagyok
dvcs 2 kő/nap mert ha nincs hal akkor egész éjjel ázik, ha van hal vissza se dobálok mert értelmetlen
mondjuk ha az rsd szabályokat bevezetik a dvcs-n akkor nem is fogok ott pecázni akkor leszarom az egészet, megyek a kígyósra törpeharcsázni, azt legalább megeszem én is a család meg imádja
Nem 6500-ért ha csak nem angus. 😁
ja a kép 😆
legalább logikusan gondolkodott 😁
Hát ezen kár volt 1 egész nyarat agyalni 😅 Ezt már kitalálta helyetted más(fetrengős) Olyan mintha azt mondanád feltaláltad az írást 😂
Különben a gumis módszert nem szeretem. Én gemkapcsot ragasztok a kövekre. Macerásabb de úgy a tuti.(kezeit széttáró)
mert 1 kg marhahúst mennyiért veszel meg?
gázolajos, büdösek élesek, formátlanok. A jó kövek kerekded vagy elliptikus alakúak, 200 grammnál nem kevesebb de 300 grammnál nem több. Na ezek azok a kövek amik nem gabajítják be az előkét a klipnél.és ezek azok a kövek amiket hozzávetőleg könnyen ki lehet tekerni és nem is kóvályog. Lenne egyébként ilyen a praktikerbe meg az obiba 25 kg-os zsákokba 1 vagyonért, isten lássa lelkem nem is sajnálnám rá a pénzt mert minden peca indulás előtt 1 fél délelőttöt a megfelelő formájú és súlyú kövek bogarászásával töltök. De ezek az obis, praktikeres kövek ami méretre és alakra is jók azok meg vakító fehérek. Én meg nem fogok még azzal buzizni, hogy festegessem őket pláne amikor ökör áráért venném meg (kezei széttáró)