Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Jók a képek! (Reggel néztem a mérőedényt, nálunk 120 mm esett...)
Apropó! Hogy lehet villámot fényképezni? Nekem még nem sikerült értelmes képet csinálnom. Mondjuk nem is értek hozzá. A gép szerintem képes rá, Nikon D3100.
Na végre!
Főleg a "lakóparki polgárokkal" van baj akik azt hitték, hogy a pénzükért egy külön elszigetelt világot kaptak. Tipikusan olyan, mint ha hangos a vonat, az a baj, ha meg messze kell rá bandukolni akkor az. Mindegy csak balhézni lehessen valamin.
Pontosan...1 évben egyszer van,miért nem lehet kibírni? Bár volt arra is példa hogy egy találkozón a kempingben szóltak este 8-kor,hogy "Csendesebben,mert pihenni akarok!"Van akit a disco zene,van akit a mulatós és van akit a motor hangja idegesít.Csak akkor az ne menjen ilyen rendezvények közelébe,hanem a Bükkben az erdőben egy faházat béreljen ki!
Á, ez picsa. Balatonfüred és az elmebeteg rendeletei mondanak valamit? Hétvégén tilos füvet nyírni, és ez még csak az egyik legenyhébb...
Egy évben egyszer csak ki lehet bírni valami rendezvényt. A kocsma zaja is csak addig zavar amíg nem ott iszod a sörödet. Szánalmas.
Sajnos az RMC-nél én sem tapasztaltam túl nagy lelkesedést!Kétszer próbálkoztam náluk vásárolni,de végül a bukósisakokat és a kesztyűimet is máshol kellett megvennem!

http://www.fmh.hu/fooldal-olva...

WTF?
Ja, hát a minőségi problémát nem is a szélzaj szempontjából írtam, azt csak mellékesen megemlítettem

Ami legjobban bosszantott, az a plexi. Sima tisztítástól (spray+törlőkendő) lett félévente olyan karcos, hogy cserélnem kellett. (Ami nem volt egyszerű, nem tudom az RMC hozzáállása miatt, vagy mi miatt, mert mindíg úgy kellett kikönyörögnöm, hogy rendeljenek új plexit)
Ugyanezzel a tisztítási módszerrel a mostanin szinte semmi karc, vagy mattulás nincs, pedig 2009-es.
A világ legcsendesebb sisakjai 90-93dB körüli hangnyomást produkálnak a fülkagylónál mérve de azt is csak a laborban, a való életben inkább 100+dB. Füldugó nélkül bármelyik sisakban megsüketülsz. A Bandi Shiro-ja az első 4 évében kifejezetten csendes volt, a mostani Shironál is erős zajról 140 felett beszélhetünk, alatta elviselhető. Minőségi problémám meg egyedül az amerikaival volt. (Értem ezalatt a törött, lötyögő, lógó, hibásan működő dolgokat amik anyaghibára vagy összeszerelési hibára vezethetők vissza. stb.) A szélzaj nem minőségi kérdés, egyenes arányban áll a sisakba bejutó levegő mennyiségével illetve erősen függ a fejformától is. Ami sisak nekem hangos (Pl HJC FG-15) az öcsémnek abszolút nem az)
Hát a Shiro típusára már nem emlékszem (valami SH-5200?) na mindegy, nem tudom... Nem volt azért olcsó, annak ellenére tényleg nagyon gyenge minőségű volt. És CG 125-ön használtam, ami ugye "naked".
Most meg már, ha csendes a sisak, ha nem, füldugót használok, mert észrevettem, hogy erősen elkezdett romlani a hallásom, érezhetően azokon a frekvenciákon, amelyek a szélzajra hasonlítanak.
Még meg van a sityak. De tervbe van véve a lecserélése.
"olasz hulladék"

naaaaaaaaaaaaaaa

Nekem volt egy Shiro Phantom SH-4002 soks évig, ugyan megtágult de hasznavehető állapotban tudtam elajándékozni 6-7 éves korában. Most egy SHIRO SH-3700 Assen szolgál nálam több, mint 2 éve, az arcpárna feszes, mindene, mint az új. Vettem tavaly egy Airoh Force Way kupakot. Gyönyörű volt, jóval csendesebb a Shiro-nál viszont az állítólag kivehető bélést nem lehetett kioperálni legfeljebb ha lerágom róla a sisakor. Berágtam, befújtam cipő-szagtalanító spray-vel és eladtam. A Shiro-ból vagy bármelyik eddigi HJC-ből melegebb nap után egyből rántottam ki a fej-, és arcpárnákat kimosni de az az olasz hulladék megszivatott. Amúgy a szélzaj kérdése meg érdekes. A Shiro pl. Shíri csendes csupasz motoron, a ZZR-en elég zavaró éles zaja van, az Airoh meg csak szépen tompán zúgott a ZZR-en viszont ordított csupasz gépen, nem lehetett elviselni. Életem legcsendesebb sisakja (pláne felpumpálva) a Scorpion Exo 1000 volt de hamar rájöttem az okára amikor levételnél eltörte a fülcimpámat az a túlárazott Yankee bullshit. Elfelejtettek helyet tervezni bele a füleinknek, fókákra pont ideális fazon. Volt még HJC IS-16-om, az is irtó hangos idomos gépen de azt leszámítva príma darab volt.
Az utas sisakom nekem is LIDL-es. Nem szoktak rá panaszkodni.
Egyébként meg nem tartom autóban nyáron szélvédő alatt....
Volt SHIRO sisakom. Nem volt vele sok baj, csak az arcpárnák kb. 6 hónap alatt lapultak ki, úgy, hogy körbeforgott a fejemen. A hátső részen a nyaknál összevissza repedezett a műbőr. A csat mellett a műbőr levált. A plexije hipergyorsan karcolódott. Emellett istentelen zajos volt. Másfél szezont használtam, majd eladtam a vaterán :). 3 éve Airoh PR2000 van, ezzel meg vagyok elégedve.....
maradjunk annyiban, hogy nem kevlár
A Carbon és a Kevlar is műanyagok.
Egy ősrégi Shirom van valahol... nem volt vele gond, bár az műanyag...
Vagy éppen:

http://www.shox.hu/term%C3%A9k...

Sokan nem ismerik és kínainak hiszik de meg kell csak nézni egy spanyol bajnoki futamot és csodát fognak látni mert Shiro van szinte minden indulón. Nem hiába, ez a nemzeti sisakgyáruk.
Itt van, és ebay-en van olcsóbban is:
http://www.motoroazis.hu/terme...

Vagy tényleg, ott a NOX, a HJC leánymárkája 22 ezer-től a Kelomotornál.
Sose fogja fel az átlag TB kommentelő.Ez tudja a sharp 4 csillagot és punktum.
Nincs több píz másra.
Le fog szakadni a nyaka tóle...............majd két kiló az a szar.Inkább szerezz mást.
Mennyibe kerül? Kicsit többért van rendes.

www.kelomotor.hu
Amúgy kövezzetek meg, de lehet veszek egy ilyen sisakot utasnak... (kb. havonta 1szer motorozunk ketten, akkor is tojáshéjakon lépdelve...)
kértem róla fényképet, de nem ad a kocog
Utána nem volt hova beülni, mi?