Csak is a főtengely szimeringet. Ha kinyomja, de ha van tapasztalat h nem, akkor nem aggódok emiatt :-)
Ha már fényszóró. Valahogy lehet állítani a magasságot? Múltkor sötétben kb 50m-re világított sötétben és úgy jöttem 50km-t országúton. Igazi oruszrulett volt 100nál. Az úton semmit nem láttam. Az autósok nem győztek kerülgetni... Nagyon gáz volt.
Melyik szimering menne ki ? A karterban elfer az olaj nagyresze.
Azok a streetfighter motorok amibe 3-4literrel tobb olajat ontenek mint az eloiras, nem nyomnak ki semmi szimeringet ?
tudom...évek ota igy csinálom...gond nemvolt 1x sem...
sokéve apám gsr-jén szétnyomtam a légszürőt a légkulcs kompresszorával...na az átszakadt...azóta csak ezzel a kis lidlis xarral takaritok ilyesmit...
háhá...én pont ugy csináltam,ahogy te leirtad....
előbb egy kis lidlis szivargyujtotöltőbe dugós kerékfujo kompresszorral kifujtam a fémhálo irányábol...majd a porszivo leggyengébb fokozatával kiszivattam a textil oldal felől a mélyebb barázdákat.......de szinte semmi nem volt benne...patyolat fehér volt.....
nem hiszem,h szétbasztam volna ezzel a manőverrel....
Hát, nem tudom mekkora a karter visszavezető cső, de az biztos, hogy hogy nem marad hely a levegőnek lent amit a dugattyú mozgat, akkor az biztos hogy a csövön keresztül tolni fogja kifele az olajat. Ez a része nem vészes, de ekkora nyomásnál (magas fordulaton) azért nem lepődnék meg ha kimenne a szimering. Na mind1, május elején megy a szervízbe, addig csak kibírja így is :)
A következő hónapban meg indul a kocsi projekt is :D
Sajnos azt nem írták le pontosan, hogy hány barral lehet fújni és így mindenki nekiereszti amit a kompresszora bír és akkor jön az az eset amit Laller is linkelt nemrég a sportszűrő ügyhöz amiben pont leírták a káros hatásait amit persze tapasztalatból sokan tudnak már, de ugye az nem hihető, a könyv ez miatt nem korrekt, csak annyit ír, hogy óvatosan, de az mindenkinél szubjektív, hogy mit tekint annak. Én csak kiütögetem ha nem cserélem, de soha nem fújnám meg kompresszorral, talán porszívó fújó oldalával igen, az tényleg nem sok.
Az ablak azert jo mert latod ha fogy, de nem reklamal a sok olajert egyik motor sem. Ez tevhit hogy a sok olajjal kinyom valamit. Persze ha beleontesz 10litert akkor az valahol tavozik.
ma olajcsere után megnéztem...
leállitás után kb 5mp és látszott az olaj a kis ablakon...
szép pirosasbarna volt...
fura finom illatu ez az uj motul5100 észteres olaj...
ha egyszer azt irja a könyve,h fujni kell,akkor illik is...más tészta,h nem szoktuk...
18ezernél cserélem majd,ahogy elö van irva...
hiflot láttam vmi 3800ft,ha jolemléxem.
jo ötlet volt az elözö tulajtol az a pár mm vastag plusz szüröréteg betétele,igy a gyári szürő majdnem origi tiszta volt...
én sem azt írtam hogy tilos, csak hogy nem illik, hajrá csináld, a te motorod ahogy már írtam is. Sanyi szerint az injektoroson nem érezni ha csökken a kompresszió
Ha már fényszóró. Valahogy lehet állítani a magasságot? Múltkor sötétben kb 50m-re világított sötétben és úgy jöttem 50km-t országúton. Igazi oruszrulett volt 100nál. Az úton semmit nem láttam. Az autósok nem győztek kerülgetni... Nagyon gáz volt.
http://www.ebay.com/itm/DRL-LE...
Amugy Lallert keresd, nyaggasd
Azok a streetfighter motorok amibe 3-4literrel tobb olajat ontenek mint az eloiras, nem nyomnak ki semmi szimeringet ?
Iratkozz! :D
sokéve apám gsr-jén szétnyomtam a légszürőt a légkulcs kompresszorával...na az átszakadt...azóta csak ezzel a kis lidlis xarral takaritok ilyesmit...
háhá...én pont ugy csináltam,ahogy te leirtad....
előbb egy kis lidlis szivargyujtotöltőbe dugós kerékfujo kompresszorral kifujtam a fémhálo irányábol...majd a porszivo leggyengébb fokozatával kiszivattam a textil oldal felől a mélyebb barázdákat.......de szinte semmi nem volt benne...patyolat fehér volt.....
nem hiszem,h szétbasztam volna ezzel a manőverrel....
A következő hónapban meg indul a kocsi projekt is :D
5ezres fordulat max és 110kmph óra szerinti tempo, kevés város...
leállitás után kb 5mp és látszott az olaj a kis ablakon...
szép pirosasbarna volt...
fura finom illatu ez az uj motul5100 észteres olaj...
18ezernél cserélem majd,ahogy elö van irva...
hiflot láttam vmi 3800ft,ha jolemléxem.
jo ötlet volt az elözö tulajtol az a pár mm vastag plusz szüröréteg betétele,igy a gyári szürő majdnem origi tiszta volt...
Én nem teszem.