Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Elsősorban ha benzines az olaj akkor nem indítani,utána keresni egy karburátorral foglalkozó szakit,benzincsapot is át kell nézni,kitakarítja és összerakja.

Keresd Mányon a Tasit.
Karburátort kell szétszedni?
6ezret ir olajcserének a k9 650es svnél...
Mit tudok ezzel tenni??
hogyne fujnánk már...könyve is azt irja... 6ezrenként fujod, 18nál csere..
amugy full tiszta volt, az elözö tulaj rakott rá egy kis plusz vékony szüröréteget, a gyári szürője patyolat volt...
Nézzz bele az olajba is,valószínű beengedi a tűszelep a benzint,nem zárt el.
Hali! Abban kérném a segítségeteket, hogy van egy '99es sv650n -em. Ma amikor kihoztam, erős benzin szaga volt. ezért kicsit bele néztem, és azt láttam, hogy a légszűrő és a ház alja tele van benzinnel. kitörölgettem belőle, majd elindítottam és ismét lassan kezdett benzines lenni a légszűrőház. Végig tapogattam mindent majd a légszűrőház (rajt ülve) bal alsó sarkánál felfedeztem egy csövet ami levegőt fújj be a házba, ez nem is lenne baj, csak hogy a levegővel finom benzint permetez be oda. Ennek így kell működnie ?? Esetleg mi a hiba mit csináljak vele? Segítségeteket előre is köszönömköszönöm
12000km az svnek a konyve szerint ha jol emlekszem.
Az olajszintet tudtommal meleg motornàl, leàllítàs utàn pàr perccel, vízszintes àllapotban kell nézni s kémlelőn. Hidegen nem làtni olajat. 7...9e km nem sok egy kicsit? Nem 6000km a csereperiódus?
Én sem fújkálom, hanem inkább cserélem, de a gyár is megengedi a fújkálást.
De, autó olaj. A kenés hatásfokát alapból a viszkozitás határozza meg. Finom illesztésű motorokban pld 0W30 olajok mennek. Ducati Superquadro 10 vagy 5W 50el megy. Nem is ez lenne a gond. Az adalék ami a kupplunghoz és a hajtóműben a fogaskerekek felületkezeléséhez kell, az már érdekesebb. Na mind1, vettem rendes motul 5100et és mind megette a motor. Beindítottam, kicsit körbeforgattam a motort, most megint nincs benne olaj. Mármint nem érte el az ablakot, mikor felmentél már a hengerfejekbe az olaj.
Mikor kell az ablakban min és max között lenni? Ha már visszafolyt az olaj mindenhonnan, vagy bemelegítés után?
Illetve az normális, hogy 7-9e km alatt megeszik a motor ~1l olajat? Tudtommal ez a típus am is csipegeti az olajat.
Válaszokat köszi!
3-4000enkent mindig kifujtam, mindig ment ki belole por. Pedig en a legszurohazat is mindig legszuro olajjal bekentem szepen, az is rengeteg port megfogott.

Sok manual is irja hogy fujd ki.
Legszurot kidobni kell.Nem fujkalni.
Például a GS 500-nál gyári előírás a légszűrő kompresszorral való fújkálása 4000 km-enként, csere pedig 12 ezrenként.
Légszűrőt nem illik kompresszorral fújni, inkább az kellene egy új mint az alig futott gyertyát cserélni szerintem
Joval dragabb de pluszt nem ad, a hagyomanyos gyertyanak se lesz semmi baja ha 30ezret mesz vele...
Sziasztok,
Vadiúj 0kms, 2015ös friss gyártású Bridgestone Bt016 pro gumik párban eladók.Ár 45 ezer fix.
http://www.kepesmotor.hu/sport...
csavarokat átnéztem...
fojtoszelepet nemtom hogy kell szinkronizálni...

azért a gyári denso u24esr-n gyeqtya ment bele,mert ezt irja a könyv, ez volt benne most is és nagyon olcson kaptam darabját...
nemis tudom milyen iridiumos kell bele...
Elméletileg még ellenőrizni kéne a csavarokat, meghúzni őket, fojtószelepet szinkronizálni, és akkor teljes lenne a 12e km-s listád.
Miért nem irídium gyertyát tettél bele? Az tovább bírja, nem kell sűrűn cserélni. Én most ilyet használok.
ma megléptem, 12e km lett a vasban...
kicseréltem a gyertyákat az svn...szép őzbarna volt a pólus...az égés faja...
elvileg 2014tavasz került bele és 2800kmt van benne,de én kicseréltem ugyanolyan densora. olcsón kaptam a gyertyákat.
ha ezek kellenek vkinek,odaadom,ha eljön érte...

kifujtam a légszürőt kompresszorral,meg kiporszivoztam.
holnap olajcsere.
aztán mehet a szezon...
azt meg pláne...
vagy csak 1,5 évet
unix is árul vmi noname xart 5ezeré...
picit nagyobb amperóra,mint a jp,de az is csak 5500ft.
cimborám fazerében 2012május óta az van,még birja.
Ezt mondom már évek óra, 2 évet ki kell bírjon a jp is jó töltésrendszerrel.
bárdiban 4100ft a jp...jo az...ha 2évet bir már jó vagy...és nem basz szét az ideg,h 3évet bir a 20ezres aksi...