Köszi!
Most valami nagyon drága pihipls izzó van benne és az egy fél szezon alatt fehérről sárgába fordult... Az OSRAM Nightbrakert autóba használom, tényleg nagyon jó és tartós. 2 éve van benne és most kezdem érezni, hogy már nem az iagzi... DE! Nekem a fényerővel van baj, hanem azzal, hogy nem olyan fényhatása vagy hogy is mondjam... Más fény hullámhosszon működik a kettő és pl nedves úton nem tűnik el az aszfalton.
Én azért megfontolom ezt a xenont, akárki is esik nekem vas hólapáttal. Csak be lehet úgy állítani, hogy ne a másik szemébe világítson, hanem az útra. Ha a másik szemébe akarok világítani (pl a zoli32-ébe), akkor majd refizek inkább
Rengeteg gyari xenonos draga autonak szar az automata allitoja... Nem is kene automata. Van bennem annyi hogy ejszaka megallok ures autoval feltekerem a legmagasabb allasba es beallitom a tompitottat ugy hogy az el a horizont alatt legyen igy ha megpakolon az autot akkor is tudom lefele allitani.
Pont ahogy írod, hogy jobban lehet vele látni, pontosan ugyanazért vakítja sokkal jobban a szembejövőt, ha nem megfelelő a magasságbeállítása. Márpedig az utólag besufnizott xenonokba a legritkább esetben szerelik be a rendszer lelkét adó automata magasságállítót.
Persze, akinek normálisan van beszerelve és nem vakít, azzal semmi bajom, de akik vakítanak vele, azokat én is szeneslapáttal csapkodnám szívem szerint. A saját szemét égesse ki, ne a máséval szórakozzon. Az elvakítás baleseti kockázatáról nem is beszélve.
Nos a dolog úgy áll hogy felhasználsz KB 30-40e-nyi egyszer használatos cuccot,ki kell alakítani egy nyomásmérőt,beépíted ezt a szart,és ha kakukk nekiállsz beszerzel mindent ujra oszt veszel egy újat.
Úgy tudom hogy nem csak azt nézik hogy minden szabályosan fel van e szerelve, és minden cucc megvan hozzá ami gyárilag is tartozna (mosó, automata szintező, stb...) hanem az utólagosról műbizonylat is kell.
G Astrahoz érdeklődtem anno, egy jó állapotban lévő bontott szett volt 120e. Ennyiért sok nagy teljesítményű H7-es halogént lehet venni amivel azért lehet látni.
a világítástechnikához még annyit, h kedvencem, amikor a suzukis néni és a fábiás bácsi nincsenek tisztában a világításkapcsolók állásával, ezért távolsági fényt tolnak nappal. Ők végülis nem látják, mert verőfény van :-). Némelyikük éjjel sem veszi észre.
Nyugodtan vedd magadra.
Az utolagos xenon a többi kozlekedore nezve netto szivas.
Vakit,barmit mondasz.
Es ha engem vakit az bosszant.
Ha teged az nem.
Es az is igaz hogy a sima is vakit csak a merteke egy hangyanyit kisebb.
Ha ez boldogga tesz akkor a simakat csak mosokefevel vagnam pofan.
Azokat is akiknek az ablakmosoja nincs beallitva es engem teritenek be budos teszkos moselokevel.
Nem a moso a penyeg hanem az automata magassag allito.
Es az draga.
A sima is vakit de nem annyira mert a xenon elesebb.
Igy bekeszitek egy fem holapatot.
Nem a xenon vakít. Engem izzószálas H4-essel is vakítottak már úgy, hogy a visszapillantót elállítottam. Egyik xenonos autómnál sem történt olyan, h villogtak volna szemből.
Hát... még nemmondtam rá igent úgyhogy visszább a hólapátokkal!
Amúgy ez kis méretű ballasztos.
De ebayen láttam kimondottan SV650N-hez angliából. Búrás és 25000.
egyébként a foncsoros lámpatesttel sem vakít, ha rendesen be van állítva. Az, hogy vakít, az csak egy illúzió a szemnek korábban szokatlan színhőmérséklet miatt. Énszerintem. Mert meglátod hogy xenon, + olvastad hogy az xenon az vakít, már kész is a comment az agy bugyraiban, miszerint "ez vakít, amit látok". Pedig nem. Szóval engem nem zavar, ha másnak van, és szerintem nem vakít, és igenis jobban lehet vele látni -- de én már f_sok felrakni.
Most valami nagyon drága pihipls izzó van benne és az egy fél szezon alatt fehérről sárgába fordult... Az OSRAM Nightbrakert autóba használom, tényleg nagyon jó és tartós. 2 éve van benne és most kezdem érezni, hogy már nem az iagzi... DE! Nekem a fényerővel van baj, hanem azzal, hogy nem olyan fényhatása vagy hogy is mondjam... Más fény hullámhosszon működik a kettő és pl nedves úton nem tűnik el az aszfalton.
Én azért megfontolom ezt a xenont, akárki is esik nekem vas hólapáttal. Csak be lehet úgy állítani, hogy ne a másik szemébe világítson, hanem az útra. Ha a másik szemébe akarok világítani (pl a zoli32-ébe), akkor majd refizek inkább