Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

nincs vele semmi gond, mást szeretnék...
elég volt a 2 hengerből?
szeptember óta folyamatosan hirdetem, volt fennt 850-ért, aztán levittem 800 ra, azóta nem frissítettem, igaz volt egy srác, megnézte, nagyon tetszett neki, aztán ajánlott 700-at, na mondom NEM!
mióta árulod? És mért nincs ár?
miért ilyen nehezen eladható motor az sv?
alig van benne kilóméter, szép állapotú és fel sem hívnak....bosszantó
Mivan?...hova?....
ÖÖÖ, mármint ma ide. :)
Ehhez még annyit, hogy ezt az eszméletlen fejlődést ami az utóbbi 150 évben történt a hiteleknek és a fogyasztói társadalomnak köszönhetjük. Az állandó vásárlás folyamatos fejlesztést igényelnek a verseny miatt amitől viszont nő a foglalkoztatottság amitől nő a vásárlóerő, ezt persze időnként felborítja 1-2 válság amit a tőkések okoznak a nagy tőke felhalmozással, de utána elkezdik újra osztani és így tovább....,de ha nem vásárolunk akkor leáll a fejlődés és beszorul minden mint a régi nem szép időkben és persze állandósul a szegénység is kitörési lehetőség nélkül (akkoriban ez legfeljebb háborúkban volt lehetséges katonaként egy szegénynek) .........nem véletlenül megy el minden jól fejlődő ország a piacgazdaság és a fogyasztói társadalom felé....a többiek lemaradnak és ez előbb-utóbb háborúkhoz vezet....
Én és Dóri biztosan, Anita is valószínű, de Orsi megint 8-ig dolgozik és mire odaér bezár a tetthely.
Ti jöttök?
Egyébként ha valamit hitelre veszel az olyan van is meg nincs is, végül is bárki meg tudja tenni. De amikor már megkerested azt a pénzt, és abból veszed, akkor a tied, megdolgoztál érte, valahogy teljesen más feeling. Már volt részem mindkettőben, de már nem vennék fel hitelt semmire, majd ah összejön, megveszem. Persze ez csak akkor működik ha tudsz félretenni,d e ha meg nem, akkor a hitelt miből fizeted...
Bár lehet ragozni a végtelenségig, mindenki csinálja azt, ami neki jó :)
De!
NEM!
Nagy marha aki magától is sajnál bármit,de igazad van,ne moralizáljunk tovább,beszéljünk a motorozásról.

Kis sv-re felmegy a 180-as hátsó gumi?
Azoknál is ugyanez a helyzet.....amelyik fizetni tudja a hitelét annak még megmaradta melója, amelyik nem annak nem...persze nyilván van amelyik hitelcsalásra épül, de ez elenyésző (legfeljebb összegben nem) számú....arra értelmes ember (ha csak nem csaló) nem vesz fel hitelt, hogy majd bedőljön....amikor felveszi rációt lát benne.....
Ezt csak addig lehet mondani amíg amúgy van keret bármire viszont ha egy takarékos egyszerű életből (bár ezt inkább mondanám szegénynek) ahogy az történt 15-20 éve lehetőség nyílik egy jobbra, de persze hitelből amit pedig nem nagy gáz mert a jövőbe vetett hit (az azért volt, hisz egy folyamatos fejlődés volt anyagi téren 90'-től) és egy állandó fizetés (akkoriban ha munkanélküli lett egy átlag pógi 2-3 hónap alatt talált ugyanolyan jól fizető melót) garantálta, hogy azt ki ia fizesse így semmi nem indokolta, hogy valaki akinek még az életében elérhető közelségbe került egy jobb élet akkor ne éljen vele....mire várjon?....míg nyugdíjas nem lesz?.....volt ilyen szomszéd, egész életében spóroltak, vasárnap csirkeszárny hétköznap rántott leves (nem vicc, éveken át amíg szomszédok voltak így volt) miközben nem kerestek rosszul, de még kirándulni sem mentek sehova, de amikor végre összerakták a pénzt egy nagyobb lakásra és autót is vettek addigra az asszony lelépett pedig ő erőltette az egészet és a válás után nyomorult lett mindkettő a gyerekekkel együtt.....tehát lehet várni és nyomorogni a többiekhez képest.

.....lehet ezen tovább moralizálni, de nem érdemes....
Azért a vállalkozók is szeretnek vastagabb hitelt felvenni,mint amire valójában szzükségük lenne,legalábbis a tapasztalat ezt mutatja.
OK,ez privát szinten még érthető. De ott vannak a vállalkozások,kisebb cégek. Ott a talpon maradáshoz versenyképesség tartásához fejlesztened kell olykor és ha épp nem úgy áll a vállalkozás,hogy önerőből fejlesszen sajnos a bankoktól kell kérniük. Tudom,hogy a vállalkozói hitel nem olyan mint a lakossági, de ezt a fajta hitelt sem kapja meg minden cég. Főleg a kis vállalkozók között van szelekció.
Jómagam azt vallom,ha vmire nem tudom magamtól összerakni a pénzt,akkor azt a bank kedvéért sem fogom tudni,ezért nem vettem fel hitelt,ha rajtam múlik nem is fogok.
2005 előtt,meg most sem kerestem túl sokat,de rohadtul szerettem volna vmi "nyugati" motort,de addig nem vettem meg,amíg kis túlzással annyit nem mehetek vele,amennyit én akarok.......képzelheted mit éltem át nyaranta a balcsiparton,mikor ott ordított a sok vas,kibírtam!
Ez tény csakhogy a mostani helyzetet nem ez okozta, ez csak a legkönnyebb magyarázat arra, hogy le szólhassuk aki így járt (én is)....2005-ben ki gondolta volna, hogy elveszti a melóhelyét?...vagy ha megmarad akkor is jóval kevesebb pénzért?.....aki ezt mondja azért teheti mert nem járt a melóhelyével így, ugyanannyit vagy többet keres mint 8 éve....,de ugye ez a kisebbség, nem a törlesztő lett túl sok hanem a jövedelem lett kevesebb és erre ugye ahogy írtam akkor senki sem számíthatott (legfeljebb akik válságosdiztak), az önkorik miért adósodtak el nyakig?....és a cégek meg aki tehette?....mert növekedést vártunk (melóhelybővülés és jövedelem növekedést) és nem recessziót.....senki nem vett fel úgy hitelt, hogy na, majd jól bebukom oszt mentsenek meg...

.....amúgy a mondás ma már megváltozott: addig nyújtózkodok míg a te takaród ér amit elveszek....
Sziciliaban faca lehet most az eletszinvonal.

Es stilszeru voltam.
Akkor hívj ha a Konzumba mész Senj-be
Qqriq egyébként attól van odáig, hogy majd a gyerekének mennyivel jobb lesz itt. Látva az itteni viszonyokat, erősen szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban.
Londonnak hivatalosan az 55%-a bevándorló, a valóságban jócskán van ez 70 is. Többségük színesbőrű. Van is velük baj a helyiek elmondása szerint is (ráadásul egy indiai származású ügyfél mondta ezt nekem...), meg hát hozzáférhető néhány dokumentumfilm is, ami ezt taglalja. És nem lesznek kevesebben, lévén szaporodnak, mint a nyulak. Ismerős helyzet...
Mivel rengeteg a bevándorló és jövőre szabadon jöhetnek a bolgárok és a románok is, még lesz egy csomó ember, aki mindent megcsinál minimálbérért vagy ahhoz közeli összegért.
Ez az állapot nem hogy hosszú távon nem tartható fent, de még középtávon se nagyon...
Majd hívlak,ha indulok a lidlbe!
Szotyi úr! Ne felejtsen el szólni április-május környékén mikor indul az első túrára