A régi mondás: "Addig nyújtózkodj,amíg a takaród ér",sajnos sokaknál kevés az önkontroll,amely hiánya hozza maával a necces helyzeteket az élet minden területén.....
A nagy filozofálgatás helyett,inkább motoroznék egyet....
Magát a motort megvenni nem drága, a használt árak valamivel az otthoniak alatt vannak. Az enyémre nekem 700 font körül lenne az éves biztosítás.
Garázs itt szinte nincs, sokan az utcán tárolják a vasakat. Viszik is őket...
A szervizdíjak meg megint egy külön kategória.
Itthon is sokan többet mutattak, mint amik. Aztán nem kaptak több hitelt az eddigiek meg bedőltek... Hány ismerősöm eltűnt...
Olyanok vagyunk szerintem, hogy az eddigi életszínvonalat nehéz feladni, és ragaszkodunk hozzá amíg csak lehet, még ha ezzel több lesz adósság, akkor is. aztán egyszer csak összedől a pálcikavár és nagy zuhanás lesz rosszabb esetben.
Azt nem tudom konkrétan mennyit visz el de hallottam egék kemény összeget jármű biztosításokra.
Nem véletlen sok a veterán korú jármű az utakon.
Azokra a normálhoz képest bagó.
Én egy motorra 6-800 font éves biztit kocsira 1000 körülit hallottam.
És van útadó is elég keményen.
Ferdítesz, nem írta soha, hogy kiskirályként hanem, hogy ha van munka akkor abból jól ki lehet jönni, igaz nem rosszul fizetett melója van hanem gépkezelőként 12 font körüli órabér, annyi mosogatással nyilván nincs meg....viszont abból ki tudja fizetni az 1000 font körüli london belvárosi albérletét és a maradékból eltartja a családot és mindig étteremben esznek, kocsi is lett 3 hónap múlva stb......nyilván aki kint is minimál környékén melózik az ugyanúgy él belőle mint itthon, illetve azért talán jobban különben hazaözönlenének, bár lehet, hogy jönnek is csak nem látjuk.
Érdekes, van aki szerint jó kint lenni van aki szerint szar. Én személyszerint sokkal több embertől hallom hogy megéri persze szar mert messze van nincs itthon stb... Osztrákiába járnak hetelni, lehet rossz az ismerősi köröm de mindegyik elég jól él. Vagy csak azt mutatják
Szerintem ő az, aki egyszerűen Londonhívő és neki minden szép meg minden jó itt. Ugyanúgy, ahogy egy párthívőnek is minden jó, amit az ő pártja csinál.
A külföldön élős témához annyit, hogy kint vagyok Londonban. Tudnék mesélni... Maradjunk annyiban, hogy a 90%-a nem igaz annak, amit elszármazott hazánkfiai mondanak az itteni életről.
Nem mondom, annak, akinek otthon már nincs mit ennie vagy a fejére dőlt a devizahitel, lehet jobb itt. Akinek viszont megvolt otthon is a kis élete-egzisztenciája, annak nem sok esélye van rá, hogy itt ténylegesen szintet tudjon ugrani. Messzemenő következtetést meg nem kell egy-egy kiragadott árból levonni, ami olcsóbb, mint nálunk. Bőven van más, ami elvigye a különbözetet. Elég ha csak annyit mondok, hogy egy középkategóriás, az itteni fizetésekhez mérve nem túl drága autónak az éves biztosítása simán kiteszi az autó árának a felét és a szervizdíjakról még egy szót sem szóltunk...
Jó, bár holnap hajnalban sajnos örökre elköltözöm egy jó délnyugat-atlanti szigetcsoportra aminek a legnagyobb atollja kb 1 négyzetkilométer és azon 1700-an laknak így a hálózsákomba nem biztos, hogy azonnal bevezetik a netet ezért talán holnap hajnalra ez nem jön össze, de rajta vagyok.
Ez talán jó, de nem látom rajta, hogy visszterhes (lehet, hogy nem néztem meg jól) ami pedig feltétel, hogy szerepeljen. ....ez jelenti, hogy nem köteles átírni az önkori ha van a volt tulajnak bármiféle köztartozása.
A nagy filozofálgatás helyett,inkább motoroznék egyet....