Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hanyan mentek ki most?
Konkretan.
Nem elmultnyoceve.
Olcsóbban is, de ez igazából nem lényeg. Aki fiatalon megy az azért teszi mert kipróbálni akarja magát és persze normális bért e melójáért, de ők először visszajönnek pár év múlva.......aki idősebben megy ki az azért mert itthon már ellehetetlenült, adósság hegyek és csak minimálbérért végezhető meló van (40 év felett nem vesznek fel itthon sehova csak raktári melóra még dipóval sem ha nincs protekció) amiből nem él meg a család és a gyerekek......oszt van aki visszajön ha nem jön be van akinek meg összejön....ismijeim között 6-8 éve még több volt aki visszajött pár hónap múlva....ma már az a több aki kint maradt évek óta......ki kell próbálni oszt annyi....
Még nem is hallottam róluk Mami-hoz nincs sok közünk, konkrétan csak annyi hogy valaki onnan jött az egyetemre, és most ő is tag.
azért az az 1000ajró túlzás, 700ért már elég szépet lehet bérelni
a Máthé Pisti meg Dede nektek segít ?
Így van, már vagy két éve a visszterhes adás-vételit fogadják el. Ahogy Vanyek írta, pár fillérért kapni, de le is tölthető, keress rá, ja és négy példány kell és az óra-percet is jó ha beírod na meg a vételárat.
Nagyon kemény beszerezni egy ilyen adásvételit ám. Jómagam is csak hosszú évek tapasztalata után jutottam el odáig, hogy bemenjek egy papírboltba és 80ft-ért vegyek egy darabot. Így most több év tapasztalatát adtam át Neked 10 mp alatt. Remélem segítettem
Holnap megyek a motorért. Az eladónak kell biztosítani az adásvételit ugye? Mondjuk nézegettem én is és valaki azzal szívta meg az okmány irodában, hogy olyan adásvételit írtak ami még nem tartalmazta a KM óra állása rovatot. Ilyet honnan lehet beszerezni amúgy? ezt az új aktuálisat. nem igazán sikerült ki guglizni. Hátha ti irtatok mostanában adásvételit.
Audi? Az egyik évfolyam társam (akinek sikerült is diploma) megfordult az győri Audinál miután repülőgép alkatrészek méretezéséből kicsit besokallt, de ha jól emlékszem tán fél évet volt ott.
A srác igazi mérnök figura amúgy, állandóan bújja a szaklapokat, képzésekre jár, stb és most a bmw-nél a futóműrészlegen vezető.

Nos, a győri Audinál csinálják a "szarlapátolást". Az igazi gagyi, unalmas, monoton mérnöki feladatokat. Azaz, olyan munkákat, amiket tulajdonképpen nyugodtan végezhetnek nem német Audi fejlesztő mérnökök és mindezt nagyon sokáig 160-180 nettóért!
Nem fogom mondani, hogy a srác kint először mennyit keresett és most mennyit keres, de nagyon brutális a különbség.
És sajnos sok szakmában ugyanez a helyzet. Egy igazán fasza szakit kint nagyon megbecsülnek, főleg ha még tud németül is vagy angolul, vagy ne adj Isten mindkét nyelven!

Szóval én támogatom, hogy könnyíts a dolgodon és tanulj el minél több dolgot tőlük, aztán ha majd lementek a nagy lázongások és megtisztul az ország ettől a sok slepptől , akkor gyere vissza és alapíts egy jó kis magyar motor gyárat
Aki kicsit jobban belelát a dologba az hamar rájön, hogy nem olyan hűdejó mint hirdetik. Magyar átlaghoz képest még mindig jónak számít szó se róla, de azért nem az az álom amit sokan elképzelnek.
Ha felvesznek faszé akarsz visszajönni?
Amúgy ott a győri audi.Nem jó?
Ha nem zavar hogy 9%-kal többet forog a blokk akkor semmi gond vele. Mint írtam ,ezzel is problémamentesen ugrik 210-220 környékére, kis sebességnél meg egyértelmű előny. 160 fölött eddig nem mentem túl gyakran, leginkább bukó zajossága miatt, bár remélem ez most megoldódott.
Járműmérnök szak, belsőégésűmotor-fejelsztés szakiránnyal. Jelenleg egy egyetemi csapatban melózom, A Formula Student versenysorozatba fejelsztünk egy teljesen egyedi motort. Ezen belül a fékpadi részlegen húzom az igát. Szóval mint frissdiplomás, óriási szakmai tapasztalattal fogok majd kezdeni, ami valljuk be nagy előny. Ausztriában egyébként a KTM Mattighofeni gyárát néztem ki, majd meglássuk
Keresik a 40-50e-res kategóriát sokan.Rengetegen.
Csak az olyan hulladék hogy a fele garis lesz.És haszon nincs annyi rajta hogy ki tudjam termelni a költségeket.
Sztem aki azt sem tudja megvenni az el sem megy hozzád, aki meg már ennyit el tud tenni az spórol egy komolyabbra, hogy tartós és jó legyen ha már ennyit kiad.
bagaba egy korábbi témához:

nagy valószínűséggel én is be fogok ruházni egy áttétel módosításra. Én 15/49-be gondolkodom. Bár számítások alapján 6-ban 5900-as fordulaton 117km/h körül fog menni a gép a gyári 130km/h helyett.

160km/h-nál valamivel több, mint 8000 fordulat/min lesz mérhető, szintén 6-ban.
Én nagyon szeretem, ahogy gyorsul a masina, a nagy utazó sebességet nemigen élvezem. Inkább mondanám magam kanyarvadásznak, mint az autópályák ördögének. Amikor Z1000-resem volt, akkor is 130-180km/h között használtam, mert ott volt kényelemes és kellően haladós számomra. E fölött mindössze 3x mentem, abból kettő gyorsuláls volt M-es BMW ellen meg egy Ferrarival szembe és egyszer megnéztem mennyit tudok ülni rajta pályán. Nem is hiányzott többet, mert uncsi .

Szal, csak azt akarom mondani, hogy érik az áttétel módosítás
Ma pl.eladtam egy 200e-res franciaágyat.
És ez a legnagyobb mennyiségben eladott francaágy nálam.

Persze van 79900.-ért is de a különbség látható,fogható,tapintható.

A legviccesebb hogy egymás mellé állítva a legolcsóbb 59900-as fogy a legkevésbé.Ki érti ezt?
Mielőtt nagyon nekikeserednénk hogy nálunk milyen rossz és másutt pedig milyen jó, azért még egy gondolat hadd szabadjon.
Pár éve jött egy vevő akivel elkezdtünk erről beszélni.
Ők Szaunákat raknak össze, faanyagért pedig Ukrajnába járnak.
Azt mondta, jó ha megbecsüljük magunkat, hiszen nem kell sokat autózni a határtól és nem szegénységet, hanem ÉHINSÉGET! látni.
A kettő között gondolom nem kell ecsetelni a különbséget .
Ezek a szavak az eszembe jutottak amikor láttam hogy ütik egymást meg tüntetnek hogy Ukrajna is szeretne EU-tag lenni.
Hááát...Részben megértem, részben félek tőle.
(Csak érdekesség: Vannak akik azért gyújtogatnak hogy az unión kívül legyenek és vannak akik azért hogy benne. A göndör hajú egyenesről álmodozik, az egyenes hajú dús göndör fürtökről. A sovány felszedne pár kilót, a kövér sanyargatja magát hogy fogyjon.Lehetetlen itt jót tenni )
Mindenesetre értem én hogy nem a rosszabb kell legyen a viszonyítási alap, de néha nem árt a nagy világfájdalmunk közepette látni, hogy még mindig tudunk venni ezt-azt, még mindig ezerszám fogy a lapostévé, amíg másutt egy narancs, vagy pár dió is megállná a helyét a karácsonyi fa alatt!
Nem ezt mondtam te miskóci hanem azt hogy németben albi és meg tud spórolni 2-3e euróból annyit hogy legyen itthon 6-7 millás ház meg kétmillás ótó?
Nem hinném hogy ennyi luft marad a 2e ojróból ha 1000 csak a pecó és akkor még nem csak két kiflivel meg egy tejjel üzemel.
Németbe nem tud kifizetni egy házat a spórolásából mert 280 ezer -460 ezerig mennek a jobbak ( euro).
Az emberek nagyobb része hitelezik mindent. A kecót a kocsit és ha megunja vagy megy a meló után könnyebb cserélni meg költözni.
Saját tulajdona nem lesz ott sem 2-3 év után csak könnyebb a 2-3000 euróból havi 250 et kocsira adni meg 1400-at házra. Ha ketten vannak még könnyebb a havi törlesztés. De saját tulajdont ott is 20 -30 évig törleszteni kell, hogy legyen.

Sokkal inkább a mobilabb élet van ott. Nem kötődnek annyira a saját tulajdonhoz.
Az meg, hogy vesz egy autót 1500 euróért meg egy motort 2000-ért azt meg összelehet hozni egy jobb melóval 6 hónap alatt simán. De ennyi.
Kapitalizmust jobban érezni ott. HITEL-ből van minden.!
Nem azt mondom jobb vagy rosszabb de kényelmesebb ha van miből és még marad is.

Fárasztó ez a téma nem akartok válltani?
Mondtam hogy menjen beszéli le a rossznyavaja.
De a kánaán azzal nem lesz teljes hogy kimegyek és ott vagyok.
Ne hidd hogy egy 20 éves összedob 2 év alatt egy kocsi,ház árát mert nem igaz.
Ha kimegy maradjon is ott mert nem tud 2 egzisztenciát kiépíteni egy melós fizetésből.
Egy kintit meg egy itthonit.Ez a legnagyobb baromság.
Huzzon ki oszt legyen ott boldog.
Az elvándorlásról csak ennyit: link .......,de eszerint ez ma már dicséretes dolog, ne beszéljünk le róla senkit hisz haza küldi a pénzt (ja, hogy ez nem igaz? kit érdekel?) ......na meg minél többen kapnak kint munkát annál jobban növelik a hazai munkaügyi statisztikát. .....amúgy épp most jött haza haver a franciáktól mert nem fizették ki.....a magyar főnökük.....másik ismi most intézte az örök kintmaradást (ház eladás stb.), de kinti főnöke van...
Sziasztok !

Lehet érdekel valakit , 10000,- a pár

Andi
Mi lesz a diploma targya?
Mi leszel ha nagy leszel?
Aki kimegy 1-2 évre, az már nem fog hazajönni...