Szóval a gyujtás bő 1 napot rajta volt..
És le is merült..De kocsival megpróbáltam bikázni ..Sikertelenül mert csak kerreg a relé mintha nem kapcsolna. Elötte minden okés volt. Leégettem mert rajtahagytam?
Ezer kösz atix ha nem sikerül megoldanom hívlak, de vmit megpróbálok itt a mocis boltból szerezni..Csak ahogy nézem többnyire 2 kábelosok ez meg 3..Mi az a 3 ? test, pozitív, kapcsoló ?
szerintem az önindító relének nem lehet baja mert az csak akkor működik amikor konkrétan indítasz, a gyújtáshoz semmi köze.
de ha ráteszel egy multimétert indítás közben akkor rögtön kiderül hogy rossz-e vagy sem
Tegnap sikerült rajtahagynom a gyújtást...Ma bikázva is csak kerreg "szerintem az önindító relé a neve ülés alatt van és két vastag kábel megy az önindító felé " ms5f 531 12v van ráírva"
Tudom helyettesíteni vmi másik relével? Akár autós vagy vmi univerzális ideiglenesen be tudjam indítani..Vagy valaki véletlenül fehérvár közelébe 1 óra erejéig nem tudna megszánni eggyel ?
Ha van a garázsban vagy a környékén valami ami elbir egy motort fél órára nyert ügyed van.
Garázsban egy keresztgerenda talán az anjtóban,gyerekhinta,fa satöbbi.
Két 800 forintos spanifer kell és kulcsok.
Leveszed ráméred egy darab laposvasra a lukakat kifúrod felszereled a motort visszatolod és kezedben a kutyacsont.
Egy napos vasárnap délelőtt lazán megvan.
KB 4x30-as laposvasból kő egy méter és sokat mondok meg 4 luk.Talán 10-es tehát egy új fúrószár.
Az egész naggyából egy ezres meg a festék vagy szinter.
Az olajam már megvan, már csak szűrő kéne.
A kutyacsontos "balhé" miatt mindenképp fogok menni hozzád csak megmondom őszintén nagyon sajnálom a pízt rá.
Egy 500Ft-os alkatrészt 20-40k között árulnak a boltokban...
Tényleg nem vagy egy gyors csóka.
4 éve tenyerelt rájuk a NAV.
Új cég,új cég,új cég először csak minden vásárlásnál máshova kelett utalni majd már csak KP-t fogadtak el majd egyre nehezebben jött meg a rendelt árunk.
Utána már a saját boltjaiban is elkezdődtek a leárazások elsőnek csak 145-20-30-50-70%-ok.
Majd ahogy fogyott az áru először a vidéki boltok zártak és felkerült a Dunakeszi bótba.Majd az is kakukk.
Evvel párhuzamosan hanyattestem az áraiktól.
Egy 220e-res garnitúra felárazva 850re majd onnan 70/%-ozva.
Oszt mikor nagy volt a gebasz tavaly-tavalyelőtt a rendelésekből befolyt előlegekből kezdték el finaszírozni a régebbi rendeléseket mert a nagyszállítók előrefizetésre rakták őket.
Na ez volt a mélypont.
Most van egy új nyugatmagyarországi importőr és a keletmagyar Ballához csapódtam.
Oszt ennyi.
De lehetséges hogy bikázás mellett is beleszólna ?