Üdv! Vásároltam a vasra led-es irányjelzőket, felszerelést követően villognak mint a veszedelem :S olvasgattam kicsit és találtam rá többféle megoldást! ha henkelni ill. forassztgatni nem akarok akkor ez a megoldás jó lehet http://motostyling.hu/webshop/... beszéltem velük telefon és azt mondták hogy ez teljesen jó megoldás és beválik. Én ezt el is hiszem de egy 10-es nem akarok kidobni az ablakon! Mit gondoltok róla?
Uraim!
Szándékomon kívül sikerült vihart kavarnom a hozzászólásommal.
Sajna én annyira nem vágom, hogy a kormánykifli milyen erőhatásoknak van kitéve és azt meg pláne nem, hogy milyen a gyári ötvözet összetétele.
De mivel már 10-éve foglalkozok alu-val, van némi rálátásom, hogy olyan ötvözetet nem ajánlok amit magam sem használnék. Elképzelhető, hogy a Si 0.5-ös anyag kívállóan alkalmas erre a célra.
A kapható legjobb ötvözet "Certál" néven fut. Igaz kicsit drágább mint a Si 0.5-ös, de én az összes motoros barátomnak csak ilyet ajánlok
Üdv:R
Ahogy ezt a kedvenc filmemben (Halálhajó) egy féregjárat hajtómű elmagyarázásaként említették.
"pi...ba a laikusok nyelvével mond úgy hogy én is megértsem".
Na, gyors toltam egy végeselemes vizsgálatot. Közlekmérnök ismerős egy ütésnél durván 10kN-ra saccolta (egzakt, mi?) a telóirányú erőhatást, ezt még megfejeltem a biztonság kedvéért 5kN-nal, valamint jelen esetben az oldalirányú erőktől eltekintettem. Az alsó villahídon ~9671mm^2 az erőátadó felület, felül 3140mm^2, így ~24-76%-ban oszlik el az általuk átvitt erő. Ezek tudatában egy ilyen geometriájú RUGÓZATLAN futómű felső villahídjában fellépő feszültség ~28,7MPa, 0,03mm elmozdulás és magasabb, mint 4-es biztonági tényező mellett. A valóságban meg ugye csillapítva van, úgyhogy még ennyi sem keletkezik benne. Szerintem jó lesz.
nekem is vannak onnan cuccaim.Nem arról van szó.De nem értem,hogy egy masszív alu tömbön mi nem lehet jó?20mm vastag ami eleve vaskos.Nem értem mi baj lehetne?Eltörik menet közben?elgörbül menet közben?Vagy mi?
E van.
Mek a tartalék tankot intézni lassan.
Még kell a karmantyúkészlet és lassan kész vagyok.
Még fáj a fogam egy pár kínai fék6kuplungkar készletre.
ez is mint minden téma (alu kérdés) túl van misztifikálva.Amikor az emberek megvesznek minden kínai szemetet az ebay-ről attól hasra esik mindenki hogy milyen fasza pedig senki se tudja miből van.De ha valaki pontosan leírja miből van még ha titán-ból is van az tuti szar és tuti lesz aki lefikázza.
Na ezt jó lenne bővebben kifejteni.
Alukérdést.
GSS szeretne valamit a villahíddal csinálni és kéne neki segítség beszerzésben.
Mintha valami 6061-T6-os nevű rémlene vagy mi a szösz.
Helló!
Nem szeretnék a fogadatlan prókátór szerepében tetszelegni, de az a Si0,5-ös anyagminőség valami vicc?
Kormánykiflihez az egyik leggyengébb anyagot használni?
Hát nem is tudom. Én biztosan nem ilyet használnék. Aki ezt az anyagot ajánlotta nagyon nem értett hozzá.
Alu kérdésben tudok segíteni.
Amúgy csodálatos a vas.
Szándékomon kívül sikerült vihart kavarnom a hozzászólásommal.
Sajna én annyira nem vágom, hogy a kormánykifli milyen erőhatásoknak van kitéve és azt meg pláne nem, hogy milyen a gyári ötvözet összetétele.
De mivel már 10-éve foglalkozok alu-val, van némi rálátásom, hogy olyan ötvözetet nem ajánlok amit magam sem használnék. Elképzelhető, hogy a Si 0.5-ös anyag kívállóan alkalmas erre a célra.
A kapható legjobb ötvözet "Certál" néven fut. Igaz kicsit drágább mint a Si 0.5-ös, de én az összes motoros barátomnak csak ilyet ajánlok
"pi...ba a laikusok nyelvével mond úgy hogy én is megértsem".
E van.
Mek a tartalék tankot intézni lassan.
Még kell a karmantyúkészlet és lassan kész vagyok.
Még fáj a fogam egy pár kínai fék6kuplungkar készletre.
És ebay-ről jött a kínai féktartályom..................simán átment a gatyagumi csövön a Dot 5,1-es.
Mnet is fel másik konzollal a gyári cső.
szobipeti@vipmail.hu
Alukérdést.
GSS szeretne valamit a villahíddal csinálni és kéne neki segítség beszerzésben.
Mintha valami 6061-T6-os nevű rémlene vagy mi a szösz.
Nem szeretnék a fogadatlan prókátór szerepében tetszelegni, de az a Si0,5-ös anyagminőség valami vicc?
Kormánykiflihez az egyik leggyengébb anyagot használni?
Hát nem is tudom. Én biztosan nem ilyet használnék. Aki ezt az anyagot ajánlotta nagyon nem értett hozzá.
Alu kérdésben tudok segíteni.
Amúgy csodálatos a vas.
megnéztem nekik nincs olyan ami nekem kell
45x145x270
...de még lehet hogy a gyárit sikerül átalakitani (lukat behegeszteni vagy beönteni)