Rugót honnan szerezted be és mennyiért?
És a kuplungba való fém tárcsák (amik a kopók között vannak) nem tudod honnan beszerezhetőek? Az is kell nekem, állítólag csak gyáriban vannak.
Első körben Én a Simson gázbovdenébe tuszkoltam meleg zsírt olajjal, mikor nem akart visszacsukni megolajoztam a tollattyút is, mert ha kihúztam akkor csúszott rendesen.
Aztán elmagyarázták mit csináltam rosszul.
Sziasztok!
Ha valakinek van ötlete azt megköszönöm!
Vasárnap kicseréltem a fékbetéteket és a fékolajat, mentem 600 km- t. Sokkal jobban fog, mint eddig, viszont ha lassan gurulok és nagyon kicsit meghúzom a fékkart úgy, hogy még ne fogjon valamilyen hülye hang jön az első fékből. Nem tudom megállapítani, hogy milyen hang... Lehet, hogy még vasalni kellene, vagy valamelyik dugattyú könnyebben/ nehezebben mozog, mint a többi és azért az egyik fékbetét előbb a tárcsához ér?
Előre is köszi!
Arra figyeljetek, hogy a gyari bovden tokja teflonos vagy valami muanyag csovel van kibelelve a jobb siklas miatt. Egyes oldoszerek, zsirok olajoktol megdagadhat ès rosszabb lesz csak a kezelestol.
Az a baj a 80w90-es olajjal, hogy hidegben megdermed és fogja a drótot. Sima motorolajjal 10w40 ami nem dermed meg télen de annyira, hogy szoruljon. Vagy műszerolaj.
Tölcsért ragasztok az egyik végéhez (szigszalag), benzinnel átmosom amíg hoz belőle valamit, száradás után 3-4 cent 10w40 olajat átfolyatom rajt.
Én úgy csináltam mikor gondom volt a 400-on a bowdennel, hogy kiszedtem,
átmostam féktisztítóval, utána hagytam száradni, majd átfolyattam rajta
80W90-es váltóolajat. Persze ennek az volt a feltétele, hogy nem volt
kiszálasodva sehol.
Egy darabig jó volt, aztán megint ragadt és ha jól emlékszem lecseréltem.
A Banditon már úgy kezdtem, hogy vettem egy szett gyári bowdent,
mert a gáz bowden elkezdett szálasodni. Úgy voltam vele, hogy akkor a
többi is elkezd majd és inkább preventív csere. Megérte, azóta se kellett hozzányúlni.
Sziasztok!
Megint egy problémával fordulok hozzátok.
Akad a szivató bowdenem. Csere vagy olajzás? Passzol valami más gép bowdene a 400-ashoz?
Köszi az építő jellegű ötleteket.
Egyet értek.
Nekem az is jó, ha egész nap motorozunk, meg az is, ha egész nap fürdönk a Balcsiban.
Most egy hónap alatt úgyis elmegyek 3000-et, úgyhogy nem lesz kilométer hiányom.
Javaslatom a túracélpontra: Balatonbogláron a Sellő kemping, szombat-vasárnapos sátoros éjszaka, a kemping közvetlenül a vízparton van. Napközben lehet motorozgatni-portyázni a környéken, stb.
De elfogadok bármilyen más úticélt is.
Árulnak acéllamellát, de láttam ebay- en is nem gyárit...