Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szevasz.

Nem hagyott benned mély nyomot az RF!?
Gondolom az XF egész napos motorozáshoz kényelmesebb.
Mi a terv? Megint RF!?
Sziasztok Rf-esek!

Talán a régebbi fórumozóknak még rémlik a nevem :)

Szóval azért írok, mert ma láttam egy TÉNYLEG SZALON ÁLLAPOTÚ 400ast a váci révnél! Nem innen volt vki? Sötét grafit színű volt, és gyönyörű állapotban! Egy Fzr mellett parkolt!

Ha vki magára ismert, annak gratulálok a géphez, tényleg gyönyörű állapotnak örvend(remélem műszakilag is :))!

Üdv: Nooby
Szia! Az RF 400 tényleg jó kezdő motornak, a blokkja is nagyon megbízható (az enyémben is ez a blokk van - GSX-R 400). Kényelmes, igénytelen motor. A farokidom szokott repedezni némelyiken, de igazából én még nem találkoztam ilyen RF el. Ablokkja az nem éppen Hondásan halk, a szelephanghoz hozzá kell szokni, "gyári tartozék", de ha szelepállításra szorul azt úgyis hallani, ha kerepel a szelep, de szép egyenletesen kell járnia.
Már így utólag én is bánom, hogy nem ilyet vettem kezdőmotornak:D
Üdv Fulmi.
Elsősorban a 400 tulajok fogják leírni a tutit, de abban biztos lehetsz, hogy akinek RF-je van, az csak ajánlani tudja. Megbízható, szép küllemű motor. A bemásolt link alapján nagyon jónak tűnik a moci, de a 400 tulajok talán szúrósabb szeműek nálam.
Szerintem javasolt kerülni pár kört a géppel, hogy összeszokjatok(elindulás, megállás, váltás, kanyarodás, ami a rutinon kell), bár ezt főleg elhagyott úton és csak ésszel, kivéve, ha rendőrkapitány rokonod van. Sok sikert a motorvételhez. Ja kezdőmotornak is javasolt.
Sziasztok!

Kb. 1 eve robogozok a varosban, suliba jarni szoktam egy Aprilia SR 50-nel, naponta kb. 20-25 km-t megyek, de mar kicsit meguntam, ugyhogy szeretnek egy nagyobb motort es egy RF 400-ra gondoltam (most oktoberben leszek 21 eves es tavasszal raknam le a rutint, forgalmit, most nyaron pedig a Kresz-t). Mennyire ajanljatok ezt a motort kezdesnek? Mennyire megbizhato, eri meg az arat? Ezt neztem ki: http://www.hasznaltauto.hu/motor/suzuki/suzuki_rf400vc-3850168

Tudna
tok adni valami tanacsot, hogy mint s hogy? :)

Valaszotokat elore is koszonom: Fulmi

Ui.: Azt mennyire tartjatok jo otletnek, hogy megveszem most nyaron es itt a csaladi hazak kozott gyakorlok vele, hogy ne kezdokent kelljen mar a gyakorlatot kezdenem? Autos jogsi lerakasanal ez eleg nagy elonyt jelentett, hogy apuval tanultam meg es nem az oktatoval.
hát a dohányzással nem lesz gond..inkább a benyára költöm az árát..a mosást én is így gondoltam,de azt hittem van valami speckós módszer ehhez..

hát akkor köszi a mindent!
remélem beválik,majd beszámolok mi lett..

Krisz
Le kell engedni a benzint, majd levenni a tankot. Ki kell venni a csapot, majd tölteni 1-2l benzint, és jó alaposan lötyögtetve mosni, főleg a csap környékén, mintha egy kannát mosnál ki. A Koszos benyát kiönteni, vagy a csap helyén kiengedni, majd megint átmosni tiszta benzinnel, és azt is kiönteni, és kész. A benzin színén lehet látni, hogy mennyire volt koszos a tank.
A csapot nem tudom így hirtelen, hogy szétszedhető e , de ha kiveszed, meglátod . Ha nem, akkor fecskendővel alaposan át lehet nyomatni mindkét irányt.
Közben ne sokat dohányozz
lehet, hogy igazad van..
hogy szokás takarítani a tankot?nem mostam még tankot soha..?tapasztalat?a benzincsap szétszedhető egyébként a takarításhoz?
Szia!
Köszi a választ! Hova kellene esetleg el juttatnom és kb mennyibe fájna?
ÜDV Laci
Szia!

Szerintem egy alapos tank takarítást kellene megcsinálni, mert tuti kiülepedett a szmötyi benne, és részlegesen eldugította a tartalék csövet a csapnál. Értelemszerűen a csapot is takarítani kell. Ha nincs szűrő a pumpa és a karbisor közt, akkor a karbiknál is várható lesz dugulás, de nem biztos, ez csak azután fog kiderülni, ha minden más már tiszta.
Remélem tudtam segíteni!
sziasztok,

időnként hozzászólok a dolgokhoz..aztán csendben figyelem az eseményeket..
Most sajnos saját probléma miatt kell írjak, mivel tegnap(egy hónap állás után) beindítottam a röfit és még el nem indultam nem is volt semmi baja..nem 3hengerezett indult rendesen..viszont miután bemelegedett gondoltam kicsit jobban meghúzom a szarvát de ő nem akarta..
jelenség; 4-5sebesség és a fordult olyan 4-5e körül egy csutka gáz és a motor a helyett, hogy elindulna csak dadogott.viszont előtte és utána semi baja.nagy fordulaton is megy és a gyertyáknak sincs bajuk megnéztem.A bal oldalról első (nem tudom 1 vagy 4 henger) volt kicsit kormosabb de nem jelentős.
Viszont; véletlenül vettem észre,mivel kevés volt a benya benne, hogy mikor rendesen on-on volt volt semmi naja nem lett hirtelen, de mikor átraktam tartalékra megint dadog. Lehetséges ez?

Elnézést a litániáért sajnos kicsit összetett a problem..
Üdv mindenkinek!
Krisz
Mennyit kérhetnek egy ilyen bal oldali dekniért bontóban?
Sziasztok!
Egy ideje olvaslak titeket, de ideje megszólalni, hiszen egy hete én is boldog tulaja lettem egy RF400-asnak. Nagyon baba masina, persze még nagyon ismerkedő fázisban vagyunk. Első motorom, meg annyira még nem is értek a műszaki részhez, de majd okosodom.
A kérdésem az volna, hogy az olajfogyasztás kapcsán mit lenne érdemes megnézni, amivel esetlegesen csökkenthető lenne a dolog? Elég soknak tűnik a hiány valamivel több mint 500km után. Valami típusspecfikus dologra gondolnék, ha van ilyen.

Köszi előre is
Köszi, az oldalsók megvannak nekem is.
Shtowe meghegeszti, csak juttasd el hozzá. Burkolat alatt nem látszik belőle semmi.
Az tény, hogy RF-hez alig van alkatrész....ami meg van a magyar piacon az őrületesen drága Könnyen elkérnek egy kis "műanyagdarabért" több tízezreket. De ezt leszámítva nagyon jó kis motor az RF. A kezdeti nehézségek után én egyre jobban imádom az enyém
Sajna hiányzott a 6kilósról, és átraktam rá. Szigszalaggal volt gumilap ráragasztva. De a 2 oldalsó megvan.
Szia! A 600-as és a 900-as RF-eknek más a deknije, de a 400-as banditnak ugyanolyan. Abból könnyebben találsz mint RF-ből mivel jóval több van, volt belőle.
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség viszonylag gyorsan!

Rf 400 VC -hez kellene baloldalsó blokk dekni... Új bontott mindegy! Vagy valami hely hogy hol lehetne beszerezni! MEg hogy milyen típuséval kompatibilis? Pl 600 Rf-é jó e?

köszönöm szépen előre is!

ÜDV:Laci
Bocsi, persze gyújtás nélkül...
Kompletten adták, jobb és bal dekli fedél nélkül (szinte egyiken se volt).
De minden más, még az önindító is rajta volt.
Természetesen karbisor nélkül.
Imi!

Az előző képekről kaptam ihletet.
A tank alá való gumibakok közül az elsőt, amibe a tankon lévő horog beakad adod-e (persze ha megvan a 400-asról)? Az enyén sajnos egy szerviz során elveszett...
RedOne, GejzaR

Bontott blokkhoz mit adtak? Gondolok: vízpumpa, generátor, karbi, gyújtás? Vagy teljesen kopaszon?
Másnap is inni kell!