Háááát, rambo ecce azt írta, hogy powa az gábor, aki a heggesztő. ÖÖÖ vagy mégse?
shtowee szerint viszont rambo az powa.
Azon se lepődnék meg ha : rambo = powa = shtowwe.
Bikerman nálad vasárnap még békések voltak?
Namost ha már ennyire itt folyik ez a téma, valaki tételesen írja már le, hogy ki kicsoda és miből lett a balhé. Mert visszaolvastam, de elvesztettem a fonalat. És egyszer csak kamuzás meg anyázás. Nemírtem én ezt.
És mindez úgy kezdődött, hogy mennyit megy a 400-as?! Ha jól emlékszem.
Legközelebb óra fölé ragasszatok GPS-t azon pontos az óra. Videóval tudjátok igazolni igazatokat. Erre Én is kiváncsi lennék.
Valami ilyesmik igen. De te jobban benne vagy a témában ahogy látom.
Egyébként fúdeszép a fényezésed!
imitrikes: nagyon köszönöm a segítségedet a spirállal kapcsolatban! Ma megérkezett, elhoztam és hogy őszinte legyek, azért paráztam, hogy tényleg jó lesz-e. Egy 95-ös RF600-hoz valót rendeltem. Az elmondásod alapján csak a bal takarót szedtem le, teljesen hozzáférhető volt a spirál vége. Kivettem, az újat betettem, ééééss.... ....MŰKÖDIK!
Nagyon örülök neki, már hiányzott a kis mutató. Na meg igen, most kb. egy hétig "vakon" vezettem, ahogy kipróbáltam a ház körül, meg is lepődtem. Gondoltam megyek vagy 15-20al. De nem 30al.
A pilinckákat értem skála alatt.
Nekem van vonás 180 után 1db. Vagy az már csak dísz ? :)
Ha 8db. "O" gyűrűt cseréltek, akkor nagy valószínűséggel a fúvóka
alatti "O" gyűrűket cserélték ki neked, illetve az úszó műanyag
tartójában is folyik benzin, na annak a szárán van még egy "O"
gyűrű. (Bejelöltem.)
Hát igen, az enyémek még okésak, és filléres tétel.
A szinkront én magam megcsináltam, a karbik egymáshoz képest
2000-es fordulaton 4 higany miliméteren belülre kerültek és átlaguk
22 higanycenti volt.
Szerintem 1,4% eltérés tűrhető.
Egyébként a pucerálás a sok idő, a szinkron az megvolt 20 perc
alatt, úgy hogy életemben először csináltam.
Hát, akinek ilyen barátai vannak . . .
Érdekes dolgok.
124.oldal 3073.beírás.
"Értem Én ,hogy villanymotor,.. de mitől megy..."meg akkor ki az a Gábor? http://www.sportmotor.hu/motor...
A kmh óra skálázás meg: ha skálázás alatt te is a ráírt számokat érted, akkor a 190 még sok is.
Legalábbis nekem 180 az utolsó szám, utána már nincs vonás. És ez minden japán belpiacoson így is van (aka. 400-asok döntő többsége), mivel ott törvény által van szabályozva a dolog. Pl. gondolom ismerős valamelyik Fast and Furious részből legalább a Nissan Skyline. Tudjuk, hogy a gyengébbek is olyan 300LE körül vannak, de: kmh óra 180ig skálázva és az újabbak elektronikusan is le vannak korlátozva. Mert a szabály az szabály.
Uff, na ennyire nem vagyok benne a témában. Szervízben csinálták. Ilyen elég pici gyűrűket mutatott, amiket kivett és mondta, hogy ugye ott mindenhol csövekben közlekedik a benya + tömítések, hogy ne legyen gáz. Namost nekem ezek a részek közötti (?) tömítések voltak már elérve, így orrán-száján ömlött be a benya. De sajnos tényleg nem értek hozzá, de hátha ebből be tudod azonosítani. Mind a 4 karbinál cserélték, mindkét oldalon. Tehát 8 darabot.
A behozatalról meg: szerelő mondta, hogy "el vannak állítva" itt az arányok, legalábbis a mi földrajzi helyzetünkhöz képest. Mert Japánban más a tengerszint feletti magasság + stb. és ennek a vonzata hogy ott más arányban jó a levegő-benzin keverék. Nálunk annyit tesz, hogy sokat kap alapvetően, így nem árt utánállítani egy kicsit. Az meg egyértelmű volt, hogy nekem a tömítés miatt rengeteg nafta folyik be, így elképesztően kormolt. Szóval ez mindenképpen lehet hibaforrás. Nekem 12e Ft-ért csinálták meg: karbiszinkron + karbitisztítás, meg rendeltek tömítést, valami 40Ft / darab áron. Persze ezeket is kicserélték a fenti áron belül (tkp. 3 óra munkadíj volt).
Rendben, ha jutok valamire mindenképpen szólok !
Azt viszont még kérlek írd le, melyik tömítéseket cserélted,
az még fontos lenne. Van egy pár a karbikban.
Szerintem a sok kicsi sokra megy alapon, itt már több változós
lesz a megoldás...
Van egy angol RF klub, ott is felteszem a kérdést, mert szerintem
szimplán az a helyzet, hogy mikor behozzák a 400-asokat kicserélik
a fúvókákat nagyobbra. Valahol olvastam, hogy ezt a téli nehéz
indulás miatt teszik. Meg fogom kérdezni az angol barátainkat...
Sebesség témában, az én 400-asom csak 190-ig van skálázva.
Akkor az enyém most milyen ?
(Biztos 97-től már csak gyengébbeket gyártottak .)
Fasza látni milyen nagy itt az "egyetértés" nálatok, de nem is akarok belefolyni. Építek egy RF 900 ast. Kéne még pár cucc (emberi áron), hátha tud innen v.ki segíteni!
- Ball lábtartó konzol + váltókar + rudazat Lábtartó van
- Ball fejidom betét
- J.+B. két felső fejidom betét a tükröknél.
Amennyiben valaki tud bármi érdemlegessel szolgálni a hétvégéig : 20/3745144
Én is kihagytam pát napot, de az utóbbi posztokat is kihagytam volna.
shtowee:
Erőpróbára nem én leszek a te embered, mert pillanatnyilag az enyém sincs csúcsformában. Zabálja az olajat, és szerintem az utolsó karbiállításkor valamit jól elbxxxtak rajta, mert azóta gyengébbnek érzem.
Mondjuk én nem igazán kímélem, pörgetem is, néha pályára is viszem, meg elve le van áttételezve, az meg magasabb fordulatszámmal jár. Ezt a szezont már ki szeretném vele húzni úgy, ahogy van, majd télen megkapja a szükséges szervizt. Addig meg töltöm az olajat serényen.
Hú gyerekek, hogy itt milyen flame van, pedig csak pár napja nem jártam erre.
Sőt, az igazat megvallva el is vesztettem a fonalat. De nem is kívánok belefolyni.
Ellenben: RedOne, bár nekem most jobb lett, mióta a karbikban tömítést cseréltünk, de még így is néha van egy kis füst. Kb. ugyanaz a jelenség, mint neked. Ha esetleg jutsz valamire, kérlek oszd meg itt a fórumon. Mert bár idénre azthiszem ennyi volt a szervizelgetés nekem (fogyasztás jelentősen javult, füst is elhanyagolható, csak utóbbi kicsit zavaró nekem). Köszi előre is!
Ha nem hogy a rambo ne ezzen az oldalon vakítsa a népet!
Főleg, hogy személyesen ezt már megbeszéltük/ez nem chat/, és megígérte több ember jelenlétében.
És erre a "vádakra" amik tények, ír egy kitalált sztorit.
De mindenki eldöntheti kinek van igaza, kinek hisz. Főleg ha vissza olvassa RF400powa és RSrambo írásait....
Idézem: "szóval én utánna megismerkedtem 1 emberrel aki autószerelő,hegesztő(AVI,CO) és bizony Ő segitet onnantól kezdve mindenben!"
"mivel én tudom az igazságot,ééésss várnám a másik 2 ÉRDI emberke jelentkezését,hogy ők is melletem tanuskodjanak,ugyanis nekik is nagyon szivesen bemutatom ezt az embert!"
Na rambo várom a barátodat a cégnél. Megmutathatja hogy hegeszt ALkipufogót.De RF-600 al jöjjön és hozza a feleségét is.
Csak szoljál előre mert hozok fényképezőgépet...ja meg két tanut...
Üdvözlet mindenkinek!
Én már csak EXRF-es vagyok, mert eladtam. De nem is ez a lényeg, hanem a következő.
RS Rambo, Shtowe és Én egy munkahelyen dolgozunk. A beosztások: Shtowe a kisBoss, Rambo a fiatal fűrészes , én meg a "sztárhegesztő".
Sokat motoroztunk együtt és külön külön, mindaddig, míg felbomlott az egység, én télen eladtam az enyémet , beleugrottam egy nagybanditba, de nem jött össze a dolog.... mind1. Onnantól kezdve semmi sem volt a régi. De igy visszatekintve nem is baj.
Rambo elkezdte ezt a sejtelmes többszemályiségbe burkolózott titokzatos kihaénnem viselkedést erőltetni, amivel csak azt érte el, hogy jobban figyeltünk azokra a dolgokra, amikre addig ügyet sem vetettünk. Most igy visszagondolva jókat mosolygott beszélgetések alkalmával azokokn a pillanatokon, amikor olyan dolgot szúrt be amit csak ő tudott pontosan, de más is selytheti csak nem gondolja akkor és azt ott. Rambonak a sok gépezéstől számos személyisége alakulhatott ki, mivel aki személyesen ismeri és a fórumot is olvasta, azok az ezt tanusítók táborát gyarapítják.
Kb 2 hete tudtam erről a fórumos szarkavarásról a Shtowe révén, ő szólt nekem hogy itt a Rambuci olyan dolgokat irogat ami nem ugy van a valóságban, mint ahogy azt itt leirja. Egy ilyen lebuktatós szembesítős lelkizős de egyáltalán nem durva beszélgetésben részesítettem, amire meglepően pozitívan reagált, legalábbis akkor és ott azt hittük Shtowe-val. Megígért és megfogadott mindent, megbánt dolgogokat és persze ő nem ugy gondolta stb...
És a legfontosabb, hogy a forumon való irogatásnak ezt a fajtáját záros határidőn belül meg fogja szüntetni, és minden olyan szálat amit el lehet varrni, azt megteszi.
Másodszor is a szánkba tolta a faszt, de ez inkább Shtowet zavarja, én ugy vagyok vele hogy Isten nem ver bottal..... Az irogatás nem maradt abba, hanem nyílt háborúba torkollott, aminek a lényege a szimpátia megszerzése az ezt olvasók közül.
Hogy ki hisz kinek? Az mindenkinek a saját dolga. De ha engem kérdeztek, akkor ha kipufogó kell aluból, akkor nem Rambucikához forduljatok, mert a sok bába közt elvész a gyerek, vagyis sok beszédnek sok az alja, de mivel száz szónak is egy a vége, itt a vége fuss el véle...
Ui.: ÜRES KALÁSZ FENT HORDJA A FEJÉT
HÜÜÜHAAAA na most erre mit mondjak.....elég komoly vádak
Szóval szerinted hazudtam?
Ez vicces.....szerintem inkább csak nem tudod a teljes igazságot
És igy most ELÉGGÉ butának állitod be magadat!
De kezdjük is az elején,hogy megértsd miről is van szó!Mivel ne mondtam el neked mindent,márt cask azért sem mivel ismerlek,mekkora egy xar keverő vagy,mint ahogy azt itt is láthatjuk....
Amikor a Tolnaival kérdeztétek hogy én vagyok e a POWA azt mondtam hogy igen én alkottam a karaktert,hogy a ZEMÁVAL szivassam,de mást nem igazán mondtam,amit most meg is tudsz...
De amiről még nem tudsz azt most leirom....
A POWA karaktert jó pár hónapig nem használtam egyáltalán...
mikor megtörtént a balesetem akkor,te segitettél nekem 1 csomó mindenben...de ezt a részt ne firtassuk....
szóval én utánna megismerkedtem 1 emberrel aki autószerelő,hegesztő(AVI,CO) és bizony Ő segitet onnantól kezdve mindenben!jaa mellesleg eléggé ért a számitógépekhez is rendszergazda volt,még régen de kb az én szintemen van ami azért nem rossz...mivel én is rendszergazda akartam lenni...
Ő volt a rendőrségen is az ONBÜD(MAN)-om,aki képviselte engem(talán igy megérted)! ő volt az aki segitet javitani a motort,de ő nem motor szerelő,ezért itt tettünk fel kérdéseket,nem csak ő hanem én is ott voltam de nem mindig....
Szóval ajánlott egy üzletett,én elfogadtam....mivel tiszteségesen lehet megkeresni nem kevés pénzt....
ha hiszed hanem azért mentem ma el mert a dokihoz mentem hogy,megvizsgáljon de onnan meg egyenesen a kórházba mentem volna de azt mondta ma nem kell,majd csak holnap,és vigyem be pár cuccát...
Ugyanis ma reggel 9kor volt 1 hivásom ami abból állt hogy kórházba szálitották,rosszul lét miadt...annyit érdemes tudni erről az emberről hogy nem rég volt egy agyvérzése,megmütötték de elrontottak valamit és a vérrög ott van még mindig az agyában és most cső látása van tőlle,ha kiveszik megis halhat,részben ezért volt Angliában IS,hogy kikérje az orvosi véleményt...
De tudod mit neked én nem tartozom magyarázattal!
Majd ha kifizetik a biztositásai pénzt,és kint Angliában megmütik a szemét,egészen pontosan eltávolitják a vérrögöt,akkor majd ő is újra felülhet a mocira...
Úgy ahogy van lexarlak magasról! Nem érdekelnek a hülyeségeid hogy engem itt beakarsz mártani a többiek előtt,tessék most már ők is és te is tudod,tudjátok mi is a helyzet!
De ismerlek egyből aztfogod mondani KAMUGÉP! háháhá nem izgat,mivel én tudom az igazságot,ééésss várnám a másik 2 ÉRDI emberke jelentkezését,hogy ők is melletem tanuskodjanak,ugyanis nekik is nagyon szivesen bemutatom ezt az embert!
Kedves Shtowee tudod neked csak ennyi a bajod,hamar vonsz le a másikról következtetést!Mielőt megismernél valakit már úgy könyveled el hogy ez egy hazug....
Én nem foglak oltogatni azért mert ilyen vagy velem,megértelek hiszen nem tudtad az igazságot,hidd el magadat égeted csak be ha tovább folytatod!
Elismerem hogy én hoztam létre a karaktert,de mint irtam közösen de mégis főként ő használta,hogy mielőbb készen legyen a mocim!
Magyarázat sok van,Igazság csak 1!
Én leirtam mi itt a helyzet,innentől kezdve engem nem érdekell...ha gondolod irkálj nyugodtan amit csak akarsz felelni nem fogok rá...
Azthiszem mindent leirtam,amit szerettem volna...ja még annyit,
ez mond valamit?
SV650,APRILIA RSV 1000?
nah itt ahol voltam hogy dönthettem hogy melyik moci legyen...itt probáltam ki a 600 as RF et,sajnos csúszott,de ahoz képest jól ment...Azt szerettem volna a 400 as után,mert kicsit a pédaképemmé váltál akkor mikor összehoztuk neked is a 600 ast,és akkor nekem is az lett volna...de igy utolag már bánom egyáltalán hogy megbiztam benned!
Ha bárkinek bármilyen jellegü kérdése van hozzám,szivesen válaszolok,lehet nem irtam le most igy mindent,csak azért mondom!
shtowee szerint viszont rambo az powa.
Azon se lepődnék meg ha : rambo = powa = shtowwe.
Bikerman nálad vasárnap még békések voltak?