Szept 26.-án volt az action, és következő év elején már dolgoztam. A lábam az én hétköznapjaimat bírta, de mondjuk hegyet nem másztam volna. Szal ha nem az a munkád hogy szekrénysorokat cipelsz fel mindennap a 10.re lépcsőn, akkor bírni fogja. Gyógytornára csak pár alkalommal jártam, ellestem hogy mit kell csinálni aztán otthon orba szájba csináltam. Mivel én a küzdősportokat csináltam a balhé előtt így voltam annyira mazochista, hogy addig gyötörtem magam, hogy a könnyeim is kicsordultak. Kézzel erőltettem, lazítottam, majd megint csuktam be és kézzel mindig segítettem, meg a köntös zsinorját kötöttem a bokámra és azzal húztam a lábam . Szóval 3× gyorsabban haladtam mint azok akik csak gyógytornán csinálták meg max otthon csinálgatták. A gyógytornász azt mondta beteg vagyok , de akkor is hamarabb felépültem, a háziorvosnak vissza kellettt stornóznia az egyik táppénzes papírt, mert ő se gondolta hogy ilyen gyorsan lábra állok.
Ne hagyd el magad, és mozgasd, tornáztasd, azt nem mondom hogy kövesd a példám mert minden dr. azt mondta hogy nem vagyok normális . Egy kis torna aztán pihi, aztán megint torna!
Futni meg csak meg kéne tanulnom újra, de fusson az akinek 6 anyja van, ha gyors helyváltoztató mozgásra vágyom akkor fel ülök a mocira !
Holló!
Nem tesszük le minden kanyarban a térdünket! .....sőt.....elég ritkán....Csak megbízható,általunk ellenörzött,ismert területen szaggatunk.
.......és minden évben újra kezdjük a motoros sulit! ....mert minden év elején meglep az ereje! .
Helyes a gondolkodásod,és tetszik! ...Tisztelni kell Őt,és szeretni!
A legjobbakat kívánom Nektek!
Uhhh.., ez nem valami bíztató! Én most 22.-én jártam 1 hónapnál, de a tűneteim nagyon hasonlóak! Nekem is a bal lábam, szintén brutál dagadt volt, de most már csak egy jó öklömnyi kőkemény csomó van a combomban, szinte kopogtatni lehet a közepét. 5 hét elteltével tartok ott, hogy saját erőből kb 90fokot tudom behajlítani a lábam, külső segítséggel kb 95fokot és mankóval tudok járni és lépcsőzni le és fel. A szurit én is adom magamnak... Három hónap alatt hibátlanúl tudtál járni, lépcsőzni, gugolni,...? A futással mi a bajod, csak a lustaság, vagy fizikai oka van? Meddig jártál gyógytornászhoz? Én naponta 5*45percet tornázok minden nap.
Én úgy értettem a feszegetést hogy pl minden kanyarban leteszed a térded meg a lábtartót és a 180 paciból nem csak 70-et használsz ! Én ezeket a dolgokat majd zárt ellenörzött körülmények között szeretném, közuton soha többet! De ahhoz hogy a pályán se szálljak el mint a zászló, még nagyon sokat kell mennem vele normálisan hogy igazán összeszokjunk, idén nem volt sajna időm annyit menni mint amennyit szerettem volna.
Hát a bal combcsontom az 3 db-ra tört. A kórházban bevasalták, és majd 1 hétig vendégeskedtem ott. 1 hónapig szúrtam magam hasba minden reggel alvadásgátlóval. A balcombom fel volt dagadval kb 1 hónapig, kb 4szer akkora volt mint a jobb és nem tudtam behajlítani a bal lábam. 3 hónap kellett ahhoz újra tudjak rendesen járni, ez időalatt gyógytorna meg otthon kínoztam magam hogy hajoljon már be a lábam. Futni még mindig nem tudok, azt elfelejtettem újra megtanulni ! Kb 2 hónapig járókerettel jártam! A vas még mindig benn van, de általában 2 év után veszik ki ha ki akakrja vetetni a páciens. Engem nem zavar! A következő ilyennél ellenállóbb leszek !
Neked gyorsabb és fájdalom mentesebb felépülést kívánok!
Pár szót tudnál írni a sérülésedről? Mármint a felépülős szakaszáról, mert sajnos elég mélyen érintett vagyok benne...! Kiváncsi vagyok, hogy kb mire számítsak, bár tudom egyén függő és nincs két egyforma eset.
Ennek a motornak a határait feszegetni nem olyan egyszerű szerintem. Több mint 50e km-t mentem balesetmentesen az enyémmel, de minden új szezonban okoz meglepit. Azon a bődületes el nem fogyó erején nincs mit feszegetni. Ez tény. Vagy lehet, hogy félreértelek.
Ha k8 utáni géped van, sokkal-sokkal jobban jársz anyagilag, meg szerintem fékerőt tekintve se rosszabbul, ha a 2004-2006 közötti Yamaha R1 vagy 2005 utáni R6 monoblokk Sumitomo féknyergeket teszel fel, szerintem bőven van ugyanolyan jó, mint a Suzuki féle Brembo, ami szerintem csak ...vakítás.
Épp ez a szomorú, hogy egy darab műanyag, és kemény tízezrekbe kerül. De a legszebb, hogy a csizmakoptatóra van egy ugyanilyen gagyi kis darab, az árát le sem írom...
Én a tankot fóliáztatom tavasszal, van egy egész jó ötletem.
Láttátok, hogy az L3-as Busa már Brembo monoblokkal van szerelve? Na nem mintha nagyon rossz lenne az előző fék, de ha valahonnan leesne egy komplett darab, szerintem nem hagynám ki :)
Ez egy sima felhasználói kézikönyv, amiben csak alapinformációk vannak, nem mellékesen minden eladott motorhoz járt. Aki meg kicsit mélyebben szeretne belemászni a gépbe, és beszéli az angol nyelvet, könnyen találhat repair manualt a neten...
Gyári cucc, jó pár éve vettem az Usaból, úgy kicsit olcsóbb volt mint az itteni ár, de nem sokkal. Amúgy csak gagyikarbon( utánzat) és igazándiból még fel se tettem, mert be akarom vonatni egy átlátszó fóliával, hogy ne karcolódjon meg. A képen csak próbára tettem fel. Igaz ennek kb 2 éve...
Én szeretek a busával busongani :) Elsőre látszik, hogy méretes darab, tudja mindenki, ha akarod, megy mint az állat. Ezért ha ilyen hatszázas kávédarálókkal akadok össze, akik beállnak mellém, majd húznak egy kövéret az egyenesben és integetnek, hogy menjek, csak mosolygok egyet a sisak mögött és felváltok, hogy lehetőleg négyezret se forogjon a masina. MERT MEGTEHETED :)
Azon kívül meg inkább tartsanak puhapöcsnek, mint tolókocsiból nézegessek egy életen át.
feket: neked gyári cucc az a karbonmintás vázvédő biszbasz? Tudsz szerezni esetleg? Suzuki gyári alkatrészek között néztem, de röhejesen drága, súlyos tízezrek...
Igazad van teljes mértékben barátom,Közuton csak ésszel,mert elég sok hülye van rajtunk kívül is /mi se vagyunk teljesen épelméjűek amekkora tempot megyünk néha/
Ne hagyd el magad, és mozgasd, tornáztasd, azt nem mondom hogy kövesd a példám mert minden dr. azt mondta hogy nem vagyok normális . Egy kis torna aztán pihi, aztán megint torna!
Futni meg csak meg kéne tanulnom újra, de fusson az akinek 6 anyja van, ha gyors helyváltoztató mozgásra vágyom akkor fel ülök a mocira !