Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

El. Most meg azon pörgök hogy hol szerezzek.
Mivan vazze! Elcseppent a nyálad?
jó kis nokedlis disznópörkölt
Jó kis nokedlis disznópörköltet lefojtani egy pohár Csopakival!
Ott inkább a fehérborok érnek valamit. Bontok is gyors egy rizlinget, bár ez csopaki de így hirtelen csak ez van itthon.
Na az majd csak áprilisban.
Az szerintem rendben van.
A tokaji aszún kívül, csak a vörösbort szeretem.
Összeszedtél valami némi bajt?
Idemotorozol a jó idő beálltával, aztán segítesz benne.Ami felvételeim voltak, azt véletlenűl letöröltem. Most már van gép, majd fotózok, amint jó idő lesz!Még egy mikro usb-kábel kell.majd januárban lesz rá pénzem.
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy a 600-as sradnál a ventinlátor mikor indul be?mert nekem olyan 103 foknál.Ez nem sok?
Köszi a válaszokat!
"Posseseurs ou amateurs de HONDA CBX 750 F"
Dobjál már fel egy képet a tiedről bittedanke!
Olyanom nekem Keneséről van.
pfú, Badacsonyról nekem is van pár emlék.....utána mentünk a bíróságra.
Badacsonyban borral kell kínálni az embert he.
Inkább megválaszolom háromszor, mint bajt csinálj. Aztán a nyáron ha Badacsonyba jössz, iszunk egy sert!
Tudod: szemem mint a sasé! (akkora csipa)Örülök, hogy segíthettem.
Jaja, háromperhármas vagyok.
Köszi szépen a segítséget....

Csak azért kérdeztem ennyiszer, mert nem értek én sem hozzá, és nem akarom szarul bekötni, hogy még nagyobb legyen a gáz....

De mostmár vágom, hogy mindegy hová kötöm.....az eredmény akkor is jó lesz!
Mégegyszer köszi!
Azért kössz, hogy figyelsz Cimby....
Sőt elárulok még valamit ! A 3 fázis vektoros eredője minden időpillanatban= 0 .De hogy fel légy homályosítva, teljesen mindegy hogy a három fázisvezetőt milyen sorrendben és hová teszed. (Kivéve, ha háromfázisú indukciós motort hajtasz meg vele.)
Oszi aszonta szerinte mid1, én meg nemtudom mert nemértekhozzá.
Háromfázisú elektromos generátor

Minden háromfázisú generátor forgó mágneses mezőt használ.

A 2. ábrán három elektromágnest helyeztünk el egy kör kerülete mentén. Mind a három elektromágnes a saját fázisában van kapcsolva a háromfázisú elektromos fogyasztóhoz.

Mint látod, a három elektromágnes központ felé mutató pólusai váltakoznak. (S = Déli pólus, N = Északi pólus.) A betűk fekete színben jelennek meg, mikor a mágneses mező erős és világosszürke színben, mikor gyenge.

Minden egyes fázis feszültségének a fluktuálása pontosan megegyezik a mágneses mező fluktuálásával. Mikor az egyik fázis a csúcson van, akkor a másik kettőben az áram ellentétes irányba folyik fél feszültségen. Mivel a három elektromágnes időzítése olyan, hogy 1/3 ciklussal térnek el egymástól, ezért a mágneses mező egy teljes fordulatot tesz egy ciklus alatt.

Akkor most ezek szerint jól gondolom, hogy a három vezeték a csatiban mindegy, hogy hogyan helyezkedik el?
Vagy most mi van.....
A háromfázisú váltakozó áram

A váltakozó áram (AC) teljesítménye fluktuál. A háztartásban, pl. a villanykörtéknél ez nem jelent különösebb problémát, mivel az izzószál még meleg marad azokban a rövid időszakokban is, mikor a teljesítmény leesik. Ugyanakkor más fogyasztóknál, mint pl. motoroknál az az igény, hogy a teljesítmény állandó maradjon.

Ahhoz, hogy állandó teljesítményt kapjunk egy váltakozó áramú rendszerből, három elválasztott váltakozó áramú, párhuzamosan futó vezetéket kell használnunk úgy, hogy a bennük folyó áramok fázisai a periódusidő 1/3-ával el legyenek tolva egymáshoz képest.
Szia szobamotoros!

Mi a helyzet veled? Dokival is épp ezt beszéltük, hogy egy ideje nem láttunk erre...

Másodszor meg kérdeznék a Dunlopról, hogy mennyire vált be neked.