Bocsi, hogy belevau... A Gixxer generátora 3 fázisú, csillagpontos generátor. Ergo váltóáramot ad le. Ugye nem egyenfeszültséget próbáltatok mérni? Amúgy keresd meg a generátor csillagpontját, majd onnan menj tovább, hogy minden ponton ugyanannyit ad-e le. Egyébként nem látok túl sok esélyt arra, hogy a generátor megadta volna magát. A biztosítékok előbb kiégnek, minthogy a generátor leégjen. Persze - persze. Leéghet az is, de ilyet csak mókolt motoroknál láttam eddig. Ahol mondjuk a 10 - 20 Amperes bizti helyére u szög volt berakva pl.
Szevasz dokimaki46!
Sajnálom bazdmeg ami veled történt, ez igazi vegytiszta szopás!
Nekem a fesszabályzó olvasztotta a kábeleket, szerelő vette észre szepelhézag állításkor, 6000 km -enként ellenőrizve volt, ha kellett újraszigeteltük, így cseréig kibírta, de a kis poroltó mindíg velem volt
Tessék átnézetni a motort a télen, mert lehetnek más meglepetések is az előző tulaj jóvoltából! ,
Jaa..azért fejbelőheted magad, egy kicsit.....
Akkor elő kell hozni és menni vele. Én is most karikáztam egyet Székesfehérvár belvárosában. Igaz, a plázánál kifordult elém egy f*sz autós és majdnem telibevert. f*szom az ilyen idiótákba, hogy nem néznek, csak nyomják a gázt. Aztán le is ment előlem kúvagyorsan a pláza tetejére. Szerintem nem akart tükröt veszíteni.
Pedig halomban lehetnek.Idom meg első telo meg ilyesmik lehet hogy sok kell de kábelköteg talán nem.
Viszont ez a generátor ez szívás ez pénzben se lesz kevés. Munkában meg még több.Gyakorlatilag atomjaira kell szedni az egész motort.
a lényeg, hogy kis tolás után megérkezett Sanyi és rátöltött az aksimra a kocsijáró, így saját lábon jött haza a gixer lógó béllel az oldalán és fesszab nélkül.....
most érdeklődünk a dolgok után......
EKKORÁT SZOPNI EZZEL.....
kész vagyok.....és lóvém sincs most.....
ez pedig nem olcsó móka lesz, ha gáz van.............
elolvadt konkrétan a generátor kábelem és a fesszabályzó kebelem, valamint a duda kábel......de ezek így EGYBEFORRVA......
Előző tulaj kikötötte a dudát, de nem szigetelte le a kábeleket, így az csak ott lógot.....majd ráért a kipuffra és ezálltal szétolvasztott mindent és szétzárlatozta a gépet.......
Lehet meghalt a generátorom, fesszabom, ventilátorom..........
De Sanyi még azért bíztatott, hogy nem biztos......rámértünk a generátor 3 szálas vezetékére és 4 helyett 0,18-0,28-at mutatott mind.......
Ha bárki ért hozzá, hogy ez mit jelent, akkor szívesen várom az ötleteket.....
Ha bárki tud ilyen alkatrészeket, akkor szintén várom a segítséget.....
Sanyinak pedig itt is szeretném megköszönni, hogy odajött és segített még akkor is ha arra volt dolga.......de majd ezt úgy is rendezem vele.....
Nagyon jó fej volt és baráti gesztus volt tőle a segítség......
Most akkor fejbelövöm magam.......
Egyből arra gondoltam, hogy na most végleg meghalt az aksi......
Egyből hívtam egy barátomat, az a srác akinek a tesójának ellopták pár hete a motorját GIXER 600 K7 és nagyon jól összehaverkodtam velük. Na nem tudott jönni értem, mert vidéken volt.....na akkor hívtam T.SANYIT, akit még nyáron Tutis ajánlott nekem......
Mondta, hogy azonnal indul értem és hoz aksit is.....iszonyatosan rendes a Sanyi......ajánlom mindenkinek.......
Majd eszembe jutott az égett szag......benéztem a hűtő és motor közé és egy rakás szétolvadt műanyag a kép.......
Ehhez a motorhoz minden 150 ropi!
Sajnálom bazdmeg ami veled történt, ez igazi vegytiszta szopás!
Nekem a fesszabályzó olvasztotta a kábeleket, szerelő vette észre szepelhézag állításkor, 6000 km -enként ellenőrizve volt, ha kellett újraszigeteltük, így cseréig kibírta, de a kis poroltó mindíg velem volt
Tessék átnézetni a motort a télen, mert lehetnek más meglepetések is az előző tulaj jóvoltából!
Jaa..azért fejbelőheted magad, egy kicsit.....
Viszont ez a generátor ez szívás ez pénzben se lesz kevés.
most érdeklődünk a dolgok után......
EKKORÁT SZOPNI EZZEL.....
kész vagyok.....és lóvém sincs most.....
ez pedig nem olcsó móka lesz, ha gáz van.............
Előző tulaj kikötötte a dudát, de nem szigetelte le a kábeleket, így az csak ott lógot.....majd ráért a kipuffra és ezálltal szétolvasztott mindent és szétzárlatozta a gépet.......
Lehet meghalt a generátorom, fesszabom, ventilátorom..........
De Sanyi még azért bíztatott, hogy nem biztos......rámértünk a generátor 3 szálas vezetékére és 4 helyett 0,18-0,28-at mutatott mind.......
Ha bárki ért hozzá, hogy ez mit jelent, akkor szívesen várom az ötleteket.....
Ha bárki tud ilyen alkatrészeket, akkor szintén várom a segítséget.....
Sanyinak pedig itt is szeretném megköszönni, hogy odajött és segített még akkor is ha arra volt dolga.......de majd ezt úgy is rendezem vele.....
Nagyon jó fej volt és baráti gesztus volt tőle a segítség......
Most akkor fejbelövöm magam.......
Egyből hívtam egy barátomat, az a srác akinek a tesójának ellopták pár hete a motorját GIXER 600 K7 és nagyon jól összehaverkodtam velük. Na nem tudott jönni értem, mert vidéken volt.....na akkor hívtam T.SANYIT, akit még nyáron Tutis ajánlott nekem......
Mondta, hogy azonnal indul értem és hoz aksit is.....iszonyatosan rendes a Sanyi......ajánlom mindenkinek.......
Majd eszembe jutott az égett szag......benéztem a hűtő és motor közé és egy rakás szétolvadt műanyag a kép.......