Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Te + mit rajoskodsz itt heeee....
Még nem is mentél a hatossal , öszt mááá osztod az észt...
mingyá idegállapotba jövök....
Késssssssssz vagyok! Még ez lesz a kedvenc fórumom!
Én biztos nem csinálnám ezt. Olajcsere után amúgy is eltart egy darabig amíg felépül az olajnyomás de ez még rátesz egy lapáttal. A Hondánál volt egy teszt, CBR600RR-ből leeresztették az olajat, beindították és valami 18mp kellett csak a főtengelycsapágy kimúlásához.
A full olajtöltése 3,6l a K4-5 600-nak. De a szűrős olajcseréhez csak 3,1l ír a service manual. Biztos, hogy az a fél liter arra kell, hogy védje a blokkot olajcsere után.
Tehát kihajtotok belőle minden olajat így valszeg utána is később kap kenést a blokk mint azt a gyárban kitalálták.
De Te tudod.
én is falusi vagyok.......csak én hengerfej mosásnál a kipufogóba dugom a slagot és a gyertya is uj lesz ezáltal
Hát ez is egy megoldás, és akkor már a hengerfej mosást is le tudja egy fűst alatt, ezek a falusiak tudnak valamit.
nem mindig száraz,volt olyan akinek a slag is benne van
Hát ilyen hülyeséget, szárazon járatni a blokkot!
Én jó pár szerelőt ismerek de egyiket se taníttatták erre, nem tudom hogy a te szerelőd hol végzet, de ez már a sufni tuning kategória csúcsa, véletlenül nem egy fekete K5-ös SV650S-e van utasülése pedig piros színű. Mert az a gép elégé le van harcolva és úgy tudom hogy használtan vette nem pedig ahogy írod hogy újonnan!
Abba nemgyó..............4t.
Wartbuuuuuuuurg
Huhh hát van egy fűkaszám abba elmegy.
neked a 2T is jó nem?

Én csak azé motul me az is annyi pénzben mint a többi.............akkó meg mért ne.
Nameg a 3. cserén vagyok túl és marad 1,7 liter a 4-ből így csak kettőt vettem...........így occob lett a csere.................jó persze én nem tekertem ki belőle az utsó molekulákat is szárazon így is spóroltam.
3liter castrol,meg 1deci motul,naaaaaaaa? amugy 1000km-er van a castrolba,én is lecseréltem motulra
Most nyomtam a gépbe 3,1 litert motul 5100-ból.

nem fogom a szar castrolod miatt bántani.............meg kevés is.
Panyolai házipálinkától nincs jobb a földön nem összekeverendő a Panyolai elixirrel
milyet öntsek bele? van itthon pár fajta

ágyas, mézes, simák. vagy egy kis kuriózum? bodzát bele esetleg? kis meggy? lehet válogatni
nem öntögetünk,válság van castrolból adok neked 3 litert is
köszönöm, megtisztelsz

igen vagyok ennyire autó/motor buzeráns, hogy tudjam mit jelent a gépnek a hidegindítási szakasz és az olajnyomás. biztos hogy nem elegendő az olajnyomás, de él meg az a blokk szerintem rosszabb körülményeket is ennél a pár másodperces állapotnál is. személy szerint ÉN nem akartam beindítani, mert szerintem sem egy normális dolog, de megbízok abban maximálisan aki csinálja mert ő is ezt tanulta, tizen éve ezt csinálja és ebből adódó problémája még soha nem volt.
Öndsd ki a pi...ba minek tartalékolsz deciket?
házipálinkát neodaaaaaaaaaaaa na azért már harapok
elárulok neked 1 naaaaaaaagy titkot,mert kedvellek ha olaj is van a blokkodban,inditásnál is kell egy pirinyó idő az olajnyomás felálásnak tehát az a kis idő,amig elalszik az olajlámpád,tudod minden inditás kismértékben rongálja a blokkon belül lévő dolgokat,tehát egy autó,motor elkopását nagymértékben a hideginditás hozza létre,amit még ezek a nagyokos mérnökök sem tudtak még kiküszöbölni,olajvariációk vannak(véknyabb,sürübb stb)melyek elősegitik a mielőbbi kenést,emelett furatok,olajvezetők segitik még a kenés mihamarabbi bekövetkezését.........namost,ha te le engeded az olajat,valamennyi marad a blokban,de nemond nekem hogy elegendő az olajnyomás felállásához,jójó pár másodpercig inditod,de az éppen elegendő hogy huzzon egykét karcot a csapágyba,és majd csodálkozol ha egybefordul a siklócsapágy és elszalad a kajtókarod a kismacska seggibe.......de maximálisan igazad van,mindenki ugy cserél olajat ahogy az a belső suggallat mondja neki ja,és hasonló motorom van mint neked,sőt iciripicirit nagyobb is(750) de hogy 3 liter olajból mindig marad egy deci,aztat nem értem
Huhh ha ezt az erőgéptanárom hallaná................előszöris kapnék 3-4 koki sorozatot majd azt mondaná hogy szentírás biza.
akkor most kimegyek és öntök bele egy kis kvarc homokot. nem szeretem hogy olyan simán jár a blokk

amit meg tanítottak az mind szent írás?
tényleg kár ezen vitázni
Nem kötekedés......................csak ellentmond mindennek amit tanítottak anno.