Sziasztok, elsősorban a budapest és környéki k1-es gixeresekhez szólok, mocimat visszadobták műszakiról, és valakitől kölcsön szeretném kérni a sajátját egy műszaki erejéig, lényegében csak egy hátsó lámpárol lenne szó egy délutánra, fontos lenne ugyhogy meghálálnám! de segítőkésznek lenni ér...
macsugamate@hotmail.com az e-mail cimem vagy 202104870es számon értek el
köszi, Máté
Szia!
Szerintem a (másodlagos) pillangószelepvezérlő motor hibásodhatott meg, ami ezeknél a típusoknál (k5) jellemző hiba. Könnyen javítható aki csinált már ilyet.
Átnéztük a teljes FI rendszert, semmi hibát nem mutatott ki, igaz leállitott motorral. Le is lettek mérve a szenzorok és azok is jók voltak.
De akkor megpróbálom járó motor mellett is. Köszi
vidd magaddal a másik gyári kulcsot, és akkor motor leállítás nélkül le tudod kapni az ülést, rövidre zárni csatlakozót és megnézni ír e ki hibakódot...
Sziasztok! Egy kis segitségért fordulok hozzátok. Van egy k5ös mocim és egy olyan probléma jelentkezik nála, hogy amikor beinditom a mocit és menet közben felpörgetem 13-14 ezerig szó nélkül veszi a fordulatot. Egy kis idő után pedig 9ezren már szinte nem is megy, és kis fordulaton sem húz úgy ahogy kellene. Aztán leállitom újra elinditom és megint jó, majd ismét kis idő után jelentkezik ez a probléma. Én a computerre tippelek, mert amikor leállitom és megint gyújtást adok gondolom azzal a számitógépet is resetelem.Vagy a másik amire még gondolok, van benne riasztó, esetleg az zavrhat be!? Ha esetleg valaki tapasztalt ilyet vagy hallott kérem segitsen. Köszi előre is!
Valószínűleg hamarosan beruházok egy K4 vagy K5-ös gyönyörűségre. Valami infót szeretnék kérni tőletek hogy mit érdemes megnézni, átnézni a vételkor? Van a típusnak valami hibája? Megbízható gépek ezek? Ha valami okosságot tudtok légyszi írjatok. Ezeket nézegettem, ezekről esetleg valaki valamit....? Köszi előre is... :D
Olyan kérdésem lenne, hogy K5ös motoromon nincsenek fenn a matricák. Hol és milyen áron lehet a matricákat beszerezni és felrakatni? Mert ahol találtam ott, csak nagyjából hasonlóra csinálnák meg (pl a tankon lévő fehér csík nem fokozatosan vált át szürkébe, hanem átmenet nélkül)
Csatolok képet a jelenlegi állapotról. Sajnos így nem a legjobb a kinézete, és szeretnék vele valamit kezdeni. Gondoltam rá, hogy lefényeztetem az egészet feketére, mert úgy jobban nézne ki, mint most így.
Na igen. Bár féktárcsát lehet cserélni. Aki profi, azt tudja, h mit kell kicserélni hogy nagyon kevés km-snek tűnjön a gép.
Erre egy példa. Cimbinek hoztunk egy 2002-es Gixxer1000-ret. Megnéztük a tárcsákat is. Full fasza minden. Aztán otthon amikor nézegettem, figyeltem fel rá, h K4 hátsó tárcsa van rajta. Ugyanis más a felfogatás kimarása...
Örülnék, ha eljönnél a cimboráiddal pajtásom.