mérd ki amiket mutattam multiméterrel........és mérjél rá a töltésre....azért vagyok ilyen okos és bátor meg szép,mert nekem is igy volt,de ki derült hogy a tekercs volt offon nekem is melegedett a fesszab,sőt meg olvadt a csatlakozó alapjáraton 14.2 nek kéne lenni a töltésnek,gázra ha vissza megy 13,8 ra,akkor jó a fesszab mert bele avatkozott a tul töltésbe ennek a szériának a generátor tekercs a gyengálye nekem a 20 tekercsből csak kettő volt koksznak égve......szed le a generátor tekercs oldal deklit 1 kukkantást meg ér,aztán kajtas feszabot,mert nekem is van feleslegesen vettem.....Ózdon tekerik amugy a tekercset,nekem 16-ba fájt postával
Szia Náthás...
Az nem baj, ha meleg, ezek elég forrón üzemelnek, méricskéld a feszt, ha jó, akkor nagy bajt nem csinálhat, de azért figyelj...nekem néha szokott friss olvadt műanyag szagot árasztani a motorkám, mikor megállok vele, de ameddig nem lángol, addig csak figyelek...
Szia Kishusom!
A szelephézagállítást nem a szelephang alapján határozzák meg.
Szelephang ezeknél mindíg van, ha sokat fülelsz van ott még vagy1000 zörej...
Elsősorban a motorod teljesítményének csökkenésén érezheted, hogy kezdenek elvándorolni a szelepek a gyári értékekről (egyre szűkülnek a hézagok, "elfárad" a motor... )Amit a gyártó ad a 24E szerviznél, az kvázi ellenőrzés, hogy a hézagok a gyári értéken (tól-ig)vannak -e... A gyakorlat pl.: nekem jóval később kellett lapkázni egy pár szelepet, (leírom majd a kilométert) de nem mindet! Egy ellenőrzést megér, igaz nem kevés pénz, mert elég pepecs meló, de ha így nyugodtabb leszel.....
Beléd kötök most haha :D
Ha elmegy a szelephézagod azt hogyan hallanád meg ? És álltalában kisebb lesz a hézag nem nagyobb. Ezt ugye nem hallod mert nem ad hangot, de ha túl kicsi lesz a hézag, esetleg betámaszt a szelep és átég akkor mi van ? Hengerfej csere ? :D:D Igenis ha a manual leírja, hogy x kmenkénk szelephézag ellenőrzés akkor oda kell vinni, dekni le és azt a hézagmérőt bedugdosni a résekbe, lehet, hogy nem kell állítani semmit de jobb az a tudat, hogy jók azok a hézagok... Na bocsánat :D
Ha tök hidegen elindítom a motort (le van véve a hátsó idom) rohamosan melegszik a fesszab. A hűtőbordákon 2-3 percig tudom rajtatartani a kezem.
Megfogadom amit mondasz, megnézem azért, köszi
ööööööööö lapkázni szokták de ha nincs csörgő kigyó hangja és aYedi is vele van akkor felesleges az össze kopott alkatrészeket buzerálni vagy ha akarod zsilet pengézd be
Szia, ne haragudj, tudnál adni egy mail címet, vagy küldj egy üres e-mailt a takarojani@gmail.com-ra, ha aktuális:D persze ha nem, akkor holnap hívlak;)
Sziasztok, Suzuki GSX-R 600, 1997-es SRAD-hoz lenne szükségem fesszabályzóra, a jelenlegi rohadt hamar melegszik és már a második főbiztosítékomat eszi meg. Tud valaki segíteni? Jó lehet esetleg más motoré is, aminek egyezik a csatlakozója?
Ebayen egyébként 2-t találtam, gyanítom rossz kulcsszót használtam. Mit írjak be? Nem jövök rá:D
Persze jobb lenne itt venni valakitől, vagy bontóból.. :) Számbádi plíz help mí :D
Éreztem ,hogy nem maradok ki a szórásból, válasz gyanánt én is kaptam a stílusodból Azért érdekel ez a téma, mert a moci túl van már pár pályanapon, és pécsi lakos révén, nem vetem meg a szerpentint sem. Nem az a tipikus "női tulaj,túrázásra használt" gépről van szó. Eddig még nem érkezett rossz visszhang a moci duruzsolásáról, szeretném az egészségét megőrizni, addig amíg csak lehet.
Szia Mártix.
Ne hallgass senkire, csináltasd meg mindenképp, mert szegény szerviz miből élne meg, ha nem az ilyen tudatlanokból, mint te!
Ne figyelj a többi faszra, mert szelephangnál hangvillával kell ellenőrizni a dolgokat, nekem azt a szomszéd zongorahangoló bácsi szokta megcsinálni.! ,
Sziasztok. Érdeklődnék ,hogy van e valakinek tapasztalata a Balatonboglári full gas-zal kapcsolatban. Esedékes a 24 ezres nagy szervíz, és a szelephézag állítást nem szeretném avatatlan kézre bízni. Hallottam már olyan szerelői véleményt is, hogy ebben a szervíz intervallumban nem szükséges a szelephézag állítás. Valakinek véleménye, tapasztalata az érintett témában? Laikusként állok a dologhoz, értékelem az építő jellegű hozzászólást. üdv. Norbi
Ha elmegy a szelephézag, azt úgy hallja meg, hogy távolodik a hangja!
Az nem baj, ha meleg, ezek elég forrón üzemelnek, méricskéld a feszt, ha jó, akkor nagy bajt nem csinálhat, de azért figyelj...nekem néha szokott friss olvadt műanyag szagot árasztani a motorkám, mikor megállok vele, de ameddig nem lángol, addig csak figyelek...
A szelephézagállítást nem a szelephang alapján határozzák meg.
Szelephang ezeknél mindíg van, ha sokat fülelsz van ott még vagy1000 zörej...
Elsősorban a motorod teljesítményének csökkenésén érezheted, hogy kezdenek elvándorolni a szelepek a gyári értékekről (egyre szűkülnek a hézagok, "elfárad" a motor... )Amit a gyártó ad a 24E szerviznél, az kvázi ellenőrzés, hogy a hézagok a gyári értéken (tól-ig)vannak -e... A gyakorlat pl.: nekem jóval később kellett lapkázni egy pár szelepet, (leírom majd a kilométert) de nem mindet! Egy ellenőrzést megér, igaz nem kevés pénz, mert elég pepecs meló, de ha így nyugodtabb leszel.....
Ha elmegy a szelephézagod azt hogyan hallanád meg ? És álltalában kisebb lesz a hézag nem nagyobb. Ezt ugye nem hallod mert nem ad hangot, de ha túl kicsi lesz a hézag, esetleg betámaszt a szelep és átég akkor mi van ? Hengerfej csere ? :D:D Igenis ha a manual leírja, hogy x kmenkénk szelephézag ellenőrzés akkor oda kell vinni, dekni le és azt a hézagmérőt bedugdosni a résekbe, lehet, hogy nem kell állítani semmit de jobb az a tudat, hogy jók azok a hézagok... Na bocsánat :D
Megfogadom amit mondasz, megnézem azért, köszi
Van hozzá pár darabom....
Csörögj ha kell.
üdv 70/321-829
Ebayen egyébként 2-t találtam, gyanítom rossz kulcsszót használtam. Mit írjak be? Nem jövök rá:D
Persze jobb lenne itt venni valakitől, vagy bontóból.. :) Számbádi plíz help mí :D
Éreztem ,hogy nem maradok ki a szórásból, válasz gyanánt én is kaptam a stílusodból Azért érdekel ez a téma, mert a moci túl van már pár pályanapon, és pécsi lakos révén, nem vetem meg a szerpentint sem. Nem az a tipikus "női tulaj,túrázásra használt" gépről van szó. Eddig még nem érkezett rossz visszhang a moci duruzsolásáról, szeretném az egészségét megőrizni, addig amíg csak lehet.
Te dagadt szelephézag!
Ja amúgy szia!
Ne hallgass senkire, csináltasd meg mindenképp, mert szegény szerviz miből élne meg, ha nem az ilyen tudatlanokból, mint te!
Ne figyelj a többi faszra, mert szelephangnál hangvillával kell ellenőrizni a dolgokat, nekem azt a szomszéd zongorahangoló bácsi szokta megcsinálni.! ,
Miről ismerem meg?
Amúgy éltemben nem csináltattam még szelephézagot.
http://www.facebook.com/photo....