Nem azt mondtam, hogy nem avult el, hanem azt hogy kötelező, és érvényben van. És ennél fogva, ha a hiányzó dolgokért megbüntet a rendőr, nem kell felháborodni, mert egyrészt felesleges, másrészt nem jogos, harmadrészt mindenki tegye be azt a két sz@rságot, és emiatt nem fogja lerántani a Yard... Nem olyan nagy dolog. Még a haverok sem röhögnek ki miatta...
Nem volt időd megnézni?...
Az izzó és a csomag együtt lehet kb. 5.000 ft.
Egy irídiumos plexi kb. 20.000-30.000...
Xenon kb. 20.000.-
Vannak különbségek... (Xenonom van eladó 15.000.- )
Én azt mondom, hogy az elsősegélycsomag nem olyan nagy hülyeség. Nyilván a motoron nehezen fér el, és emiatt nem szereti senki hurcibálni. De soha nem lehet tudni, h mikor jön jól, és most nem csak arra gondolok, hogy az embernek saját magának kéne, hanem ha pl. belefutsz egy balesetbe, akkor azért jól jöhet. Amellett hogy ilyenkor elvileg kötelező megállni és segíteni is... Szóval a csomag szerintem nem is a saját magad ellátására szolgál legtöbb esetben, hanem valaki máséra. Akkor viszont jól jön. Szerintem.
Hát mondjuk nem volt még időm megnézni beleférne-e!
Megvettem a mocit,aztán szartam bele benzinnel megy a moci!
Komolyra fordítva a szót igazad van,csak nekem még be is kéne szerezni a dolgokat...ugyanis nekem nincsen se izzó,se csomag.
Majd tavasszal talán beruházok,bár egy füst vagy iridium plexit ezerszer fontosabbnak tartok,hogy ne vakon vezessek,ha szembe süt a nap!
Vagy egy xenon szettet,amivel éjjel is bátran tudok motorozni!
Előre bocsátom, hogy túl sok értelmét én sem látom az elsősegélycsomag, és izzók hurcolásának.
DE!
Kötelező. És ami kötelező, az kötelező. Max. nem viszed magaddal, felvállalva ezzel azt, hogy a rendőr megbüntethet TELJESEN JOGOSAN.
Azt viszont egyáltalán nem vagyok hajlandó elhinni, hogy a GSXR-eben nem fér el a MOTOROSOKNAK szánt, kis méretű E.Ü. csomag, és 2 db izzó.
Az R1 esemben elfér, pedig nem hiszem hogy nagyobb a hely. Szóval, ha rám hallgatsz, viszed szépen magaddal. Lesz más ok is, amiért megbüntethetnek, ne adj ezen dolgok hiányával is több támadási felületet...
Hát jah elég köcsögök tudnak lenni!
Mondjuk azt valaki elmondhatná,hogy hova a faszba tegyem az első segélycsomagot és az izzókészletet......a csomag még hagyja ám,mondjuk ha motoros esik ott mentő vagy halottas kocsi jön(már bocs)
Izzókészlet meg pfff..........helyszínen ki fogja lebontani a motort,hogy izzót cseréljen?
Én ha motorozni megyek,max egy övtáskát viszek magammal ami még eleinte zavaró volt!
Nem fogok hátizsákot vinni,hogy a hülye kötelező cuccot elrakjam,amit használni sem tudok!Szerintem.
Ez tavaly történt velem: 2008. május 17-én. Három rendőrtiszt, Mátraháza és Mátrafüred között a Bérchotel egyenesében 15:30 kor igazoltatást végeztek (kizárólag csak motorosokon). Miután minden papírom renden volt (biztosítás, forgalmi engedély, személyigazolvány, lakcímkártya). Kifogásolták a rendszámtábla tartót, hogy nem megfelelő szögben áll.(Megjegyezném, hogy teljes mértékben leolvasható a rendszám, nem volt megtörve a rendszámtartó és nem is volt felcsapva a motor alá.) Ekkor arra köteleztek, hogy teljes súlyommal ránehezedve változtassak a rendszámtartó tábla szögén, ez sikerült is, kb 2 fokot hajlott, mikor közölték hogy rendben. Majd közölte velem az engem igazoltató rendőrtiszt, hogy „ez 20.000 Ft helyszíni bírság lesz”, mire én méltatlankodtam, fújtam egy nagyot, majd ő elindult az autójához és elkezdte írni a helyszíni bírságot (amit elfelejtett velem közölni). Ekkor felhívtam édesanyámat (aki ügyvéd) mobiltelefonon, majd átmentem a rendőrautóhoz, és közöltem, hogy nem ismerem el a szabálysértést, és feljelentést kérek. Ekkor hőzöngve közölték, hogy ezt beleírják a jegyzőkönyvbe, hogy én elfogadtam a bírságot, és most a telefon után változtatok. Amit egyébként nem fogadtam és a tanúm is hangot adott annak, hogy én nem ismertem el, ekkor kiabálni kezdtek, hogy ő (a tanúm) ebbe ne szóljon bele és nem hallott ő semmit. Megírták a feljelentést, és kérdőre vontak, hogy kivel beszéltem, mondtam hogy az ügyvédemmel, mire az egyik rendőrtiszt mondta: „Ja, igen, akkor nézzük meg a kötelező tartozékokat…” Mondtam, hogy rendben. A motorból elővettem az elsősegélycsomagot, bemutattam, majd kibontatta velem, kibontottam, ellenőrizte a lejárási dátumát is, ami megfelelő volt. Izzókészlettel nem rendelkeztem ezért odaszólt a kollégájának: „Te, írd már bele, hogy nincs izzókészlete sem.” Megkérdezték hogy közlöm-e a személyes adataimat, mire azt válaszoltam, hogy nem. Megkérdezték, hogy hová valósi vagyok ( a lakcímkártyám birtokában), mondtam hogy gyöngyösi, majd mondták, hogy akkor majd figyelnek rám, hogy szem előtt legyek. Majd a papírok elkészültek és mondták: „Viszontlátásra!”.
Sziasztok GIXXER társak!Már régóta nem olvastam ide, de most kiadta a lépés!Látom ismét a "hogyan tüntessük el a rendszámot" téma van előtérben!
Engedjétek meg, hogy adjak nektek egy kis tájékoztatást ezen a téren!Sajnos a rendszám egy kényes dolog!Vannak rendőrök általában a sima járőrök akik meg sem nézik, észre sem veszik, és vannak a közlekedési rendőrök akik minden apróbb változtatást észrevesznek a hatósági jelzés körül!A legjobb, legszerencsésebb esetben egy szóbeli figyelmeztetéssel meg lehet úszni a dolgot, de rosszabb esetben a hatósági jelzés szándékos nem láthatóvá tétele bűncselekményt követitek el!Ne kérdezzétek miért, ez a törvény!
Ha csak a rendszám helyét ill. dőlésszögét változtatjátok pl. belül vagy kívül helyezitek el és a megengedett dőlésszögön változtattok ez szabálysértés!Ebben az esetben a rendőr a helyszínen eldöntheti, milyen szankciót alkalmaz veletek szemben!Általában ez rendőrtől függ mint ahogy fentebb említettem!Ha sima járőr, akkor figyelmeztetés vagy helyszíni bírság (3-tól 20 ezer Ft-ig melynek összegét a rendőr dönti el a helyszínen) illetve fel is jelenthet!Ha közlekedési akkor tuti, hogy feljelent,de csak amiatt mert a dőlésszög nem egyezik meg a KÖHÉM-ben leírtakatl!Ilyenkor csak szabálysértést követtek el!Ebben az esetben a rendőrség szabálysértési osztályán dönti el egy előadó, hogy mekkora összegű lesz a bírság!(Oda szoktak baszni sajnos)!
A másik esetben ha motort építitek be, vagy egyéb olyan eszközt amely alkalmas arra, hogy a rendszámot eltüntesse, abban az esetben ez kőkemény bűncselekmény! Ilyenkor a rendőr büntető feljelentést tesz, berendel KPM vizsgára, helyszínen elveszi a forgalmid és a bírósági határozat meghozataláig magánál is tartja!Ebben az esetben a büntetés több 100ezer Ft is lehet illetve vezetéstől eltiltás is!
Ha leveszed a rendszámot és azt akarod beadni, hogy elhagytad, akkor is feljelenthet szabálysértés miatt!Legfeljebb kiváltasz egy rendszámot asszem 9ezer Ft-ért és igazolod majd hogy tényleg elhagytad!Persze nem kell végletekben gondolkodni!Van mikor simán megússzuk a dolgot és nevetünk egyet!
Szóval a hatósági jelzés megváltoztatása elég kényes dolog mivel annak rögzítve kell lennie, ha észreveszi, hogy mozgatható akkor szándékos bűncselekmény, ha pedig az elhelyezés a gond akkor szabálysértés!Ilyen egyszerű!Ki mit vállal be!
Én személy szerint a motoros mellett vagyok és ha meg akar állítani egy rendőr felhajtom és nem állok meg! Persze nem menekülök!Nincs rá szükség!Laza tempóban sincs az a rendőrautó amelyik utolér egy motort!600ccm-től felfele! A többi mocinak maradnak a kis utcák!
Sajna az esetek nagyobb részében már nem állítanak meg ha lefotóznak, így majd 2 hónap múlva kapod a csekket, eltiltást!Emiatt ki vagyok akadva!De egy FONTOS dolog, a trafinál a dőlésszög változtatása nem segít (persze hacsak nem vízszintes )!Ki tudják olvasni!Ha azt veszitek alapul, hogy egy trafi ma már 5km-ről is belő sík terepen és digitális felvételt készít!Képkockáról képkockára ki tudják digitálisan olvasni a rendszámot!
Remélem hasznos az info!
erről már messziről süt hogy felhajtós. Kérdésedre is válaszolva: Azért nem a rendszámot hajtogatom, mert arra ugranak a rendőrök. HA megnézik a rendszámot akkor az fixen fog állni, szabályosan, ergo semmilyen szabálytalanságot nem követtem el. A takarólemezt meg észre sem fogják venni..
Az ok,de ha már le is fel is tudná mozgatni a takarólemezt,akkor már inkább maga a rendszámot húzza fel,ne a lemezt,nem?
Egyébként én még személy szerint nem néztem utána az áraknak,de ha 6-ból megvan a központis dolog az nem vészes! Azt tudom tavaszig mindenképpen össze akarom hozni!
Hello tutis! én is gondolkoztam így magamban, de a Te ötletednél egyszerűbbet nekem sem sikerűlt kitalálni... "a kioldásért egy aprócska kis motor is felelhet.." akkor már a motor a lemez vissza húzásáért is felelhetne és akkor szabadon lehetne oda vissza nyitogatni.
Sziasztok!
Mi kollégámmal azt találtuk ki, hogy a farokidomba szerelünk egy központizár motort, ami mozgatná a rendszámtartót, csak viszonylag kevés farigcsálásból kellene megoldani, meg nekem eléggé fakezem van, ő meg sajnos már nem dolgozik itt .
Elég olcsó lenne megoldani, szerintem nem rossz ötlet.
Szia! Hát ebben igazad van teljes mértékben de nincs ihletem és nem tudok semmi frappáns megoldást kitalálni olyan kellene amit egy mozdulattal lenyitok meg felcsukok és menet közben a rezgéstöl nem csukodik le! Hát a mai kép feltöltés elmarad mert a festék nem úgy köt ahogy én az gondoltam
Hello Jacis! Konkrétan nem tudom mennyit szabhat ki, de szerintem rendőre válogatja. pl: haveromnak annyit mondott hogy hajtsa vissza vagy elveszi a forgalmit tőle... Ahogy írtad, hogy messzebb távra vízszintre hajtanád.Tegyük fel hogy messzire mentél és pont normálisan közlekedsz, genyó rendőr meglátja, aztán rendesen beléd kőt(het). Ha meg valami egyszerű szerkezettel oldanád meg, hogy csak 1 mozdulat és már normálisan is áll, ezt elkerülhetnéd . Nekem ez a meglátásom. üdv.
Sziasztok Urak! Náalm pont aktuális a téma mert biztos tudjátok egy páran sajnos tavaj volt egy "apróbb" büntim aztán idén nem akarok mégeggyet ezért nálam két állása lesz a tartónak egy legális és egy nem teljesen legális egy csapszeges megoldással. Használni pedig úgy fogom hogy ha csak a városon belül megyek (esti jaszkari ) akkor induláskor lahajtom amikor meg tudom hogy messzebbre indulok akkor meg vizszint. Ma este festem meg szerelem fel majd rakok fel képeket. Egyébként néztem elektromos megoldásokat de csak külföldön találtam 27e a legolcsobb és ami már értelmes és megbizható az meg olyan 60e körül mozog .
Az izzó és a csomag együtt lehet kb. 5.000 ft.
Egy irídiumos plexi kb. 20.000-30.000...
Xenon kb. 20.000.-
Vannak különbségek... (Xenonom van eladó 15.000.- )
Megvettem a mocit,aztán szartam bele benzinnel megy a moci!
Komolyra fordítva a szót igazad van,csak nekem még be is kéne szerezni a dolgokat...ugyanis nekem nincsen se izzó,se csomag.
Majd tavasszal talán beruházok,bár egy füst vagy iridium plexit ezerszer fontosabbnak tartok,hogy ne vakon vezessek,ha szembe süt a nap!
Vagy egy xenon szettet,amivel éjjel is bátran tudok motorozni!
DE!
Kötelező. És ami kötelező, az kötelező. Max. nem viszed magaddal, felvállalva ezzel azt, hogy a rendőr megbüntethet TELJESEN JOGOSAN.
Azt viszont egyáltalán nem vagyok hajlandó elhinni, hogy a GSXR-eben nem fér el a MOTOROSOKNAK szánt, kis méretű E.Ü. csomag, és 2 db izzó.
Az R1 esemben elfér, pedig nem hiszem hogy nagyobb a hely. Szóval, ha rám hallgatsz, viszed szépen magaddal. Lesz más ok is, amiért megbüntethetnek, ne adj ezen dolgok hiányával is több támadási felületet...
Mondjuk azt valaki elmondhatná,hogy hova a faszba tegyem az első segélycsomagot és az izzókészletet......a csomag még hagyja ám,mondjuk ha motoros esik ott mentő vagy halottas kocsi jön(már bocs)
Izzókészlet meg pfff..........helyszínen ki fogja lebontani a motort,hogy izzót cseréljen?
Én ha motorozni megyek,max egy övtáskát viszek magammal ami még eleinte zavaró volt!
Nem fogok hátizsákot vinni,hogy a hülye kötelező cuccot elrakjam,amit használni sem tudok!Szerintem.
Engedjétek meg, hogy adjak nektek egy kis tájékoztatást ezen a téren!Sajnos a rendszám egy kényes dolog!Vannak rendőrök általában a sima járőrök akik meg sem nézik, észre sem veszik, és vannak a közlekedési rendőrök akik minden apróbb változtatást észrevesznek a hatósági jelzés körül!A legjobb, legszerencsésebb esetben egy szóbeli figyelmeztetéssel meg lehet úszni a dolgot, de rosszabb esetben a hatósági jelzés szándékos nem láthatóvá tétele bűncselekményt követitek el!Ne kérdezzétek miért, ez a törvény!
Ha csak a rendszám helyét ill. dőlésszögét változtatjátok pl. belül vagy kívül helyezitek el és a megengedett dőlésszögön változtattok ez szabálysértés!Ebben az esetben a rendőr a helyszínen eldöntheti, milyen szankciót alkalmaz veletek szemben!Általában ez rendőrtől függ mint ahogy fentebb említettem!Ha sima járőr, akkor figyelmeztetés vagy helyszíni bírság (3-tól 20 ezer Ft-ig melynek összegét a rendőr dönti el a helyszínen) illetve fel is jelenthet!Ha közlekedési akkor tuti, hogy feljelent,de csak amiatt mert a dőlésszög nem egyezik meg a KÖHÉM-ben leírtakatl!Ilyenkor csak szabálysértést követtek el!Ebben az esetben a rendőrség szabálysértési osztályán dönti el egy előadó, hogy mekkora összegű lesz a bírság!(Oda szoktak baszni sajnos)!
A másik esetben ha motort építitek be, vagy egyéb olyan eszközt amely alkalmas arra, hogy a rendszámot eltüntesse, abban az esetben ez kőkemény bűncselekmény! Ilyenkor a rendőr büntető feljelentést tesz, berendel KPM vizsgára, helyszínen elveszi a forgalmid és a bírósági határozat meghozataláig magánál is tartja!Ebben az esetben a büntetés több 100ezer Ft is lehet illetve vezetéstől eltiltás is!
Ha leveszed a rendszámot és azt akarod beadni, hogy elhagytad, akkor is feljelenthet szabálysértés miatt!Legfeljebb kiváltasz egy rendszámot asszem 9ezer Ft-ért és igazolod majd hogy tényleg elhagytad!Persze nem kell végletekben gondolkodni!Van mikor simán megússzuk a dolgot és nevetünk egyet!
Szóval a hatósági jelzés megváltoztatása elég kényes dolog mivel annak rögzítve kell lennie, ha észreveszi, hogy mozgatható akkor szándékos bűncselekmény, ha pedig az elhelyezés a gond akkor szabálysértés!Ilyen egyszerű!Ki mit vállal be!
Én személy szerint a motoros mellett vagyok és ha meg akar állítani egy rendőr felhajtom és nem állok meg! Persze nem menekülök!Nincs rá szükség!Laza tempóban sincs az a rendőrautó amelyik utolér egy motort!600ccm-től felfele! A többi mocinak maradnak a kis utcák!
Sajna az esetek nagyobb részében már nem állítanak meg ha lefotóznak, így majd 2 hónap múlva kapod a csekket, eltiltást!Emiatt ki vagyok akadva!De egy FONTOS dolog, a trafinál a dőlésszög változtatása nem segít (persze hacsak nem vízszintes )!Ki tudják olvasni!Ha azt veszitek alapul, hogy egy trafi ma már 5km-ről is belő sík terepen és digitális felvételt készít!Képkockáról képkockára ki tudják digitálisan olvasni a rendszámot!
Remélem hasznos az info!
Egyébként én még személy szerint nem néztem utána az áraknak,de ha 6-ból megvan a központis dolog az nem vészes! Azt tudom tavaszig mindenképpen össze akarom hozni!
Mi kollégámmal azt találtuk ki, hogy a farokidomba szerelünk egy központizár motort, ami mozgatná a rendszámtartót, csak viszonylag kevés farigcsálásból kellene megoldani, meg nekem eléggé fakezem van, ő meg sajnos már nem dolgozik itt .
Elég olcsó lenne megoldani, szerintem nem rossz ötlet.