10W-40 az általános olaj, amit a gyártó ajánl hozzá. Egyébként 10W-30-tól 20W-50-ig bármi jó lehet, API SF, vagy SG specifikációval.
Csupán meg kell találni a megfelelő kompromisszumot,ami a legjobban igazodik az adott felhasználó stilusához. Januári munkábajáráshoz fasza a 10W-30, sivatagi túrákhoz inkább 20W-50.
Szerintem egy átlagos sportmotorosnak jobb a 10W-50, mint a 10W-40, ha több száz km-es tempós motorozás van, vagy pálya hobbi szinten. Rövidebb lightosabb kiruccanásokhoz 10W-40, a motort sem kell addig melegiteni, mint 50-essel.
Pl a belray.lubricantadvisor.com
Ott az ajánlott olaj. De ez pl a belray ajánlata. A szervizkönyv vagy a felhasználói könyv (user manual) pontosabban meghatározza.
Én személy szerint soha semmilyen járművembe nem teszek csak szintetikusat. Még a fűnyíróba se.
Sziasztok. Valaki meg tudná mondani, hogy k4 1000-be a gyártó milyen fajta olajat ír elő? Ásványi? Félszintetikus? Vagy full? 10w-40-50? Hol tudok ezeknek utána nézni?
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni: K7-K8 ezer gyári villaszárban a féknyerget felfogató két csavar közötti távolságra van szükségem.Furatközéptől-furatközépig mérve.Ha valaki szánna erre pár percet és lemérné sokat segítene.(gugli barátomnál nem lelem a választ..)
K3-K4 1000 -hez karbon vázvédő eladó!
Használt de jó állapotban van! Nem sérült, nincs repedve,javítva!
Egy lakkozást vagy polírozást elbírna de igy is használható.
Ára 6000 Ft + posta
Nekem az van a K4 be.