Március 2-ig ki van vonva a forgalombol a motor.Nem sok értelmét látom hogy most rátegyem és utána a garázsban álljon a -10 fokban kb 1 hónapig.Jobb addig itt a meleg szobában
Ne köszörülj Te semmit vagy a rendőrségen köszörülheted a torkod !
Amit tanácsoltak felejtsd el, mivel bűncselekmény. Úgy hívják : Egyedi azonosító jel meghamísítása !
Hello gsxf750. Köszönöm a gyors választ,de venni nem akarok mert haverom lakatos és ingyen megcsinálja ha tudok szerezni v.milyen műszaki rajzot amin szerepel a méret, vagy ha a pontos méreteit megtudom. Amúgy hány kg-ot bír el az ilyen csomagtartó? üdv: loui
Köszi Xebulon az infót nem eszembe se jutott a köszörüléses téma de sztem nem amerikai a blokk mert ugyanazzal a betüvel meg számmal rendelkezik mint az eredeti a régi R712.......... ez meg R705............. sztem nem külföldi beszéltem az okmányirodával de ott a picsa azt sem tudta sztem h mi az a blokk mert kérdeztem és azt válaszolta h nemtud semmit kérdezzek meg 1 müszakiztató állomást h mi a szitu ienkor ugyh ezekröl ennyit de már tudom nagyábol mi a teendö ien esetben köszi még1szer szép napot mindenkinek!
Az eljárás az ügyfél kérelmére indul.
A kérelem benyújtása személyesen, de meghatalmazott útján is intézhető.
Az ügy intézéséhez szükséges dokumentumok:
•A járműhöz kiadott új típusú forgalmi engedély és törzskönyv, vagy a régi típusú forgalmi engedély,
•A motor tulajdonjogát igazoló okirat,
a) új motor esetén számla,
b) külföldi számla vagy adás-vételi szerződés, és a vámeljárás lefolytatását igazoló okirat,
c) belföldi számla (pl. járműbontói tevékenységet folytató által kibocsátott), vagy adás-vételi, csere, ajándékozási szerződés
•a törzskönyv illetékének megfelelő postai feladóvevény, vagy nyilatkozat az illetékmentességről,
•típus azonos motor beépítése esetén:
a) a szakszerviz által kiállított igazolást vagy a Közlekedési Felügyelet által kiállított Műszaki Adatlapot
b) a hátsó rendszámtábla, mivel új műszaki érvényességi idő bejegyzése is történik,
c) az érvényesítő címke díjának befizetéséről szóló postai feladóvevény
Amennyiben nem típusazonos motor beépítésére kerül sor, a közlekedési hatóság által kiadott Műszaki Adatlap is szükséges
•az eljáró ügyfél személyazonosságát igazoló okirat,
•az eredeti autó, amiből a motort kivették végleg kivontnak kell lennie.
Jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, egyéni cég esetén szükséges dokumentumok:
•a cég cégbírósági bejegyzését igazoló okirat (3 hónapnál nem régebbi), vagy a Cégbíróság által kiadott másolat,
•aláírási címpéldány (3 hónapnál nem régebbi), vagy a Cégbíróság által kiadott másolat,
•meghatalmazás a cég ügyintézője részére,
•illetékmentesség esetén az illetékhivatal által kiadott illetékmentességet igazoló okirat.
Meghatalmazás esetén szükséges dokumentumok:
•a megbízásról szóló magán- vagy közokirat,
•az eljáró személy személyazonosságát igazoló okirat
Az ügy intézéséhez fizetendő díjak, illetékek:
•Forgalmi engedély illetéke: 6.000,- Ft
•Törzskönyv illetéke: 6.000,- Ft
•Amennyiben friss műszakit is kapott az érvényesítő címke díja: 585,- Ft
Keress rá az interneten, szerintem több leírás is van.
Az nem hivatalos út, hogy kiköszörülöd a blokkszámot és beütöd a régi blokk számát. Vizsgán nem nagyon nézik, eladásnál az eredetvizsgán kibukhat. Illetve nem tudom mi van a mostani eredetvizsgás+műszaki vizsgás működési módban.
A hivatalos út, hogy bejelented a motorcserét, ezt ha típus azonosra cseréled minden további nélkül jóváhagyják. Az alvázszámhoz tartoznak motor sorozattípusszámok ez alapján hagyják jóvá a beépítést.
Nagy szívás van az amerikából behozott modellekre, mert ott amerikai az alvázszám, és ahhoz elvileg nem stimmelnek az európai motorsorozatok. Hiába szinte tök azonos a két motor, papíron nem. A Suzuki meg nem fog kiadni olyan papírt, hogy a két motor azonos. Így ez műszaki átépítésnek minősül és durva műszaki terveket követelnek.
Kelleni fog egy adásvételi szerződés a vásárolt motorról.
Sziasztok érdeklödnék h csináltam 1 blokk cserét a gépen és azt akarom kérdezni h csinált e már valaki iet mert kérdeztem pár embert és azt mondták h ujra kell vizsgáztatnom de valaki azt mondta h nem kell mert nincs tipusmódositás ha valaki csinált már iet vagy hallott már rolla akk irjon hogy hohgyanis megy ez elöre is köszi üdv Dávid.
Sikerült szereznem egy kis benzint, de csak műanyag (marmon)kannába tudtam tenni. Tudom hogy jobb lenne a fém kanna, de nem volt kéznél (hétvégéig nem is lesz).
Az szeretném kérdezni, hogy szerintetek kb mennyi ideig tarthatom benne? Oldani fogja? Ez egy boros marmon kanna.
Maximális tiszteletem mindenkinek. A segítségeteket szeretném kérni,van egy 2003-as gsx 600 f-em amire doboztartót akarok csináltatni, amit az ülés alatt a vázhoz 2 ponton kell felfogatni. Csak a méreteit nem tudom. Ha valaki megtudná adni a méreteket nagyon megköszönném. PL: a hosszúsága , hajlások távolsága, a két felfogatás távolsága, stb... Nagy segítség lenne, ha e-mailben küldenétek egy rajzot róla. Előre is köszönet és örök hála. E-mail címem: gsx600f@freemail.hu
Loui
Most látom csak, hogy a 2009 nov. 1-én feltett kérdésedre nem is válaszoltam. Bocs. A kérdés az volt, hogy miért szedtem le a gyári cimkéket. Nekem nem tetszettek, és minél később jössz rá erre, annál ragaszkodóbbak, és egyre nehezebben jönnek le. Visszakanyarodva a túra plexidre: lássuk!
Bocs hogy bele vauuuuuuu.
Ne köszörülj Te semmit vagy a rendőrségen köszörülheted a torkod !
Amit tanácsoltak felejtsd el, mivel bűncselekmény. Úgy hívják : Egyedi azonosító jel meghamísítása !
Motoros üdv !
Motorcsere nyilvántartásba vétele
Az eljárás az ügyfél kérelmére indul.
A kérelem benyújtása személyesen, de meghatalmazott útján is intézhető.
Az ügy intézéséhez szükséges dokumentumok:
•A járműhöz kiadott új típusú forgalmi engedély és törzskönyv, vagy a régi típusú forgalmi engedély,
•A motor tulajdonjogát igazoló okirat,
a) új motor esetén számla,
b) külföldi számla vagy adás-vételi szerződés, és a vámeljárás lefolytatását igazoló okirat,
c) belföldi számla (pl. járműbontói tevékenységet folytató által kibocsátott), vagy adás-vételi, csere, ajándékozási szerződés
•a törzskönyv illetékének megfelelő postai feladóvevény, vagy nyilatkozat az illetékmentességről,
•típus azonos motor beépítése esetén:
a) a szakszerviz által kiállított igazolást vagy a Közlekedési Felügyelet által kiállított Műszaki Adatlapot
b) a hátsó rendszámtábla, mivel új műszaki érvényességi idő bejegyzése is történik,
c) az érvényesítő címke díjának befizetéséről szóló postai feladóvevény
Amennyiben nem típusazonos motor beépítésére kerül sor, a közlekedési hatóság által kiadott Műszaki Adatlap is szükséges
•az eljáró ügyfél személyazonosságát igazoló okirat,
•az eredeti autó, amiből a motort kivették végleg kivontnak kell lennie.
Jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, egyéni cég esetén szükséges dokumentumok:
•a cég cégbírósági bejegyzését igazoló okirat (3 hónapnál nem régebbi), vagy a Cégbíróság által kiadott másolat,
•aláírási címpéldány (3 hónapnál nem régebbi), vagy a Cégbíróság által kiadott másolat,
•meghatalmazás a cég ügyintézője részére,
•illetékmentesség esetén az illetékhivatal által kiadott illetékmentességet igazoló okirat.
Meghatalmazás esetén szükséges dokumentumok:
•a megbízásról szóló magán- vagy közokirat,
•az eljáró személy személyazonosságát igazoló okirat
Az ügy intézéséhez fizetendő díjak, illetékek:
•Forgalmi engedély illetéke: 6.000,- Ft
•Törzskönyv illetéke: 6.000,- Ft
•Amennyiben friss műszakit is kapott az érvényesítő címke díja: 585,- Ft
Az nem hivatalos út, hogy kiköszörülöd a blokkszámot és beütöd a régi blokk számát. Vizsgán nem nagyon nézik, eladásnál az eredetvizsgán kibukhat. Illetve nem tudom mi van a mostani eredetvizsgás+műszaki vizsgás működési módban.
A hivatalos út, hogy bejelented a motorcserét, ezt ha típus azonosra cseréled minden további nélkül jóváhagyják. Az alvázszámhoz tartoznak motor sorozattípusszámok ez alapján hagyják jóvá a beépítést.
Nagy szívás van az amerikából behozott modellekre, mert ott amerikai az alvázszám, és ahhoz elvileg nem stimmelnek az európai motorsorozatok. Hiába szinte tök azonos a két motor, papíron nem. A Suzuki meg nem fog kiadni olyan papírt, hogy a két motor azonos. Így ez műszaki átépítésnek minősül és durva műszaki terveket követelnek.
Kelleni fog egy adásvételi szerződés a vásárolt motorról.
Nekem van egy eladó doboz+konzól 48 L Nonfangó márka 2 zárt bukósisak belefér.Bocira való.
Nem érdekel?
Szerintem nem fogja oldani én pl: egy eldobható ásványvizes palackban tartottam benzint legalább fél évig gond nélkül.
Az szeretném kérdezni, hogy szerintetek kb mennyi ideig tarthatom benne? Oldani fogja? Ez egy boros marmon kanna.
Köszi.
Loui
Igen jó rá kicsit összehuzza majd a felni de amugy motorozható lessz.
Például a Hungaroringen a legnagyobb versenyek közepette aludt a legmélyebben