drága vagy köszönöm!
A helyzet az, hogy az elsőről van szól, mármint első fotó (a szélvédő belső oldalán), csak ugye be van csavarva, abból nem látszik a menet és a csavar hossza.
Ha megtennétek, kicsavarnátok, fotó és utána vissza, akkor az volna a legjobb, mert egy becsavart csavarró hiába mutogatnék fotót.
Biztosan lesz ott valami férfiember nálatok, akire ha szépen rámosolyogsz, még talán a kerekedet is lecseréli.
tegnap délután vettem észre, hogy a szélvédőm belső oldalán levő két csavar hiányzik, ami összefogja a szélvédő két szélén a külső idomot és a belső oldalon lévő borítást.
Ezek olyan kis rövidke csavarok voltak, amiknek még a menet emelkedésük is elég nagy volt, de se azt nem mondanám rá hogy "rendes" csavar, se azt, hogy facsavar.
Szerintem rosszul húztam meg asztán elhagytam.
Nem tudna valaki egy közeli fotót küldeni róla (esetleg ide feltenni), hogy a csavarboltokban mutogatni tudjam mintának?
Esetleg más ötlete van valakinek a beszerzésre?
Bicigli ide, bicikli oda, köszönöm az elismerő szavakat (Írásokat), jól esett. . Milyen szerencsés lány Mesike, mindenféle manók járnak arra, pld szülinapos is, - isten éltessen- bezzeg mifelénk egy darab nem sok, annyi se jár!
Xebulon!
Grétsy Laci bácsi most büszke lenne rád !
Nagyon jól, szisztematikusan levezetted ezt a "bicigli-bicikli" fogalomzavart !
Különben teljesen jogos amit írtál.
A múltkor nézegettem az apróneten a gyereknek bicajt, és egy ilyen hírdetésbe futottam bele: Jó álapotu használt KIZSBICIGLI eladó !
Nekem is ez volt az első mikor megvettem a gépet hogy leszedjem a matricákat nekem könnyen lejött mivel még új volt a "bringa" a sötét fényezésen nem mutat jól ,de pl: a haveromnak rajta van neki világoskék de azon fel sem tűnik.
Annak ellenére hogy tök igazad van (ebben is), eléggé faroklohasztó tudsz lenni ...
(remélem jól ártam a lohasztót)
Szegény itt örül, hogy szép lett a motorja, te meg nem hogy megdícsérnéd, inkább helyesírósdit játszol.
Na mindegy, szép a géped sumakker, mégha nem is a használtabb oldalát mutattad. Látszik hogy foglalkoztál vele és ez itt a lényeg, nem hogy hány "g"-vel írtad a "biciGlit"!
Ezekkel én tisztában vagyok, csak játékosan neveztem így a bocit, hiszen már az sem áll meg, hogy egy ilyen méretű motort egyszerűen "lebiciglizzek", így arra kérem a tisztelt nagyérdeműt, hogy nézzék el nekem ezt a "nem elegáns" kifejezést. Köszönöm.
Kösz, már csak egy szolid felnicsíkot - piros- fog kapni, és kész. Amugy van már rajta egy-két kisebb esztétikai hiba, de most az előnyösebb oldalát mutatta.
Rendes körökben a "bicigli", az inkább "bicikli"
Bi (két) + cikle (kör) szavakból összegyúrva.
A "g" hang azért jött be, mert létezik egy becézett forma: "Bringa".
Később összekeverték az eredeti szóban lévő k hangot és g-vel.
Önmagában nem hiba bicigli-t ejteni - megértjük, de nem elegáns.
Kösz, közben sikerült megoldani, csak "célszerszám" kellett hozzá. A müanyag nyílászáróknál vannak kis hézagoló lapocskák, -nyilván müanyag- és ezzel, melegítés után meg lehet tolni a matricát karc nélkül. Ami igen fontos! Ugyhogy kész a bicigli, le is pasztáztam ebből az alkalomból. Erről jut eszembe, ha valaki műanyag nyílászáró vásárlás előtt áll, kérdezzen nyugodtan, elmondom mire kell figyelni. Na és most így néz ki a boci matricátlanul.
Tökéletesen használhatóak a fotók, ezzel el tudok indulni keresni.
Nagyon szépen köszönöm!
drága vagy köszönöm!
A helyzet az, hogy az elsőről van szól, mármint első fotó (a szélvédő belső oldalán), csak ugye be van csavarva, abból nem látszik a menet és a csavar hossza.
Ha megtennétek, kicsavarnátok, fotó és utána vissza, akkor az volna a legjobb, mert egy becsavart csavarró hiába mutogatnék fotót.
Biztosan lesz ott valami férfiember nálatok, akire ha szépen rámosolyogsz, még talán a kerekedet is lecseréli.
Ha tudsz segíteni csavar ügyben, akkor marha hálás vóónék.
Motorral vagyok, ugyanis este kiugrom a Ringre, meglepem magam egy esti pályamotorozással, még úgyse próbáltam pályán a drágámat
tegnap délután vettem észre, hogy a szélvédőm belső oldalán levő két csavar hiányzik, ami összefogja a szélvédő két szélén a külső idomot és a belső oldalon lévő borítást.
Ezek olyan kis rövidke csavarok voltak, amiknek még a menet emelkedésük is elég nagy volt, de se azt nem mondanám rá hogy "rendes" csavar, se azt, hogy facsavar.
Szerintem rosszul húztam meg asztán elhagytam.
Nem tudna valaki egy közeli fotót küldeni róla (esetleg ide feltenni), hogy a csavarboltokban mutogatni tudjam mintának?
Esetleg más ötlete van valakinek a beszerzésre?
Köszi,
Tom
Grétsy Laci bácsi most büszke lenne rád !
Nagyon jól, szisztematikusan levezetted ezt a "bicigli-bicikli" fogalomzavart !
Különben teljesen jogos amit írtál.
A múltkor nézegettem az apróneten a gyereknek bicajt, és egy ilyen hírdetésbe futottam bele: Jó álapotu használt KIZSBICIGLI eladó !
Na egy ilyenért szerintem már gyilkolnál is.
isten éltessen sokáig!
Mondd a címedet odaállok én is a motorral, ha ezen múlik.
Xebulon: ugye milyen könnyen megy?
Képzeljétek valami szülinapi manó ma reggelre becsempészett egy Xenon izzót a motoromba hát tudtok ennél jobb hétfő reggelt?
Tök szép lett a motorod...
Annak ellenére hogy tök igazad van (ebben is), eléggé faroklohasztó tudsz lenni ...
(remélem jól ártam a lohasztót)
Szegény itt örül, hogy szép lett a motorja, te meg nem hogy megdícsérnéd, inkább helyesírósdit játszol.
Na mindegy, szép a géped sumakker, mégha nem is a használtabb oldalát mutattad. Látszik hogy foglalkoztál vele és ez itt a lényeg, nem hogy hány "g"-vel írtad a "biciGlit"!
Bi (két) + cikle (kör) szavakból összegyúrva.
A "g" hang azért jött be, mert létezik egy becézett forma: "Bringa".
Később összekeverték az eredeti szóban lévő k hangot és g-vel.
Önmagában nem hiba bicigli-t ejteni - megértjük, de nem elegáns.
Enyi idő alatt volt ideje ráragadni ...
Javaslom még a WD40-et, az van ráírva - és én ishasználtam hozzá - hogy jó a matricák eltávolítására.
Anyázni attól még fogsz, csak kevesebbet ..
A Homasitában van 1-2 száz Ft-ért egy WD40 "stick" változat, pont ilyen dolgokra.