De ki az a Prémesgazdi? Mármint a Nyúl, azaz Te, prémes, azaz bundás, és gazdi? Én még zsírozni meg olajozni is tudok ááám Csak arra kell vigyázni, ne hagyon a motorulaj magára a motorjával, mert esetleg jó alaposan szétszedem András is otthagyta a CBR 400 RR-t, mire visszajött, karbisort kipucoltam, htőcxsatlakozások majdnem készek, éppen a kormánycsapágyat akartam kiszedni belőle, mikor visszajött Dede Bence is otthagyta szegény romosra töredezett FZX 250 Zealt, aztán egyszercsak így ment el vele:
(FZR 600 teloszárak, FZR 400 felni, trakee-design első sárédő, rendbehozott fénszoró, és sok apróság)
De ki az a Prémesgazdi? Mármint a Nyúl, azaz Te, prémes, azaz bundás, és gazdi? Én még zsírozni meg olajozni is tudok ááám Csak arra kell vigyázni, ne hagyon a motorulaj magára a motorjával, mert esetleg jó alaposan szétszedem András is otthagyta a CBR 400 RR-t, mire visszajött, karbisort kipucoltam, htőcxsatlakozások majdnem készek, éppen a kormánycsapágyat akartam kiszedni belőle, mikor visszajött Dede Bence is otthagyta szegény romosra töredezett FZX 250 Zealt, aztán egyszercsak így ment el vele:
Brigéciollal mosom a kereket láncot ha már nagyon mocskos, a suzuki szervizben is ezt tanácsolták. (ők is így csinálják)
Ha tiszta és pár száz kilométer után egy kicsit pettyes a felni a láncspraytől akkor csak benzines rongyal szoktam a kereket áttörölni. Frankón tisztára lehet varázsolni, és még a festéket sem bántja.
Szia!
NEM!
Olvasd el Blue/Black [17791]-es hozzászólását. Most ilyet talált ki. Sajna nekem az ezüst vázon nem nyerő, a tankra, az oldaldeknire pedig nem tenném
Szerintem ilyet nem mondtak.
Én azt mondtam, hogy 6.-ban 10000-nél mutat 200-at az óra (az enyémen legalábbis), de szvsz nincs annyi, legalább 5%-kal kevesebb (190)
9000-nél elvileg 9000 / 50 * 0,95 = 171-et mutat az órám
Mit ajánlgattál te nekem? azt, hogy levágsz egy darabot a szetnder-emből, és helyette elkészítesz egy mintásat!
Egyébként nyuszi-mobil karbantartását prémesgazdi végzi és nemszeretnéhamáscsinálná. Megy ez nekem is! viszont ezt a zsírzást, olajozást nem nagyon vágom.
Nekem van otthon is nagynyomásúm :)
Persze csak óvatosan és ritkán használom :)
A benzin leviszi az olajos trutyit, mint pl. a láncspray-koszt.
Idén valószínűleg már nem. Későn bírtam megcsinálni a jogsit. Azért nem akarom elkezdeni fizetni a törlesztőket már télen, hogy közben ott áldogáljon az új kicsike a garázsban. Szóval halogatok. Esetleg ha lesz még normális idő, akkor elmegyek kipróbálni egy SV-t :)
Nagynyomással tilos motortmosni! EZ köztudott! Nemcsak a kormány- és lengővillacsapágyakaból mossa ki a zsírt, de tönkreteszi a lánc "O" gyűrűit, kimossa alóluk a zsírt, elkopik a láncod! És ugye a láncot petróleummal illik mosni, a teleszkópra egykis szilikonzsírt kenni, láncot alaposan átkenni, bowdeneket megolajozni mosás után ildomos... És akkor nem kell bowdenre se költeni....
De Nyuszi! Én ajűlgattam neked, hogy karbantartom a Nyuszi-mobilt Csak nem éltél vele
Jóvanna, nagyon szép a motorod!
Tehát a Brigéciol nem marja le a felnicsíkot!
Minek törlöd át benzinnel?
Van kis-nagymosás nálad? én mindig ugyanúgy mosom le, és ha nagyon alapos vagyok, akkor is 20-30 perc alatt csillog-villog a kicsike. De én soha nem viszem nagynyomásúba, igaz van otthon lehetőségem slaggal csiszatolni. Párszor vihette az előző tulaja, és egyszercsak nem mozgott a kormány menet közben... Kiderült, hogy az erős vízsugár miatt elkorrodált kormánycsapágy, széthullott, amikor ki akarták venni. Szóval erre vigyázni kell.
Blue a fekete szin fizikai tulajdonsága hogy a fényt elnyeli, tehát nem veri vissza .
Tehát ha visszaveri akkor azért, mert az nem fekete (pl van benne fehér szemcse)
Egyébként a vázat a lábaddal eltakarod nem? azon nem nagyob látszana
Nagytakarításkor Brigéciollal befújom az blokkot, láncot, felnit, utána rövid állás után nagynyomásúval lemosom. Ezután benzinnel áttörlöm a felnit, lánckerekeket, meg még itt ott. A tankot, meg idomokat és a kipuffogót mosószeres vízzel "kezelem" Esetleg a végén jöhet egy kis polír :)
Ezek után így néz ki a mocc
Viszont, ha Szilárd nem mond igazat, akkor elázom!