Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A "nyakkendős" dolgozik. Csak olvasgat mostanában.

Az az ammónium-nitrátos képlet... Ott csak valami oldódás féle történik, ami fizika. Nem lenne fasza, ha a vízzel ragálna a cucc!

Az igazat megvallva hiányzik a Prémes! esSO-val tárgyaltunk is róla emilben. Tökéletesen biztos vagyok benne, hogy elbeszéltek az eddig érintettek egymás mellett eddig. De majd, ha mindenki ott lesz egy gurigán, akkor szóban-személyesen pontot lehet tenni a végére. Változatlanul inkább a Nyuszinak adok igazat az ügyben, annak ellenére, hogy nem csak Blue volt aki értette, hogy azon az ominózus napon esSO mire gondolt a csoki után... mindentől függetlenül gyanítom, hogy sokáig nem lesz a régi a "dolog".

Azért van itt történés...győztem ma is végigolvasni a termést.

(Nagyapa elment ma délután... )
Itt vagyok szinte folyamatosan olvasok a forumot, meloban és itthon, de nem tudok hozzászolni az amperekhez voltokhoz mütrágyához.
Szerintem a váltótársadnak jobbak ott fenn akapcsolatai Ha esik akkor te vagy szabad
Akkor szombat délelőtt nem is vagy otthon?
Én majd ha jobb idő lesz.......
A gond? Hogy ez hétvégére várható -akkor pedig dolgozom......
Robogóztam egy csomot , délelött is meg most is. Jól ki is fagytam. több mint 100km-t mentem.
Amugy hova tünt mindenki?

3 hete akkora volt itt a nyüzsi mint ÁLLAT.....most meg?

Hiányzik mindenkinek Nyuszi mi
Baljam:-)

Mellesleg vittél ki magyar klaviatúrát vagy a Taiwaniak is bevezették az Ű, É, Á, Ő betüket?
A franc:-) Nekem elég Ausztriába menni, máris nem tudok ékezeteket írni

Nyugi csak baszogatlak:-)
remélem veszed a poént
csak képletszerűen:-))))

NH4NO3 + H2O = NH4+ + NO3- , vagyis sima Amonium és Nitrogén trioxid

Ebből biza még nem lesz N2O

De ugye alapeset......
Ha szétszóród a földeden a műtrágyát és esik az eső......akkor he eldobsz egy gyufát felrobbansz?
NEEEEEM:-) Borat-osan:-)))))

Szóval az a gép mást is csinál:-)

JA! Nem okoskodok....
Báki írja be a google a képlet....ezt fogja kidobni
Hello
Van valakinek tapasztalata a Finster dobbal kapcsolatban (nem teljesítményre gondolok). Esetleg tudtok eladót? (GS 500-ra)
u.i.: itt, a szigetországban, amit eddig láttam legnagyobb gép, egy 125-ös Honda volt :)))
:) műtrágyából benzint? azt nem, de az igazsághoz közel jártok, lehet ugyanis műtrágyából N2O-t, azaz dinoxot, azaz NITRO-t. (a műtrágya nem más mint ammonium-nitrát, ami NH4NO3, és vizzel alkotott 90% konc.-ban ugy 152 fok környékén N2O-vá és vizzé válik) A nitro-tól ugyebár meg jobban szalad a paripa.

(bocs, de nem tudtam megállni, hogy ezt ne szurjam be, ugyanis egy olyan cégnél dolgozok, amelyik a világ minden részében telepit olyan ipari berendezést, amelyik a fent leirtakat végzi, most egy ilyen berendezés beüzemelését végezzük épp taiwanba, szoval üdv nektek motorosoknak, innen a világ másik feléről :)))
Levegőből benzint?

Vízből nem lehetne? Mert ugye a levegő 78% nitrogén - nem ég sajna
21% oxigén.....ez meg csak táplája a tűzet......

De van ennél is egyszerűbb:-)

szerelj pedálokat a Gs-re és hajtsd magad:-)
Na, Isten veletek, megyek melózni. Majd onnan folytatjuk.
A jövő univerzális cucca a műtrágya: robbanthatsz, csinálhatsz bort belőle........
Benzint nem lehetne?
Na, Te kémikus! Erre találj ki vmit: levegőből benzint! És le se szállnék a mociról.
Nekem meg elég egy silónyi gabona, meg egy kis szikra:-)
Gyenge idegzetű vagy mi?

Én imádtam:-))) Mindent megcsinált a svájci bicskájával:-)
Jobb volt mint Rambo
Ellenben a V és az A nem egyenesen arányos.....

Pontosan nem, hanem fordítottan! Ez a lényeg! Adott teljesítménynél. Minél nagyobb a feszko, annál kisebb az amper.
Még nem...de megkereshetnének:-))))) Meglenne az új mocó:-)

De komolyra véve.... bemész a boltba és olyan durranós anyagot állítasz össze amit csak akarsz
Csak ugye az összetevők és az arányok a titkosak:-)

Csak vedd a vas-szulfidot egy kis sósavval..... a laborba ez volt a kedvencem:-)
tutira 1 lyukasóra volt, mert nem lehetett megmaradni a szagtól a laborba:-)
Ehez képest a záptojás valami gyenge kis illat:-)
Na azé olyan mélységekig nem mentem bele a filmbe. Elég volt egyszer látni, hogy miket csinál. Többé nem mertem bekapcsolni a tv-t, nehogy az legyen megint.
A xenonnak pont ez a lényege. A képlet alapján kiszámolhatod, hány A a fogyasztás. Alig valamicske, így nem terheli a generátort./annyira - mert a nagyfeszt is elő kell állítani/
Juj vazze!

És a Műtrágya, újságpapirban csavarlazitóval lefújva - dinamitként részre emlékszel?

Vagy a bringavázból készült acélvágóra?

KIRÁLY VOLT
Te akkor egy potenciális terroorista vagy Nem kerestek még meg az arabusok
Persze akkor nem lennének anyagi gondjad, arra rövid hátralévő életedre
Mellesleg!

Látja mindenki!
Elbaszogatjuk egymást itt esSOval mégse sértődik meg senki!

Ezek nekem nem kellenek, elég egy kis liszt meg hypo!
Néztem a "Mekgájvert"!