Elég gáz , hogy nem tudom mert most vizsgáztam nem rég , de a motorosok használhatják a buszsávot? Meg az szabályos , hogy elhúzunk az autók között a pirosnál ? Boccs a hülye kérdésekért de a viharsarokban nem sok ilyen van és én most közleked először pesten .
Nem GS500, de nekem van elöl 110-es PR2-m, május óta. Most az erdélyi utam után mértem, összességében vadiújan 3.6mm volt az elsőben a bentebbi kopásjelzőig, ~7000km után pedig 2.7mm.
A tizedmilliméteres pontosságért azért nem kezeskedem, gumi, tolómérő, fakéz, de hogy 20 ezernél többet fog bírni jelző előtt, abban meglehetősen biztos vagyok. Esetleg jóval többet, majd elválik.
A hátsó 160-as, az 5.5-ről 4.6-ra kopott ugyanezen idő alatt, szóval a vastagabb "hús" miatt tovább fog tartani, valószínűleg 30 ezren túl.
A múltkor is feltettem a kérdést, de mindenki átsiklott felette.
Szerintetek ez a Sport Daemon (ha ez az egyáltalán) mennyire keményebb a Pilot Powertól? Lassan cserés az első gumim, de sehol nem látok jó áron 110-es PP-t, vagy Road2-est. Ha valaki tud esetleg az szóljon. 120-as az lenne dögivel, de annak jóformán csak a közepét tudom kihasználni a torzulás miatt.
Szóval, mannyire érezném szarabbnak ezt, mint a Powert? Vagy esetleg GS-en ez is tud annyit, és mindegy hogy melyik van fent?
Ganja, neked hogy kopik a Poad2-esed? Vagy nem használod annyit hogy látszódjon?
....de, annyival, itt az átlagbér egy melósnak kb 100 rugó, nyilván akik ide írnak ennél többet keresnek, de nem is mi vagyunk többségben csak azoknak nincs netre sem pénze....odakint az átlag a millához közelít (na nem a tömeg vendégmunkásnak, azoknak 7-80000) és a megélhetés kb a duplája az itthoninak, de ennek az összehasonlításnak nem sok értelme van épp az olaj miatt, inkább a kisebb eu-s országokat érdemes velünk összehasonlítani akiknek az adottságaik olyasmik mint nekünk...
Persze, és nem kell feledni, hogy ugyan vadul tagadják, de az ottani jólét semmi másnak nem köszönhető mint az olajnak amit az usa termel ki és ad nekik belőle részesedést.....így könnyű nagynak lenni....
A lényege az hogy ahol nagy az életszínvonal fizetésekben ott előbb-utóbb jelentkezik az árakban is.Mivel a cikkek előállításában a munkabér azért ott van.Ami magas.Ezt még tetázi a szociális rendszer magas fejletsége ami ugyanúgy pénzt visz amit elő kell teremteni.
Ergo ahol magas a fizetés ott zsebbe kell nyúlni.
És itthon azért még mindíg olcsóbb az élet mint kinn.
Persze a fizetés is szar de nem annyival.
Már akinek van munkája.
És ne vízionáljunk tömegesen éhenhalt gyerekeket meg nyugdíjasokat.
No, az első mondatomat ütöm az utolsóval. ....viszont érzetre ez volt, attól függően, hogy mit ettünk, ha felvágott és hús akkor duplája ha konzerv és halk-rák akkor kb annyi mint itthon vagy a rák pl. olcsóbb, abból még hoztunk is haza.
Ez azért barokkos túlzás, voltam kint a lányommal pár napot az ország több részén.......a kaja a boltokban kb 30-40%-kal drágább vagy annyival sem inkább más minőség, az itthon is drága, ami olcsót lehet kapni az drágább valamivel az ithoni olcsónál, pl. kenyér 4-500/kg, tej 350/l stb, húsáruk kb duplája, ami itthon 1000/kg multiban ott 2000/kg.....tehát nem olyan ordenáré a különbség a jövedelemhez viszonyítva, de pár napra azt is ki lehet bírni....hamburgert meg ehetek én is itthon a Gundelben ott 5 rugó lesz, de a sarki árusnál kint is legfeéljebb egy ezres, de pl. a meki nagyjából ugyanannyiba kerül mint itthon csak amíg itthon lassan fényűzés mekiben enni kint ez a csövesek gyűjtőhelye.....az éttermek tényleg drágák, annak számunkra nem sok értelme van, de azért az átlag étteremben nem 20 rugó egy kajálás egy főre, de azért sok.......mindent összevetve kb a duplája az itthoninak a bolti vásárlás kivéve a pia, na az nagyon drága és nem kapni a közértben hanem csak állami pia boltban adott rövid nyitvatartásban...
Norvégoknál nem csak a benzinnel van baj, hanem kaja-pia is megfizethetetlen számunkra.
Haverom áprilistól dolgozik kint, kiment hozzá a csaja, elmentek kirándulni, oszt a kempingben ettek 2 hambucit sültkrumplival potom 18 ezer forintért.
De egy másik csajszitól is hallottam, h kb. 5 ezer egy hamburger. Sör 3 ezer körül stb. Persze a bolt vmivel olcsóbb, de még az is qrva drága nekünk.
Egyébként meg persze baromi szép helyek vannak meg olyan fizuk, h nekik ezek az árak normálisak.
Nem svájc volt a kérdés?
Hollandoknál vagy svédeknél feltankolsz.
Úgyis nagy a tankod,nem húzod ész nélkül és keveset is eszik a free.
És a nordkapp neked való.
Lehet sátorozni,nomádkodni ezerrel.
Igen, talán az unalmas a legkifejezőbb jelző rá.
Én Szécsény után, Bencúrfalva felé mennék. Nem mellékesen meg lehet nézni Győzike gyerekkori lakhelyét.
Aztán Tarjántól Cered - egyértelműen. Pátervásáránál nem Sirok felé, hanem keresztül a hegyeken Egerbaktáig, majd Eger. Onnan Lillafüred. Miskolctól ismerős vagy. Kassától Kassabéláig szenzációs versenypálya van, jobb, hosszabb, mint a Naszály ring. A szlovák oldalon meg a főút fölött jönnék haza, kb azzal párhuzamosan. Akár az 526-oson is. Az például Modry Lukától Sirken keresztül 40 km orgazmus, kiváló aszfalttal, hajtűkanyarokkal.
Szerintem.
Ha euróval fizetsz cashben kúton, megüti az 500-at is itthon
Egyébként az a vicc, hogy a törököknél 2009-ben valami 480 volt 1 liter benzin, miközben itthon meg 300 alatt volt (arra emlékszem hogy februárban valami viccesen alacsony 225 Ft-ért tankoltam)..és azt hiszem (bár már pár hónapja nem néztem) ott is 600 alatt van még... Tehát ott emelkedett kb 20%-ot az ára, itthon meg 50+ körül..
Még digóban (pedig ott tényleg kurvadrága)sem annyi.
Én vettem a fáradságot.440 környéke.
Amibe itthon is belefuthatsz.
És nem svájcban tankolva hazai áron lehet ezt tenni 420-körül ausztriában.
Ami ugyan még mindíg drágább picivel attól amennyiért tőlem 1 Km-re tankolok de üsse kavics azt az 50 forintot rászánom 100 Km-enként.
Meg úgy beszél mintha 7-8 litereket etetne a motorral... ahol már azért tényleg tétel az árkülönbség, de 4 literes fogyasztásnál ha nem is mindegy, de kigazdálkodható (ha a többi költségelem sem hasonlóan túlárazott)
igen használhatod a buszsávot. Hivatalosan álló kocsisor mellett előremehetsz a pirosnál, nem hivatalosan én megyek máskor is! :)