Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

akkor jó az ilyen haver
Ha nincs hozzá sav akkor nagy eséllyel csak egy sima akksi amit formázni kell...nehogy betedd a gépbe mielőtt azt megtennéd....
Robihoz vennem kellett egy adaggal.Még most is megvan a maradék.
Nem mindegyikhez....a nem szárazon töltötthöz nincs...
Monyuk 11e-ért is sanszos hogy kínai yuasa.
Ez érdekes... nekem ott volt a pakkban a sav is, és azon is nagy betűkkel virított hogy Yuasa a cucc.
Pedig minden új akku mellé odavan csomagolva a hozzávaló sav mennyiség
Ne is mond! Attól a havertól szereztem, akitől az előzőt, ami akkor még nagyon jó áron jött. Most Yuasa-t igért 11e-ért. Utána sem néztem, vakon bíztam a "jó" árban a korábbi business miatt. Csak akkor kezdtem böngészni, mikor nem jó típust hozott (pedig állítólag megnézte katalógusban). Megnéztetm én is on-line katalógusban, persze nekem volt igazam, de mondom ha már témázok, az árnak is utánanézek. 1 hetet vártam a srácra az egész ügyintézéssel, cserével, mindennel, tőlem meg kb 2km-re van a google szerint elérhető legjobb áras bót a Bécsi úton. Nem akartam a számból segget csinálni, így lett 9500 helyett 11e-ért akkum

Elején még kérdeztem, mikor telón kaptam az árat (kutakodás előtt), hogy miért ilyen sok, savval együtt ennyi? Mondták persze...

Csak azt nem tudom, hogy ha valaki benne van a témában és tudja hogy nem tud jó áron hozni, akkor a f.szér nem mondja, hogy "Bocs, de már nem tudok...".
Huha ..... oksa
Varom a tudomanyos magyarazatot, mert ehez hulye vagyok
Neeeeem!
Móni...........biztos tudni akarod?
Erre holnap próba után válaszolok...de erre is van magyarázat
Mert a sok süti bezavarja a mágnes gerjesztőképességét
Edesek vagytok hogy help de azt nem ertem hogy akkor miert csokken a feszultseg ha nagyobb a fordulat ?
Motornál állandó mágnessel gerjesztünk feszültséget...,..autónál gerjesztő tekercs van, a gerjesztés szabályozható....ezért alapjáraton is megvan a max töltés...........motornál más az elv.
Mire (kire) is gondolsz?
Persze.A tavalyi helyen nem volt,vettünk kint sticket.
Oksa de nem forditva kellene valtozni ha emelkedik az alapjarat ?
Itt nem ertem .....
Illetve miert nem stabil mint egy autonal ?
igen ez tökéletes...ennél jobb nem is lehet
Biztos beszólt a szomszéd és kell a kocsijára egy kicsi.
Szevasztok
Toltes ugyben kerek segitseget illetve tanacsot.
Szoval dott a gep es allo motor eseteben 13.05v a aksi feszej
Lampa nelkul alapjaratn 14.3 V 5000rpm nel 13.9V
Lampaval alapjaraton 13.9V 5000rpm nel 13.7V

Szoval kerdesem hogy ez jonak mondhato ?
Illetve ogyan lehet bemerni a fesszabalyzot hogy jo-e?

Koszonom
sav nélkül adták az új akkut?
Én akku savazását sejtem a háttérben...
akkusav....az meg minek?