Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez nem kevés pénz ha nincs meló.....itteni árakon erősen támogatnám, én szoktam lakókocsiban nyaralni és kedvelem pedig nem az a szint amit írsz....
Padig be akarom fejezni.......akkor be is fogom....egy kevés élettapasztalat megváltoztatja az embert, itt van egy idézet, igen találó:

"Az öregember mindent hisz, a középkorú mindenben kételkedik,
a fiatal mindent tud.

Az ember képes hinni a lehetetlenben, de nem képes hinni a valószínűtlenben.

Forrás: Oscar Wilde "
Én kint jártam ilyen helyen....kulturált volt parkosított,csatornázott...betonozott..
Ne vándor cirkusz feelinget képzelj el.......fényévekkel kulturáltabb.
Anno kint egy csóri bér kecó 4-500 dollár volt ....lakóautó parkban a havi bérlet 200-250 dollár...
10000 dollárból már egy egész komfortos..és nem kicsi lakóautód volt...
Lakókonténer. 1 ember ha nagyon akar 1 darabban el tud lakni, de kettőben lazán. 2 vagy 3 lakókonténeres lakás összes költsége nem nagy.. 1 millió körül lehet egy konténer.
A konténerhez lehet venni telket.. vagy amíg nincs, lehet bérelni helyet valaki udvarán mondjuk (ugyan ez nem általánosan bevett gyakorlat itthon, de nem lehetetlen)
Összességében szerintem egy olyan térségben ahol magasak az ingatlanárak reális alternatívát jelentene. Szatmárban ahol 2 millióért jó házakat adnak, nyilván nem..

Jah, hogy ez igénytelen, és a magyarnak nem kell, az más kérdés
Itt nincs semmiféle idilli kép. 60 éve egy biciklit megvenni kb. ugyanakkora dolog volt, mint ma egy olcsóbb autót. Csak mivel fejlődött a technika, nyilván eltolódtak a dolgok. Anno évekig épült egy szálloda, ma egy év alatt kulcsrakészre lehet csinálni.
Simán csak arra világítottam rá, hogy ne beszéljünk már baromságokat, ne az akkori kor színvonalát hasonlítsuk a maival, mert nem lehet.
Érdekes olvasmánnyal szolgáltok NI!
No, jól kibeszéltük magunkat......és az egész a nyomorult hummeresből indult... ....azt hiszem abbahagyom....
Olyat el tudnék képzelni......nem beszélve, hogy mobil lenne a munkaerő és oda tudna menni egyik napról a másikra ahol épp melót talál.....na meg az ára is megfizethető lenne ha csak nem a telepek kérnének magas díjat.....,de ez egy megoldás lenne a bedőlt hiteleseknek.....támogatnám...
Lehet ennyire sarkítani...de nem érdemes!
Nem?....no ezt még nem hallottam .......vazz, én éltem tanyán pár évig a 80-as években és sok embert ismertem meg és a körülményeiket.....érdekes módon a cselédkorszakot senki nem vágyta vissza...kivéve az akkor épp szegény raködót a tsz-ben mert előtte övék volt a környék.......ezt az idilli képet amit leírtál legfeljebb hothy albumokban lehet látni, igaz akkor a nemzethez nem taroztak a prolik, cselédek, szegény parasztok....cenzus volt és csak robotolni volt joguk gombokért.........mondjuk vannak páran akiknek erre igénye van ma is.....,de azok nem a cselédek, prolik utódai már ha hallottak történeteket akkoriból....
Fura..Ámerikában kimondottan ezerszám vannak lakókocsis lakóparkok....és működik...és nem snassz...
Az utolsó Ex-em ingatlanozik.....vannak olcsó lakások...sőt!
2005 környékén..és utána is a garzonokra nagy kereslet volt..ez ugye ár felhajtó... Furcsa mód a haverom Gazdagréten annyiért adta el a garzonját...amennyiért vette a két szobás kecót..egy utcával feljebb.
Lehet ,hogy elsőre nem olyan lakást kell venni ami túl nyúlik a lehetőségeken...hanem olyan kecót amit kifizetve...lendületet vehetünk egy kicsit nagyobb megvételéhez.....
..szerintem..
Már kifejtettem párszor néhány helyen, hogy a valamikori jobbágyság, cselédség, később pedig a munkásosztály semmivel sem élt rosszabbul, mint a mai átlagember, csak persze az adott kor műszaki/technikai színvonalán. Nem is olyan nagyon régen még autója is csak a multimilliomosoknak volt, ma meg már lehet mindenkinek.
El kell fogadni, hogy egy egyszerű átlagembernek soha nem lesz annyi pénze, mint a felső tízezernek. Mindig is voltak szegények és gazdagok. Ez így van, mióta világ a világ és így is marad. Csak egyesek azt hiszik, a természet törvényeit át lehet hágni, pedig nem, vagy csak ideiglenesen...
Ok, élnél így?...ma is élnek nagyon sokan sőt túl sokan így...ez a fejlődés?....ezért dolgoztunk?...a szüleink, nagyszüleink is?......ez az a korszak amit a vezér akar vissza, de inkább ő és családja éljen egy lepukkant szoba-konyhában mint bármelyik dolgozó..
Te el is olvasod amit írsz? Tehát ma az lenne a normális, hogy a kert pottyantósba járunk ki szarni és az utcai közkútról hordjuk be a vizet kannában. Gondolom ti is így éltek a mai napig, mert aki nem annak elrugaszkodottak az igényei.
Munkahely is van arrafelé?....nem véletletlenül olcsók a lakások....errefelé(bp. vonzás, 30 km) 10 körül van egy üres telek, lepukkant ház 12-15.nél kezdődik......kérdezd Zolit, Ő is hasonló távolság csak a másik irány, ott tán még drágább.......ahol van meló ott drága a lakás is...jó ha van 2 milláért lakás, de ott a havi 20000-et sem fogják tudni fizetni.....,de akkor rendben, ne legyen hitel...hogyan lesz lakhatás?....albi van csak, de ahogy írtam az ugyanannyi mint a hitel csak még saját sem lesz soha nemhogy 20 év múlva....
Jah, és régen mi volt. Komfort nélküli szobakonyhás lakásban nevelkedett a mai felnőtt lakosság nagy része. Munkás volt, ez járt neki. Most is "munkás", legalábbis keresetét tekintve a többség, de már elhitették vele hogy jár neki a magas komfortfokozat... Az igények teljes mértékben elrugaszkodtak a realitásoktól.
vegyen mindenki lakókocsit és húzgálja maga után
vagy tolja kinek melyik tetszik
A történelemből pedig végképp hülyeség tanulni
Nálunk itt vidéken lehet kapni lakható ingatlant már 2 millióért is.. 3-4 ért meg már meg is szólal... és mérget vennék rá hogy budapest vonzáskörzetében is, ahonnan be lehet járni melózni, lehet találni nagyon olcsó, de lakható ingatlant. Azt meg nem szabad elfelejteni hogy az átlag ingatlan, és az átlag keresetű (valós.. nem a számított magas érték) ember nem egy szinten van.
Mi van?...miért mennyibe került 2005-ben egy garzon?....7 milla körül volt és most is annyi.....kinek volt mondjuk a fele meg kp-ban?....nem sokaknak....tehát 1-2 milla befizetés és marad 6-7 milla hitel aminek a törlesztője most 20 évre 100 körül van......átlagban gondolkozz ne jómódú családban.....vagy akinek nincs pénze az annyit is ér?....és ne lakjon sehol?....hogy oldanád meg átlagbérből mondjuk 2 keresővel(ez igen jó eset manapság) 200 havi amiből még két gyereket is el kell tartani?.....
elnekiabáldmagad
Majd ha mindenki külföldre költözik lesz itt motoros téma is
Sokáig fog még menni a politika? Ez nem egy motoros fórum? Napok óta úgy kell "vadászni" a hozzászólások közt a motoros témájút.
Ez hülyeség. Aki a saját anyagi színvonalának megfelelő méretű lakóingatlant választ, annak nem kell 10-20-30 éves konstrukcióban hitelt felvenni. Aki nem így tesz, az nyilván bajban van hogy miből fedezze a rongyot, hogy rázni lehessen.. és felvesz egy jelentős összegű hitelt (azt úgyse látja a szomszéd)

Anno amikor építkeztünk,pontosabban a szüleim (90-es évek vége) eladtuk a lakásunkat, úgy hogy nem volt még kész a házunk.. mert kellett a pénz, hitelfelvétel meg se fordult a fejükben, helyette bevállalták hogy szeged legrosszabb környékére költözzünk albérletbe ahol egy 50 négyzetméres lakás havi 5 rugó volt, az akkori általános 20-30 ezerrel szemben.
Kibírtuk ott azt az időt amíg megépült a ház, és nem lett a tetővel együtt teher is a fejünkön.

Lusta és türelmetlen emberek mentsvára azafajta lakáshitel ami évtizedekre eladósít (szerintem). Úgyhogy én nem tudom sajnálni azt aki emiatt bajba került. Budapesten is lehet olcsó ingatlant találni, még ha szar helyen is van meg csúnya is.. vidéken meg pláne. De itthon mindenkinek nagyobb és szebb és csillogóbb kellett mindenből. A kapzsiság és a bankok átbaszós konstrukciói szép nagy hasra eséshez vezettek