Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Akkor ugyanaz lesz mint most.....főleg ha diktátor akar lenni......,de viszont erre kicsi az esély, bár semmit nem lehet nálunk elvetni....és akkor őt is lehet ekézni......én nem akarom a bejnait sőt egyiket sem....,de valami kell és már az is jelentős siker ha bármi oknál fogva(felőlem a tuggyukkik miatt is, már nem érdekel) viszaáll az országgal szembeni befektetői bizalom és idehozzák a mocskos kervelytőkét amit majd jól elköltünk...
Nem volt muszáj felvenni.
Bizton mondom nem volt.
Tényleg nem puskával kergették be azembereket a bánkba.
De nem a zemberek......azok(én is) elhitték, hogy nem lesz az ami most van......nem beszélve arról, hogy egy vállalkozás ha van ötlete, de nincs pénze akkor csak kölcsönből tud fejleszteni, persze olyanból amit ki is tud termelni.......nincs ez másképp a polgárnál sem....akkor egy targoncás fizetése 140-160 rugó volt és vett lakást havi 50-es törlesztőre.....most a fizetése 80-100 rugó és a törlesztő 100 lett.....és ekkor jött a zsidózás, hogy a bankok ezt tudták és direkt csinálták....csajhogy ez nem ment volna a kormányok nélkül amit a vezér kezdett el járaival az mnb élén és a kezdeti devizahitel törvényeket is ők hozták.....és utána fajult el fletóék alatt, mind hibás ebben, de a zemberek nem annyira mint amenyire rájuk akarják fogni....

....ez nem más mint egy könnyű ellenségkép amit a jelenlegi vezetés örömmel használ....minden csoport megszivatása előtt elkezdik őket szidni blogokon, híradásokban(most épp a tanárok, utáljuk is őket nem?) és akkor amikor már jó kis ellenség lett belőlük megszivítják őket és ennek csak az az oka, hogy ne alakuljon ki szimpátia azokkal szemben akik épp pórul jártak...
És ha a kedves szeretetreméltó,cukitündibündiaranyosjóságos pillarebegtető bajnai lesz csak neked lesz szar az életed akkor mi lesz?
Ugyan a sajtó szerint demokrácia,népboldogság,gazdagság,béke,LSD álmos hawaidizsi lesz de amúgy az adók maradnk.
Akkor nem mondhatod hogy diktatúra van és vezér van
Há jóságostündibündi csendeskén kormányozza az igazak hajóját
Nwem.Ez nem igaz.Világosan emlékszem a népszavazára az únióba lépésről kampányra.És akkor mondta.
Az emlékezetem nem túl jó 4elismerem.
De akkora hőbörgés volt róla hogy csak na.
Keress egy linket róla.Tuti van a Blikkben vagy a HVG arhívumában.
Ha egy hasonló diktátorjelölt lesz akkor azt.....és a jelenlegi választási törv. szerint marad még sokáig.......
Azt a vezér mostanában mondta a nagy szabadságharc közepette, akkoriban erősen mellette volt hisz onnan jön a pénz mint most is....miért is kell újabban minden nap új pekidzset nyomni a zemberek képébe?....hát azért, hogy 2014-ben le tudja hívni a kohéziós(felzárkoztató ingyen lé) pénzeket és tudja, hogy ez nagyon kell ugyanis ha az állam leállítja a beruházásokat akkor az országnak annyi mivel gyakorlatilag abból élünk......tehát igazából most sem akar kilépni csak a híveit eteti kivéve ha megvonják ezt a lét mert akkor simán kivisz minket és lehetünk igazi kőázsia a félázsiai helyett....bár én inkább európainak tartom magam és oda is akarok tartozni, nem találtam pirosgyuri pöttyöt egyikünkön sem......viszont a cigókon van bőven, azok az igazi magyarok...
Nálunk, a közvetlen közeli családban ha nem is példa nélküli (mert nagymamámék úgy 50 éve vettek kölcsönre egy mosógépet) de szinte soha nem történt személyes célból hitelfelvétel (családi vállalkozás vett fel.. de az teljesen más fekvésű leányzó), pedig mi sem tudunk ám mindent a vételi szándék megjelenésekor azonnal megvenni. Nekem azt tanították apámék, hogy nem iszunk előre a medve bőrére, mindezt úgy hogy ők se ittak rá soha. Rohadt egyszerű, ha nincs pénzem valamire, és nem az életem függ tőle, nem veszem meg amíg nem lesz rá pénzem. Ha a részletet ki tudnám fizetni akkor a megtakarítás se lehet gond. Kivételek persze vannak.. de a lapostv a konyhafelújítás, a még plusz két szoba nem ilyenek, ahogy a szalonautó vagy motor sem. A legtöbb bajban lévő hiteles pedig ilyen célból vett fel hitelt..
A cégek tán azé mennek el mert nincs fogyasztás ezerrel mint ezelőtt?

Haggyuk má a vezérezést.Másfél év és nem lesz.

Akkor kit vezérezel?
".azzal nem lehet vádolni senkit, hogy miért nem számolt a "válsággal" mivel azt elvileg még a jelentős elemzők-hitelminősítők és bankok sem látták előre....akkor miért épp egy mezei embernek kellett volna ezt előre látni?"

Akkor még nem látták....de tervezték!
Beruházásra?...mostanában épp elhúznak a cégek nem fejlesztenek errefelé.....mi az első vonalban vagyunk, a dolgozók még nem is tudják, de mi a jelekből már látjuk, hogy a cég bezár nemsokára nem, hogy fejlesztene......talán ha változna a gazd.-i környezet kicsit kiszámíthatóbbra akkor lehet, de addig nem marad más mint 1-2 multival "stratégiai" megállapodást kötni ami valójában csak annyit jelent, hogy a vezér bepucsít nehogy elmenjenek azok a cégek...most épp a suzukival "köt" ilyet......persze vannak a jóságos multik és vannak a gonsoz karvalymultik......mint a hitel....vana gonosz karvalyájemef hitel ami tönkretesz igaz kis kamatra és van a jóságos piaci hitel amit arab-kínai és azeri, de főleg teljesen ázsiai hitelezőktől veszünk fel dupla anyiért havonta.....na az jóságos....tényleg, a vezér fejéhez szorítanak bármit is, hogy azt a hitelt felvegye?.......
A jövőt látni lehetetlen...pont ezért kell gondolkodni!
Lehet rám mondani ,hogy pesszimista vagyok...és minden bizonnyal nem is viszem sokra....de igyekszem biztosítani magamnak egy reális vállalható szintet...elkerülve az odabaszós meglepetéseket..
Rövid kend emlékezete.
Asszem volt is ribillió de rohadtnagy hogy hogy képzeli a vezér mikor azt találta kibökni hogy van élet az únión kívül.
Az én véleményemet leírtam a hitelt felvevőkkel kapcsolatban....akinek volt mindig annyi jövedelme, hogy megvegye az áhított tv-hűtőt-ágyat magának hitel nélkül anak jó volt mindig is, de akkor volt egy olyan időszak amikor elhitte az átlagpógi, hogy ez így marad hisz beléptünk az eu.-ba amit minden párt üdvözölt(akkoriban a vezér is hisz ő kezdte meg a tárgyalásokat) és í gazdaság is legalább úgy marad mint akkor és nem fog romlani......és akkor egy jó fizetéssel miért ne vehetett volna meg bármit amire vágyott?......azzal nem lehet vádolni senkit, hogy miért nem számolt a "válsággal" mivel azt elvileg még a jelentős elemzők-hitelminősítők és bankok sem látták előre....akkor miért épp egy mezei embernek kellett volna ezt előre látni?
Hidd el hogy rengeteg volt.
Elég csalódottak is voltak a BB fejesek mikor 08-ban rájuk szakadt az ég a válsággal.
Annyit rémísztették a népet a hitellel hogy az se veszi fel akinek jó ha fel kéne venni.
Pl beruházásokra.
De összegszerűen elenyésző a lakáshitelkhez képest..na és miért vették könnyebben akkoriban a termékeket akár hitelre is?.....mert biztosnak tűnő jövedelem volt ami több is volt mint mostanában...ma miért nem vesznek fel hitelt?(mert azért fogyasztói hitelt lehet még kapni)....mert a megélhetés a fizetéshez képest jelentősen megnőtt és a vállalkozások is alig vegetálnak......és persze a bizonytalanság......a mai gazd.-i környezetben ki az aki előre tud tervezni bármit is?......nálunk a másnap sem biztos nem még a jövő hét vagy év....
Na álljunk megy egy szóra! Szorítottak valakinek a fejéhez fegyvert ,hogy vegye fel azt a hitelt?
Bankos ismerősöm mondta ,hogy a tv-s reklámban elhangzott 270-akárhány thm-es hitelre gerjedtek mint a szétszórt pénzre....és kurvára nem számoltak.
Ingyen hitel...bázz..vegyél a csupasz seggedre új autót....vették is...megint nem számoltak!
Kiba régi közmondás..Addig nyújtózkodj...........Ha már más kárából nem tanultál...
5-6 éve amikor karácsonyra a sok barom eladósította magát ajándék gyanánt......Utána bezzeg sírt a szája..
Vegyél nagy tévét..mert akkor te vagy a király.....a cipőd lyukas..de nagy a tévéd!
Szerintem a gondolkodás nem fáj!
Vannak szükség helyzetek...ez tény...de ne akarjunk Csekonicsot játszani ha nincs háttér!
Ohh lakóparkban lakom...2 milla a közös garázs beálló....én meg panelban..és vazzeg garázzsal együtt volt olcsóbb a nagyobb kecó...és még csak nem is a "nyócban" van...
Valljuk be...rongyrázós nemzet vagyunk....és sok esetben ez a bibi..nagyobbat akarunk fingani..oszt jól beszarunk..
Vicces ez mint panelrengeteg parkolójában a "bálna" merci
2008-ig havi 5-12 áruhitelt csináltam napjában.
És csak kis pont voltam a nagy műszaki láncok áruhitlei mellett.
Tudom beszéltem a BB áruhiteleseivel sokat.
Úgyhogy tévedés.
Igenis nyakra-főre vették fel az embrek tévére,hűtőre,bútorra a 40-42%-os THM-es áruhitelt.
Nem igaz...a hitelek jelentéktelen része összegszerűen a gépjármű és fogyasztási hitelek......a lakáshitelek(ami a családosoknak szinte mindenkinek van ha csak nem a krőzus kölyke vagy még a szülők nyakán lóg) viszont nem azért szaporopdtak el mert a nép felelőtlen volt hanem ha kiszámolja az ember nem volt más lehetőség, az albi általában ugyanannyiba kerül mint egy törlesztő ugyanakkora lakásra tehát egy családalapító párnak ez jobb volt mint az albi ami sohasem lesz az övé......a másik rész aki felvette a szabadfelhasználásút annak valamilyen kényszer volt általában(nem azért vette fel senki, hogy jáj, lett 5 gurigám, gyorsan elbaszom) vagy a magas rezsiköltségek miatt tartozott és amúgy is vitték volna a lakást és így nyert egy kis időt hátha jobb lesz felkiáltással vagy megszűnt a melóhely és valami vállalkozásra költötte ami vagy bejött vagy nem.......és ugye ha a közgazdászok ezrei nem látták előre a "válságot"(ami nem volt szerintem hanem csak szándékos bedöntések ahogy ezt már több országban pedzegetik is) úgy egy egyszeri panelproli sem láthatta nem beszélve arról, hogy 2008 előtt még nem volt nehéz melóhelyet találni és a fizetések is többet értek......utána akinek megmaradt az állása annak is legalább a felére visszaesett(a többségnek) a jövedelme miközben a törlesztő az egekbe ugrott.......jó és egyszerű dolog a hitelt felvevőre fogni, hogy mekkora marha volt, de senki sem azért vette fel, hogy eltapsolja hanem valamilyen céllal.......
Még nem lett megcsinálva neki teljesen?
Nekem semmi bajom velük.
A legnagyobb matracbeszállítóm közvetlen tulajdon.
Amikor az igazgató felszólalt csak minden második szavát értettem az akcentus miatt (gyakolatilag annyira monoton és érthetetlen volt hogy elaludtam rajta) és furák az étkezési szokásaik.
Vagy kitalálják az usa-ban hogy Tálibok sasfészke a fórum
A Jobbik azt hiszem 2006-ban alakult, de a legtöbb alapítója elhagyta, amikor megjelentek bennük a "szerepjátékosok" . Egyesekről már lehullott a lepel... Szerintem pont ugyanaz a céljuk, csak a ló túlsó oldalára akarnak rántani.
Ez tényleg egy kirakatpárt lett a ballib médiának a gárdával együtt. Csodálatos címlapokat lehet készíteni az (amúgy sosem létező) magyar fasizmusról.
Aztán ha nem sikerül majd jól betiltják a motorokat.. aztán nézhetünk ki a fejünkből mint a Jordánok