Megpróbálni meg lehet.
De gyanús, hogy a biztosító annyit "gondol": "A kisujjam adom, a karom nem kellene?" Ez az egész kedvezmény egy mézesmadzag, így több a marketing értéke, mint a valósághoz való köze. Hiszen a motorok 70%-a "túramotor"... mivel erre nincs konkrét jogszabályi kategória, így valami alapján kreáltak egy valamilyen listát... amit valamilyen kérelmek szerint valamilyenné lehet bővíteni, de mindig marad egy-két elégedetlen tulaj, akinek nem fér bele a motorja... vevőcsalogató, gesztus értékű dolog. Szerintem "egyediben" lehetne valamit kezdeni az üggyel. Tudom, neked most a 10% is sok pénz, de ahogy Blue írta, az évek alatt a bónusz könnyít a dolgon.
Inkább érdekes a dolog, hogy 350 ccm fölött minden "egy kategória"... Ha jól tudományozom. No, ezen lehetne inkább kereskedni jogszabályilag. Hiszen az adót is a teljesítményre fizeted már, nem köbcentire... és ahogy hallom jövőre átáll erre a biztosítás is. Akkor jobb világ lesz neked.
Mindjárt megyek haza... aztán hamarosan ODAhaza...
Asszonykám biztosítós....most kérdeztem tőle.
Abban az esetben nem tudod felmondani, HA december 2.-án kötöttél biztit.
Vagyis most - november 1- november 30 közt TE is válthatsz!
Ergo: TEDD MEG NYUGODTAN!
Ha esetleg a régi biztosítód fenyegetőzik...stb. akkor azzal nem kell foglalkoznod! Ez a hivatali út, de további esemény nincs belőle.
Nekem is csinálták! Sőt még csekket is küldtek. De mivel volt már érvényes biztósításom, nem fizettem be. Rá negyed évre már nem kerestek.
Én is október 5.-én vettem a banditát....
Kötött nekem a Hollós egy brutál drágát.....
váltáskor simán átmentem egy másikhoz. Ezt is Marcsim intézte, pedig akkor még azt se tudtam kicsoda Ő:-)))) Csak egy dilis ügyintéző volt a KH-nál:-))) )oszt kiderült, hogy Ő az ügyfélszolgálat vezetője, és szejelmes belém:-)))
Ha bárkinek biztosítós kérdése van: december11 kukac indamail pontocska hu
Asszonyka szívesen válaszol rá - hiszen itthon van, és néha unatkozik is:-))
Vagy ez.....
Szépen fogalmaztál maci, ezért kapsz egy használt zokit, calipso felírattal:-)))))
Amúgy senki ne bánkodjon.....
10%....
Ha ez nem lenne az nekem 500ft/év lenne....szóval azért nem egy vagyon.
Az viszont szívás, hogy ahogy néztük Marcsimmal a BP-iek nagyon szívnak.
Neki a kocsi majd 20.000ft. Adonyban meg lenne 12.000.
De a többi szerintem csökkent sokat.
Néztem egy olyan verziót is, hogy 33 évesen, BP, bandit....20000ft
20 éves, Bp, ugyan az a bandit...neki is 20.000ft
Tehát már nincs akkora plusz összeg azért mert valaki fiatal.
Pedig emlékezettek!
2 éve még durva volt.....hiszen mig Én fizetem 11.000-ret , addig egy 20 éves 38-45.000-ret kellett hogy fizessen
Hiszen Bexi 1400-es GSX-e sincs, pedig az szerintem KŐKEMÉNYEN túramotor.
De pl a Kawa 1400 GTR meg rajta van -ami már-már hayabusa kategória szerintem.
De a kis motorok sincsenek rajta!
Hol a yamaha 125-ös listája? YBR?
Vagy a következő lehetőség: Honda cbf250?
szerintem azokat válogatták össze, amiből sok van a rendszerben. És való igaz, hogy YBR-t, vagy 250-es CBF-et nem sokat láttok.
BÁÁÁÁR ezt az elmélettet meg a Kawa 1400es GTR dönti meg, hiszen utakon, élőben még egyet se láttam
Ennek kicsit utánabányásztam. Ebben a listában azok a típusok szerepelnek, aminek a gyártó az Eurotax-ban megadta a Chopper, Cruiser, Touring "minősítést". Tehát a "Sport-touring" csak szerencsével kerül bele, a "Naked", "Street" meg semennyire. Egy angol lista lefordításából lehet ilyen bonyodalom... sajnos. Ezt még tetézi a gyári nevezéktan... ami megint csak nem egzakt.
És azt is megértem, hogy a biztosító semmilyen "hápogást" nem fogad el... hiszen egy ilyen lista sohasem lehet teljes... mégis extra kedvezményt ad egy jó népes táborral bíró motoros rétegnek. De sajnos sokak így is kimaradnak belőle... aki benne van, örüljön!
Az O gyűrűset nem szabad nagy nyomással mosni,mert kimosod a gyűrűk alatti zsírt,amit a láncspray nem rak bele,csak a külső részére.Meg nem is a gumigyűrűt kell spray-zni, hanem a görgőket!Ezt itt olvashato pontosan:http://www.lancszett.hu/motorl...
De ahogy Maci írta, a cégek simán átveszik az eurotax listát.
És ugye a DL az az ENDURO kategóriában van. (A Hollós weboldalán is)
De ami érdekes?
A túrába csak a Bandit van itt......
A GSX650F már Sporttúra......miközben ugye majdnem Bandit.....hiszen csak pár alapmódosítása van, de az összes külső elem banditos....(méretek...stb)