Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

"Otthon ne állj neki!"

Szerintem meg nyugodtan állj neki. Én is megcsináltam.
A dolog egyetlen buktatója, hogy addig nem tudod a szükséges új hézagolólap méretét, amig szét nem szeded. Tehát 2 lehetőség van:

1. Szétszeded félig, megméred milyen lapka kell, majd összerakod. Ez majdnem ugyanannyi idő, mintha teljesen szétszednéd. Ha ez megvan, megrendeled az új lapkát és akkor szétszeded ÉS cseréled.
2. Megvárod amíg tél lesz, szétszeded, megméred a lapkákat, megrendeled az újat, az megjön (3-5 nap), berakod összerakod. Ekkor 1-2 hétig áll a gép, viszont csak 1x szedted szét.
Igazad van , meggyőző érveid vannak
Rossit "megmentette"... gyanús, hogy ez nem a mi pénztárcánkra lett szabva. Biztos nem hülyeség, de az ár a Zár...
24.000 km-enkmént kell ellenőrizni. Az ellenőrzés során derül ki, hogy hány hézagolólapkát kell kicserélni.

Tünetei lehetnek: gyakran visszadurrog a motor, csattogós "szelephang", esetleg erőtlenné válik... stb...stb.. Általában 24-nél már kell cserélni egy-egy lapkát, 48-nál pedig biztosan.

Otthon ne állj neki! És a szervizben is úgy számold, hogy teljesen hideg motornál kell elvégezni. Tehát előzó este beviszed, és majd másnap tudod elhozni (feltéve, ha tényleg szakember csinálja).

GS 500-Szelephézag állítás_ VIDEO

Addig itt van ez. Így működik a dolog, és kb. ennyi ideig tart.
Van vmelyikőtöknek Motoair kabátja? Mit hallottatok róla?
Motoair
Erik!

Reggel fél kilenc környékén láthattalak a Kerepesi úton az Örstől kifele menni?
A motor stimmelt, plusz a kabát is...
hangos
van több is
suzuki gs 500
kawasaki er5
suzuki drz 400 sm
honda vfr 400
suzuki bandit 600
elég sokféle szóbajöhet
még az is lehet hogy maradok 2 ütemünél 250-be de az elég drága lenne
ha szelephézagot kell állítani annak milyen jelei vannak?
Nyitott szemmel járj! Imádatod tárgya a Bátaszéki út 130-132 alatt található, amióta "megszűnt".

Kint Várdomb felé, ahol a "Skodások" is laknak, vagy laktak, vagy ilyesmi...
Nem, szerelni már előtte "tudtam", de a motorozást megszerettette velem és csomó új és jó élményt szereztem. Meg két nyomós érvvel rendelkező barátnőt is .
Az jobb mint Zeus!
és,ha messze lax,többször is?
Meg hát!
csak ha rücsis is!
Poszeidonra mondom, véletlen volt!
Epres! Nem?
Figyelem ám az itt elhangzott isten nyilákat!
Nagyon szépen köszönöm az infót, még meggondolom, lehet tényleg az lesz belőle!
Azért tényleg rohadt jó dolog ez a fórum, csak sajnos vagyok oly gyarló, hogy nem olvasok vissza 30oldalt, de legközelebb beleolvasok asszem:)
én nem várom meg a jövő hetet!

milyen gumi kell a ................?
"A GS életem egyik legjobb döntése volt. "
Ez alatt mit értesz? Megtanultál egy csomó mindent szerelini a gyakorlatban a motoron?
És ha mig nálad volt, semmit nem kellett volna csinálni rajta,(max olajcsere) akkor rossz döntés lett volna?
Ja hivatkozz nyugodtan rám,ha érdekel!
HA jösz Siófokról Szexárdra,Tamásiban bekanyarodsz a MOL kút után jobbra és kb 200 métert mész bal oldalon van egy szerviz!Bemész és kicserélteted az olajat a Trubacs Zolival!
Ez kb 20 perc munka!
+36-30/447-4635
Hát még amikor motort vettem...
Mondjuk az nem ugyanaz, mint egy olajcsere vagy szelephézagolás.

A GS életem egyik legjobb döntése volt.

És Julcsi tanárnőnek is, ha előkerülne vele!