Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

http://www.louis.de/_404564ee2...
Nekem van egy Louisos Thermooveralom, normál utcai ruhára vagy akár a bőrre felveszem és nem fázom. Igaz most csak a robogó játszik: utcai ruha + termooveral
Itt nem átkoznak ki senkit akinek motor van a segge alatt.
Szoktak lenni közös túrák, bár én még nem voltam, majd a többiek mesélnek.
Igazából a csizma, kabát, nadrág ami fontos.
A többi a fantáziádra van bízva hogy mi tart majd melegen.
Nekem pl nincs télire protektoros kesztyűm, hanem sima síkesztyűt használok.
Amúgy szoktatok együtt motorozni amikor jó idö van? Én azt tervezem, hogy ha lesz valamilyen összejövetel, akkor szeretnék menni bármerre... Látom, Neketek sem mindenkinek gs500-a van, eleinte azt hittem, itt mindenkinek az van...:-) akivel én tervezgetem a motorozást, neki 600-as hornet van...ez gondolom, nem probléma... csak azért, mert autos téren, ha alfa-s összejövetel van, akkor minden más autost kiátkoznak... :-)
húha... nekem még elég sok dolgot be kell szereznem... mennyiért lehet venni motoros ruhát, amit használtok? Valakinek van ötlete, ami nem egy vagyon? Egyébként tök jók az ötletek, már közben gondolkodom, hogy mi van és mi nincs nekem a felsorolt ruhák közül...
"Vastag zokni a csizmában, fagypont alatt két pár."

Nem, nem két pár csizma!
0°C körül én berakom a bélést a kabátba... persze ez a városra érvényes, de úgyis ott használom napi szinten. Fölül atlétatrikó, garbónyakú hosszú ujjú póló, katonai pulcsi (fini gyapjú), protiing és a kordura kabát. Ja, meg a zöld mellény. Alul jéger, farmer és cordura nadrág, de ebben ott a bélés. Vastag zokni a csizmában, fagypont alatt két pár. A téli kesztyűm egy Spool LT22, elég jól bevált és nem is drága. Nyakra tégazdaságos nyak és vállvédő, egy univerzális maszk (az a henger alakú) és egy kendő. Ja, -7°C volt eddig a leghidegebb. De ha nedves az idő, akkor 0°C alatt nem használom, nem akarom lefektetni, olyankor inkább marad a kocsi.
De ma pl. hazafelé majd' megsültem...
Persze azért várom a tavaszt nagyon, nem szeretek hosszú percekig öltözni-vetkőzni.
Igen ez a vehettem volna autót is, ez ismerős...
Én egyszer nyomtam le 200km-t 0 fok körül. Annyi elég is volt. 5 fok körül már nincs motorozás.
Akkor most még 10 fok környékén nyugodtan lehet menni... csak legyek jobban egy kicsit, hétvégén kihozom..
Hát apa az ilyen?
Na ez jó.Nálam sem repesnek a motornak de ez van.Kocsi meg enyém nem tilthatnak ki de a -5 már fájdalmas is lehet.
a -15 fok az csak egyszer volt, muszájból! A felújításnak télen lett vége, és akkor hétvégén amikor otthon voltam nem bírtam ki, hogy ne menjek vele egy kört. A pláne, hogy akkor még se rendes motorsnadrágom nem volt, se zárt sisakom. Jager alsó meg farmer, nyári kesztyű, jetsisak kendővel kiegészítve volt a felszerelésem. Forró fürdő volt is utána.

De -5 fokig gondolkodás nélkül előveszem, a mai napig...utána már elgondolkozok az alternatívákon is. Mivel kicsit motorellenesek itthon, így dacból se adják igazán oda az autót apámék..mondván vehettem volna azt is ennyi pénzért..
Jegesmedvével nm találkoztál még?
Én még csak a téli bélés tettem bele a nadrágba, és a kabátom alá-amiben szintén benne van a téli bélés- is elég még a pulcsi. 50 kmre még elég. Nagyobb távra még egy polárfelsőt felveszek.
Tavaly volt szerencsém letesztelni a hidegtűrésemet, 0-5 fok között 200 km amit még elviselek ( esős időben féltávnál forró tea vhol azért befigyel..főleg azért mert jó fogni) 0-(-5) fokig olyan 100 kmre csökken ez a táv.. -15 foknál hidegebben még egy kilométert se mentem.

Az hogy csúszik az út legalább jó arra, hogy azzal a 42 pónival is keresztbe tudjak elindulni a lámpától..seggriszálva
Hidegben farmert, pulóvert, kabátot veszek fel... ha nagyon hideg van még a kabát cipzárját is felhúzom... hidegben nem szeretek motorozni, az út csúszik, a fékút hosszú, 600 réteg ruha, így már nem az igazi
Az eső nem gond...ha nyár van.

Vasárnap végleg megy aludni a gépezet.
ha már most ennyi minden van rajtad, mit veszel fel még ha hideg lesz?
Megy az egy szál farmer+pulcsi+ujjatlan mellényben is.Bár a kesztyű hiányában a kanál kiesett a kezemből. De még így is élveztem a városi ebéd-barkácsbolt-bank túrát.
Érdemes lenne venni egy jó nadrágot, mert hamar megfáznak az ízületek.
ez így jól hangzik... de nekem még csak egy kabátom van, nadrágom nincs még... ha jobban leszek, hétvégén én is kiviszem legalább itt a városban...
Alulra harisnya nadrág, farmer, vízhatlan, protektoros, kordura motoros nadrág.
Felül: Póló, garbó nyakú hosszú ujjú póló, pulóver, motoroskabát.
+ Esőruha, sízokni, símaszk, síkesztyű.

Kellemes idő volt, viszont a kanyarokban és fékúton már vigyázni kell.
De jó Neked... nem fázol a motoron... én most meg vagyok fázva, de talan jobban leszek hétvégére és akkor kivinném egy kicsit
Én ma mentem 220 km-t.
Vasárnapra kb 300-350 van betervezve...
Sziasztok.... Nem tudom, Ti hogy vagytok a téllel, de én vagy 10 éve szeretnék nagymotor jogsit és hozzá legalább egy 125-ös ETZ-t és most itt a jogsi, itt a motor és nem tudok menni vele, mert itt a tél is... Kb 1 hónapja van meg minden feltétel a motorozáshoz, eddig egyszer vittem ki, de akkor is úgy eláztam, hogy alig bírtam leszállni a motorról... Csak azért írtam, mert olyan jó lenne már menni vele...:-)
Az a mocsok rasszista gárda tehet róla! De majd most jól meg lesz büntizve mindenki, akin fekete zokni van.
Protektoros bikini!

Vagy mindenki Pécsre figyel?
(ennyi lúzer kormánytag, himbilimbi nyilatkozatot régen láttam! Még pár óra és a Jobbik, a Gárda, a Fidesz, az MSZ(m)P, Ibolya, cusslág (kisbetűvel), hunvald, én, anyám és az SZDSZ lesz az egészért felelős! Csak figyeljétek hogy fogják egymásra kenni! )